sunnuntai 9. helmikuuta 2014

Ensikosketus Geokätköilyyn


Ensimmäinen geokätkö oli keskellä bambupöheikköä.

Viikko sitten tietoni Geokätköilystä olivat aika lailla pelkästään teoreettisella pohjalla. Ajattelin kätköilijöiden olevan jonkinlaisia "luontohihhuleita aarteita etsimässä". Nyt tiedän, että se on myös paljon muutakin.

Uusin vieraamme Petra nimittän harrastaa Geokätköilyä ja mehän kuljimme hänen mukanaan päivittäin etsimässä Barcelonaan piilotettuja kätköjä. Se osoittautui aika jännäksi puuhaksi!


Aamuisin suunnittelimme missä aiomme päivän mittaan vierailla ja sitten Petra etsi netistä reitille sopivasti osuvat geokätköt. Kännykän GPS-paikantimen avulla kätköjen koordinaateista oli apua paikan löytämiseen. Opin, että kätköt ovat yleensä pieniä rasioita kuten vanhoja filmikoteloita tai yllätysmunapurkkeja, ja niissä oli paperirulla ("lokikirja") sisällä. Sinne kätköilijät jättävät oman  nettiin rekisteröidyn nimimerkkinsä ja päivämäärän. Joskus jopa jotain pientä tavaraa tms.


Opin myös, että kätköjä voi olla ihan missä tahansa. Aidoissa, kukkapurkeissa, siltojen alla, kaiteissa, puiden oksilla tai kivien alla. Toisinaan melko likaisistakin paikoista. Oli myös hassua kerran porukalla etsiä yhtä purkkia täydestä bussipysäkistä!


Välillä täytyi tarkistaa koordinaatit kännykästä

Vihje oli, että kätkö on kiven alla, mutta tätä emme löytäneet...Eikö olekin hassua ajatella, että geokätköjä voi olla joka puolella ympärillämme? Jos joku hiippailee omituisesti silmäillen lähistöllä, hän onkin todennäköisesti geokätköilijä! 
Eräässä kätkössä oli leluja ja kaksi isoa laatikkoa.
Aika hyvin piilossa vai mitä?
No loinko jo itsekin tunnukset Geokätköily -sivuille netissä? En vielä, mutta saatan joskus niin tehdäkin. Harrastuksen liikunnallinen ja "seikkailullinen" puoli viehättää ja kiinnostaa. Muistan, miten mekin teimme veljien kanssa lapsina metsään "aarrekätköjä" ja piirsimme niihin omat kartat. Se oli hauskaa. 

Se mikä minua ei tässä niin innosta, on nuo GPS- ja älypuhelinlaitteet. En jaksa tekniikkaa, joka välillä toimii ja välillä ei.

Petra kertoi, että Suomessa Geokätköily onkin ihan eri juttu kun on lunta ja pakkasta...

Harrastatko sinä Geokätköilyä tai oletko ollut mukana etsimässä kätköjä?


11 kommenttia:

Marru kirjoitti...

Kuullut olen näistä kätköistä, mutta itse en ole sitä harrastanut... pitäisi varmaan olla joku tuttu, jonka mukaan lähtisi :)

Cheri kirjoitti...

Jännittävää aarteenetsintää.

arleena kirjoitti...

Kuulostaa tosi mukavalta ja kaksi kärpästä samalla - lenkkeily ja löytämisen ilo.

Vilimarika kirjoitti...

Olen harrastanut jo kauan geokätköilyä ja meillä on omiakin kätköjä sekä tulossa uusi yli 20 purkin kätkösarja! Nauratti tuo "luontohihhuli". :D

Seijastiina kirjoitti...

Mielenkiintoista!
En tosin harrasta, mutta muuten kyllä koluan ja tutkin joka paikat :D

Roz kirjoitti...

Juu, olen vanha geokätköilijä =), ihan hurahtanut puuhaan. Näin talvisin harrastus vähän laimenee, kun lumen alta on vaikea etsiä purkkeja ja vaikka osa onkin talvilöydettäviä, niin silti saattaa reitti kätkölle olla työn takana. Mutta ihan paras harrastus kaikkineen.

Matkatar kirjoitti...

Hienoa, että aika moni teistä harrastaa jo kätköilyä! Se on tosiaan hyvä tapa liikkua luonnossa :)

Satu kirjoitti...

Voi kun nyt tuli ikävä geokätköilyä! Olen harrastanut sitä parina kesänä, aika pienimuotoisesti tosin, eli ei ole tuhansia kätköjä löydettynä, kuten joillakin tosiharrastajilla.

Minäkin tykkään varsinkin siitä seikkailullisesta puolesta - kätköily on vähän niin kuin modernia aarteenetsintää.

Tyyne Inkeri kirjoitti...

Geokätköily on hauskaa puuhaa! <3 Meillä on nyt vaan muutama travel bug jumittamassa kotona, nolottaa vähän… mutta ei vähään aikaan ole löytynyt riittävän suurta purkkia. :)

Pepi kirjoitti...

Tuntuu olevan hauskaa touhua :)
Vuosi sitten tuli seurattua sitä kun yksi kanssamatkustaja Niilin risteilyllä etsi navigaattorin kanssa kätköjä niin Assuanissa kuin Luxorissakin. Hikistä touhua kivetä päivän kuuminpaan aikaan kivisiä rinteitä etsimään huipulla olevaa kätköä !
Monilla kuulemma on kunnon navigaattorit käytössä, tai ainakin silloin oli, en tiedä nyt mikä on tilanne kun älypuhelimissa alkaa olla ihan laadukkaita sovelluksia.

maiju kirjoitti...

Itsekin olen kerran kokeillut isomman ryhmän kanssa tätä. Se oli kyllä leikkimielisesti järjestetty, mutta antoi vähän kuvaa siitä, että mistä o kyse.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...