tiistai 25. helmikuuta 2014

Àtico...ne sähkömiehet...


Pitkästä aikaa taas juttua Espanjan kotimme remontista! Saimme tänne kesällä 2011 niin vekkulit sähkömiehet, että he vaativat ihan oman postauksensa jatkotarinaan. (muut osat löytyvät sivulta Àtico en Barcelona)

Emme olleet varmoja oliko sähkömiehillämme lainkaan ammattikoulutusta, sillä mieheni tuntui olevan monesti sähköasioista paremmin selvillä kuin he. Varsinkin kun toinen kertoi miten oli päättänyt ryhtyä sähkömieheksi nähtyään yleismittarin johtoineen kiedottuna autonsa peilin ympärille diskosta palatessaan.

Innokkaasti miehet kuitenkin ryhtyivät hommiin, vetelivät johtoja ja laittelivat suojakoteloita ja rasioita paikoilleen. Välillä lainailivat työkaluja mieheltäni ja oikaisivat siellä täällä, usein vielä johtoa  ja koteloita säästäen. Usein kaikki tuntui menevän enemmin tuurilla kuin taidolla eteenpäin. Tyypit olivat kuitenkin mukavia veikkoja ja tykkäsivät kovasti Rammsteinista, jota heille soitimme.

David näytti ennemmin irlantilaiselta kuin espanjalaiselta...Aluksi valot eivät syttyneet lainkaan (johtoja ei ollut sittenkään tarpeeksi), mutta lopulta ne saatiin toimimaan. Mies teki rasianpohjat, joten ne saatiin oikeaan paikkaan, mutta kaikissa huoneissa valot syttyivät  katkaisijoista jotenkin epäloogisesti..."Mutta nehän toimivat" kertoivat sähkömiehet silmät suurina.

 

Meille tuli myös ilmalämpöpumput olkkariin ja makkariin. Talvella lämmitystä -kesällä viilennystä varten.Ne toimivat hyvin, mutta yksi olisi hyvin riittänyt, sen olemme huomanneet.


Jääkaappia varten sähkömiehet tekivät kaappiin "väliaikaiskytkennän", koska heiltä puuttui joitain tarvittavia osia.  

Pääsimme onneksi vihdoin eroon ikivanhasta sähkömittarinrähjästä (harmi kun en löytänyt kuvaa enää), ja saimme tilalle uuden sähkökaapin. Harmi vain miehet laittoivat sähkökaapin vinoon. 

Sähkölaitokselta asennettiin myöhemmin uusi mittarikin paikalleen, ja meille luvattiin että mittari lähettää automaattisesti lukemat sähkölaitokselle. Kovasti se siinä iloisesti vilkuttaakin ja raksuttelee, mutta ei se toimi oikein tuo uusikaan...Täällä on n. kerran kuussa ulko-ovessa lappu, johon voi mittarilukeman itse kirjoittaa. Sähkölaitokselta sitten käyvät kiertämässä laput pois ja sen mukaan tulee lasku. Jos et ole laittanut lukemaa, tulee arviolasku, joka korjataan myöhemmin.


Rumalta tuo sähkökaappinurkkaus näyttää edelleenkin...olisi tarkoitus keksiä siihen jotain siistiä eteen. Mies sai vähän sentään suoristettua sitä.
Jouduimme kutsumaan sähkömiehet myöhemmin uudelleen paikalle, koska huomasimme saavamme sähköiskuja sieltä täältä. Liesituulettimesta laittaessani sen päälle tai jopa wc-pöntöltä, jos pesukone vieressä oli päällä. HUI! Mies huomasi, että maadoitus- ja virtajohdot oli kytketty ristiin. No onneksi asia saatiin korjattua..


Paikallisesta tavasta rakentaa kertoo toinenkin hauska juttu. Rakentaessaan uutta kylppäriä vanhan tilalle mieheni päätti jo suunnitteluvaiheessa millainen lasiovi suihkuun tulee. Lasiovi oli tilaustavaraa ja hän ilmoitti hyvissä ajoin suihkunurkkauksen tarkat mitat tehtaalle. (jotta saisi lasit paikalle oikeana ajankohtana) Sieltä ei suostuttu tekemään lasiseinämää ja ovea valmiiksi ennen kuin seinät olisivat valmiit -jolloin tilan vasta pääsisi kuulemma mittaamaan. 

Sitten kun seinät oli laatoitettu, miehet tehtaalta tulivat mittaamaan välin ja ihmettelivät kovasti kun se olikin se mieheni ilmoittama mitta. 

Huomaa kätevä kolmikätinen asennusmies!

Odoteltuamme hyvän aikaa lasiovea asentajat lopulta tulivat (Espanjan mañana-mañana..) ja saimme tyylikkään lasiseinämän suihkuun!Kuva tuon kesän espanjankurssilta
Muuta remonttiin liittyvää emme sinä kesänä enää juuri tehneetkään. Saimme paljon vieraita Suomesta ja nautimme auringosta ja merestä. Ai niin -pidinhän minä jo silloinkin blogia... Tuolta blogiarkistosta niitä tarinoita löytyy lisää jos kiinnostaa...vuoden 2011 kesältä!

