perjantai 17. tammikuuta 2014

Yli sadan vuoden rakennusurakka (osa 1)


(postaus sisältää affliate- eli mainoslinkin)

Barcelonassa vieraillessa ei kannata jättää väliin sen kuuluisinta nähtävyyttä, Antonio Gaudin suunnittelemaa Sagrada Familian kirkkoa. Sitä on rakennettu jo yli 100 vuoden ajan ja rakennustyöt jatkuvat yhä.

Kirkossa kannattaa ehdottomasti vierailla sisällä, näin siitä saa parhaimman kuvan. Jos haluat lomalla vierailla myös sadunhohtoisessa Gaudin suunnittelemassa Parque Güellin puistossa, sekä käyttää Hop on Hop of turistibussia, suosittelen Barcelona City Passia. Siihen kuuluu myös aerobussi-liput kentältä keskustaan mennen tullen sekä 20% alennus muista paikoista joissa haluat vierailla lomasi aikana. Ja pääset vielä jonojen ohi, eli kannattaa tilata passi etukäteen!

***

Onkin kulunut useita vuosia siitä, kun kävin tässä Barcelonan kuuluisimmassa ja suurimmassa kirkossa Sagrada Familiassa. Ulkopuolelta olen kyllä usein nähnyt miten työ on edennyt.
Kirkkoahan on rakennettu jo pitkälle toistasataa vuotta ja työ jatkuu yhä. Sen toivotaan ja suunnitellaan valmistuvan 2026, jolloin on kulunut tasan 100 vuotta kirkon arkkitehdin Antonio Gaudin kuolemasta. Hän työskenteli kirkon suunnittelussa yli 40 vuotta.Upeat raskaat ovet vievät sisään kirkkoon.Kirkko on sisä- ja ulkopuolelta täynnä symbolistisia yksityiskohtia, joihin Gaudi on saanut ideoita luonnosta.
Pääsalin katto


Alttari

Krypta
Antonio Gaudi on haudattu tuonne kryptaan. Sinne ei nyt päässyt, mutta ylhäältä pääsi kurkkaamaan.

Sagrada Familia rakennustöiden alkaessa 1800 -luvulla

Sivuhuoneessa oli historiallisia kuvia rakennustöistä. Mielettömän näköinen tämä 1800-luvulla otettu valokuva, jossa kirkkoa on aloitettu rakentamaan. Huomaatko, että kirkko on keskellä peltoa!

Jättimäinen simpukka-allas vihkivedelle


Miljoonat ihmiset vuodessa käyvät tässä kirkossa. Oletko sinä nähnyt sen?

Mukavaa viikonloppua!10 kommenttia:

Tillariina K. kirjoitti...

On se aika pytinki. Kun joskus valmistuu, saavat aloittaa jo vanhempien osien rempan samantien varmaan.

Mukavaa viikonloppua!

Satu kirjoitti...

Olipa kiva päästä kurkkimaan Sagrada Familiaan sisällekin! Olen nähnyt sen vain ulkopuolelta, ja siitä on jo kauan aikaa. Mutta keskeneräinen se oli silloinkin. ;-D

Pepi kirjoitti...

On se aikamoinen pytinki! Harmi kun en joskus taannoin onnistunut näkemään kokonaan dokkaria jossa vierailtiin mm. ylhäällä nykyisillä rakennuskohteilla, näytti nimittäin melkoisen mielenkiintoiselta!
Näkemättä on, edelleenkin, mutta jospa joskus....Barselonaan on ihan pakko joskus lähteä ihan jo pelkästään Gaudin vuoksi :)

Pieni Lintu kirjoitti...

Ohhoh! :D

Matkatar kirjoitti...

Tillariina: Totta! Mietiskelimmekin, että mahtavatko laskuttaa sisäänkäynnistä vielä valmistumisen jälkeenkin, mutta siitähän saa hyvän syyn...

Satu: :)

Pepi: Kyllä, tänne kannattaa tulla, Gaudin jutut ovat aikamoisia!

Pieni Lintu: :)

Helena ja Blackie The Cat kirjoitti...

OHO! Tuolta se siis näyttää läheltä. On se komee, onkohan muualla maailmassa tuon mallisia kirkkoja ??
Ei siis ole tullut käytyä, Roooman törkeen komeita kirkkoja on tullut katsastettua.
-Helena ja Blackie Kahden Naisen Loukussa-

Jael kirjoitti...

Minä en koskaan uskaltanut mennä ylös vaan jäin alas odottelemaan. Mutta nyt uskaltaisin,korkean paikan kammo ei ole enään niin paha;D

Tuulia kirjoitti...

Matkantekijä, kiitos! Tämän toivoinkin löytäväni postauksistasi. Sagrada Familia on kyllä yksi maailman ihmeistä.

Tuulia kirjoitti...

Matkatar, tuohon kirjoitin, mutta ennakoiva oli taas asialla!

Matkatar kirjoitti...

Helena ja Blackie The Cat: Sagrada familiahan on Jugend -tyylinen kirkko, joten eiköhän jotain tuon tyylisiä löydy. Ideoita tuolloin poimittiin juuri luonnosta ja käytettiin paljon epäsymmetrisiä linjoja.

Jael: Seuraavalla kerralla sitten!

Tuulia: Se on kyllä aikamoinen ihme... :D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...