perjantai 24. tammikuuta 2014

Kaupungin äänien ja hajujen ulottumattomissaVaikka aina ei tunnu siltä, että asuu miljoonakaupungin sydämessä, niin eron huomaa päästessään välillä keskelle luontoa. Teimme pari päivää sitten Suomi-vieraittemme kanssa retken Mont Jüicin kukkulalle. Ah miten rauhallista ja seesteistä siellä oli! Vaikka onkin talvi, osa puista viheriöi ja kukkiakin löytyi. Kivasti tuntui jaloissa kiipeäminen, joten saimme samalla hyvät treenit.Ilma oli ihanan puhdasta ja havupuut tuoksuivat huumaavalta...


Kukkulan laella on suuri 1600-1700 -luvuilla rakennettu linnoitus Castell de Montjuic. Siellä oli ennen vankila, mutta nykyisin se on turistikohteena ja sotamuseona.


Linnoitus on ollut restauroitavana pitkään, mutta nyt sen katollekin pääsi kävelemään. Se olikin yllättävän suuri ja sieltä oli hienot näköalat puistoon ja satamaan päin.


Aurinkokello vuodelta 1777.


Kukkulalta löytyy myös mm. 1992-vuoden olympialaisia varten rakennettu stadion sekä tämä 136-metrinen televisioantenni. Se näkyy joka puolelle Barcelonaa. Sen kaunis alaosa on skeittaajien unelmapaikka.


Tervetuloa uusille lukijoille ja aurinkoista viikonloppua kaikille!


13 kommenttia:

Seijastiina kirjoitti...

Kauniita kuvia ♥

Marru kirjoitti...

Kauniita paikkoja!
Mukavaa viikonloppua :)

Kukkaiselämää - My flowering life kirjoitti...

Upea paikka ja mitkä näkymät!

Jael kirjoitti...

Kaunista! Tuolla kävin minäkin Barcelonassa (oletteko muuten käyneet MontJuicissa Miron taidetta katsomassa?)
Ihanaa viikonloppua sinnekin!

Tuulia kirjoitti...

Antoisa kukkulannousu! Vanhaa historiaa ja lähihistoriaa. Niinpä, Barcelonassa oli vuonna 1992 kesäolympialaiset, olin melkein unohtanut. Kiitos kivasta postauksesta Matkatar ja ihanaa viikonloppua!

Pikkupirtin Lotta/Sirpa kirjoitti...

Hih, täällä oli viimeyönä -29 astetta pakkasta! Näyttääpä hurjan lämpimälle siellä :)

Anonyymi kirjoitti...

Heips! Ja kiitos taas mukavasta kuvamatkasta! Kivaa muistella samalla parin vuoden takaista Barcelonan reissua ja fiilistellä vappuna tulossa olevaa.
Terkuin, Paula

Matkatar kirjoitti...

Seijastiina: Kiitos!

Marru: Kiitti!

Kukkaiselämää: Se on hieno!

Jael:Kiva kun kävit! Itse asiassa Miron museossa on käymättä -ei ole ihan lempparitaiteilijoita. Olisi kyllä silti varmaan ihan mielenkiintoista...

Tuulia:Kyllä vain!

Matkatar kirjoitti...

Pikkupirtin Lotta/Sirpa: Huh, hurjat pakkaset! Täällä on auringossa kyllä tosi lämmin :) Varjossa taas koleaa...

Paula: Kiva kun pääset taas Barcelonaan, hyvää matkaa!

Teea kirjoitti...

Kivoja kuvia! Katselin vain, että onko siellä oikeasti noin lämmin, että t-paidallakin voi olla. Ilmeisesti :). Oletin, että siellä pohjoisessa olisi paljon kylmempää kuin täällä etelässä :).

Matkatar kirjoitti...

Teea: Kyllä täällä joinain päivinä auringossa on tosi lämmin! Barcelona on kukkuloiden "laaksossa", siksi täällä on leuto sää talvella eikä kesälläkään niin kuuma kuin esim. Madridissa.

arleena kirjoitti...

Siellä on ihanan kesäistä ja kaunista.

Satu kirjoitti...

Oo, minäkin olen käynyt tuolla! Ihana paikka!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...