perjantai 21. helmikuuta 2014

Sairaala esteetikoille

Minulla on edelleen kuvia varastossa niiltä reissuilta, kun kävelimme vieraidemme kanssa pitkin Barcelonan katuja. Silloin löytyi yllättävän paljon uutta nähtävää meillekin, vaikka näitä katuja olemmekin kierrelleet jo vuosia ristiin rastiin. No, kyllähän kaupungilla pinta-alaa riittää.


Sagrada Familian vierestä lähtee Avinguda de Gaudi -katu, jota ei kesäkuumalla ole koskaan jaksettu kävellä. Helteessä Sagrada Familialle kävely on tuntunut jo riittäneen. Katu on leveä kävelykatu ja täynnä Gaudi -nimisiä liikkeitä ja ravintoloita ym. Näköala kirkolle on hieno.

Välillä on mukavaa pysähtyä penkille ihailemaan kauniita näkymiä tai muuten vaan aurinkoon istuskelemaan. Me kävimme persoonallisessa kahvilassa ja tässä minun tilaukseni: Churros con chokolate. Makeanhimo tuli kerralla tyydytettyä ja kerrankin pitkäksi aikaa!

Meillä oli päämääräkin, emme olleet muuten vain käppäilemässä tuolla suunnalla. Kadun päässä on upea vanha Sant Paun sairaala. Se on Unescon maailmanperintökohde arkkitehtuurinsa takia. Sen nykyiset Lluís Domènech i Montanerin suunnittelemat rakennukset ovat vuosilta 1901–1930, ja edustavat katalonialaista art nouveauta parhaimmillaan. Itse sairaala on perustettu 1401, ja sen entisissä tiloissa kaupungin keskustassa sijaitsee nyt taidekoulu ja kansalliskirjasto. Viime vuoden puolella tuonne pääsi vielä sisään vierailemaan, mutta nyt ei enää remontin vuoksi.

 Eikö olekin upeita yksityiskohtia joka puolella? Kiertelimme koko laajan alueen pääpiirteittäin ja kurkimme tuonne kellariinkin...mielettömän upea tila -mitähän sinne on suunniteltu?


 Tuli mieleen, että ei olisi hassumpi paikka sairastaa tässä silmiä hivelevän kauniissa paikassa lämpimän auringon alla -vai mitä mieltä olet?


6 kommenttia:

Jael kirjoitti...

On kyllä tosi upea rakennus tuo:)

Marru kirjoitti...

Todella upea rakennus! Oishan tuolla mukavampi makoilla, kuin nykyajan (suomalaisissa) kolkoissa sairaaloissa :)

Tiina V. kirjoitti...

Kiitos Matkatar hienoista matkakuvamuistoista.
Auringonpaiste ja taivaansini
saavat kuvat hehkumaan :)
T&J

maiju kirjoitti...

Upeit kuvia. Kyllä on ihania rakennusten yksityiskohtia.

//aNNiKa kirjoitti...

Hei, huomasin juuri eilen sattumalta, että tuolla on ensi maanantaista lähtien avoimet päivät :)
http://barcelonacultura.bcn.cat/descobreix/portes-obertes-al-recinte-modernista-de-sant-pau

Matkatar kirjoitti...

Jael:Eikö vain, oli kiva löytää noinkin upea rakennus, mitä ei ollut ennen nähnyt täällä!

Marru: Kyllä vain :)

Tiina: :D Kiitos teillekin mukavasta seurasta!

Maiju: Kiitos! Se on harmi kun nykyään ei juuri tehdä yksityiskohtia, kai ne sitten ovat niin kalliita...?

Annika: Hei kiitti tiedosta! Täytyy katsoa jos pääsemme katsomaan!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...