Àticoon liittyen taidan laittaa jossain vaiheessa vielä yhden -miltä kotimme näyttää tänään -postauksen, vaikka remonttia riittää edelleen siellä täällä vähäsen. Mutta ei kai koti koskaan ihan "vamis" olekaan!


13 kommenttia:

Pepi kirjoitti...

Ai että vähän johdot ristissä :O
Noooh, sitähän sattuu...kai?
Hyvä kuitenkin ettei kunnon tälliä tullut. Kauniilta näyttää valmiit tilat, mutta on siinä muutama hikipisara varmaan nenänpäästäkin tippunut.
Laitakin kuvia siitä valmista (juu, ei ihan valmis saa koskaan olla ) kodista, olet sinä niitä joskus jotain laitellut, mutta eihän niitä muista erkkikään! Jotain punaista olia...ja mustaa...?

Tillariina K. kirjoitti...

Epsanjassa taitaa kaikki olla vähän seikkailua, jopa sähkötyöt! :) Ei oikein sopisi mun luonteelle. Tosin mä muistelisin, että taisi meilläkin kestää talossa sähkötyöt kuukauden yliaikaa kun tulivat paikalle milloin muistivat, yleensä ei.

Tiina V. kirjoitti...

Meilläkin kaivattaisiin toisinaan kolmikätistä asennusmiestä :)
T&J

Ameba Donna kirjoitti...

Kuulostaa mielenkiintoiselta :O On siellä muutama johto poikineen, onneksi ristissä olleet johdot on nyt kunnossa. Hyvä ettei tullut pahempaa tälliä, vaikka tuossakin oli varmasti tarpeeksi.

Valmis pinta näyttää oikein kauniilta.

anneaulikki kirjoitti...

Kuulostavat kovin espanjalaisilta nuo sähkärit :) Mutta että sähköiskuja - tosiaan HUI ! Onneksi ei sattunut vakavampaa !

iivika t kirjoitti...

Näitä remonttitarinoita on hauska lukea! :)
Meillä mies on laitellut kaikki johdot itse ja ne on samaa mallia kuin tuo teidän jääkaapin väliaikaisratkaisu... Hyvin toimii: ainoastaan hellasta saa sähköiskuja kosteilla käsillä. Meillä oli myös pitkään aataminaikainen sähkökaappi, joka roikkui narunpätkän varassa, eikä näin ollen siis lukenut sähkönkulutusta. Sähköyhtiöstä sanoivat, että kyllähän meidän mittari toimii ja kun väitettiin, että ei toimi lupasivat palata asiaan. Jouduimme palaamaan itse asiaan uuden mittarin merkeissä hieman myöhemmin...

Jael kirjoitti...

Oliskin kiva nähdä miltä näyttää tänään.Tuollaisessa hommassa varmaankin pitää olla ihmiset jotka tietävät mitä tekevät,ettei tule sitten myöhemmin yllätyksiä,mutta teillä taitaa nyt kaikki toimia hyvin:) ja hieno suihku!

Marru kirjoitti...

Hih... taitaa olla vähän eri meininkiä tuo rakennuspuoli siellä, kuin täällä kotisuomessa :D

Satu kirjoitti...

Huh, onneksi miehesi ymmärtää noiden sähköjuttujen päälle. Varmaan kaikki olisi ollut tuhat kertaa vaikeampaa ja epävarmempaa, jos ei olisi ollut asiantuntijaa paikalla.

Hupaisia yksityiskohtia. :-)

Matkatar kirjoitti...

Pepi: Sattuuhan sitä...-varmasti enemmän tosin näillä leveysasteilla! :)

Tillariina: Näin on! hih

Tiina: Olisi varmaan ihan kätsy teilläkin...työtä sen verran paljon :)

Ameba Donna: Sanos muuta, oli aika häijyä kun huomattiin ne sätkyt.

Anneaulikki: Näin on! ;)

Iivika t: Kiitos! Kuulostaa tutulta...

Jael: Joo nyt toimii kivasti, vaikka mies joutuikin jotain juttuja korjailemaan ja siistimään heidän jäljiltään.

Marru: Niimpä...

Satu: Jep, olisi ollut pakko luottaa vain täkäläisiin ja varmaan maksaakin enemmän.

Tiina kirjoitti...

Haha, ei se ole niin justiinsa täällä Espanjassa ;)

Roz kirjoitti...

Ai vähänkö kiva, kun elämä on yllätyksiä täynnä. Muutama sähköisku silloin tällöin piristää kummasti päivää kuin päivää. Mutta hyvä musiikkimaku sähkömiehillä ainakin oli!

arleena kirjoitti...

Olipa "vaarallisia" sähkömiehiä. Onneksi ei sattunut mitään vakavampaa.
Täällähän sähkömiehet ovat ammattilaisia ja asennuslupakirjan omistavia, ja tuntevat sähköturvallisuussäännöt.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...