lauantai 19. huhtikuuta 2014

Puutarhan kimppuun

Keltaisen tupamme puutarha on ollut vuosikymmeniä villiintyneenä sattuneesta syystä. Talo valmistui v.1938 ja puutarha on jossain vaiheessa kukoistanut kauniistikin naapureiden puheiden perusteella. Asukki, joka täällä asui ennen meitä viis veisasi puutarhasta (tai talostakaan sen puoleen...), joten töitä riittää.

Viime kesänä keskityimme talon remontointiin, joten puutarhalle emme ehtineet tehdä juuri muuta kuin tutkia mitä sinne kasvaa. Talon takana onkin ihan täynnä naapurista levinneitä vademapensaita. Sieltä löytyy myös mustaherukkaa, punaherukkaa ja karviaismarjaa, mutta pensaat ovat enemmän tai vähemmän kärsineitä. Pääosin enemmän...


Omenapuita löytyy puutarhasta yhteensä seitsemän kappaletta ja  ne ovat tosi vanhoja ja suuria. Viime vuosi ei ollut kovin hyvä omenavuosi, mutta kyllä niistä riitti jaettavaksi asti omppuja. Ei kyllä kovin makeita, sillä jostain syystä ne tippuivat ennen kypsymistä. Ainakin kaksi puuta on tarkoitus kaataa ja muitakin karsia kunnolla.


Yläkuvassa näkymä yhteen naapuriin päin. Suunnittelimme rajalle yhteistä halkokatosta sekä aronia -pensasaitaa. Kaikki nuo risut lähtevät pois. Kauniita syreenipensaitahan ne ovat, mutta niitä riittää muuallakin tontilla.
Tähän saunarakennuksen eteen tulee terassi kesän aikana. Saunan remontti saa vielä odottaa...
Takapihalla on lisää vadelmaa. Ja sitä hirveää karhunköynnöstä, joka valtaa ihan kaiken. Siellä ei pystynyt viime kesänä edes kunnolla kävelemään. Haluamme raivata ne kaikki pois ja tehdä sinne kasvimaan!

Saniainen jäänyt remonttiromun keskelle...kyllä se sieltä vielä virkoaa!
Puutarhasta löytyi muutama kaunis pionipensas, ne olisi tarkoitus säästää. Kaikki ruusut olivat huonokuntoisia eivätkä juuri kukkineet, joten ne revimme pois. Seuraavassa postauksessa kerron mitä puutarhassa tapahtui talkoissa... nämä ovat siis niitä ennen -kuvia...

Vanha kaivo


9 kommenttia:

Suvenkeiju kirjoitti...

Voi, ei! Kyllä tuossa hetkeksi hommaa riittää. Mutta näkeepä työnsä jäljen selvästi.

Marru kirjoitti...

Hommaa riittää, mutta varmasti lopputulos miellyyttä teitä ja naapureita :))

Irmastiina Ruusukummusta kirjoitti...

Riittää tuossa töitä, mutta mikäs kiire teillä on ..:)

Jael kirjoitti...

Paljon töitä teillä onkin edessä tuon kanssa mutta lopputulos varmaankin tosi hieno!

Tillariina K. kirjoitti...

On tuossa varmasti muutamaksi kesäksi hommaa, mutta kunnon raivaus tuo jo tontin esille. Hevosvoimaa tai sitten sitä kantturoiden kakkia kannattaa myös levitellä, sillä maa on varmaan päässyt köyhtymään aikojen saatossa. Puutarhailoa!

arleena kirjoitti...

Työmaata riittää, mutta se on vain mukavaa hommaa

Pepi kirjoitti...

Onneksi olette aikaansaavaa porukkaa :D
On tuos himpun verran meinaan hommia!

*Ja koht ne yllättää, että hei huomatteks, meillä on puutarha :) *

Tellu Tom kirjoitti...

Eipä käy kateeksi tuo työn määrä ...

anneaulikki kirjoitti...

On siinä työmaata vähäksi aikaa !
Blogissani on sinulle haaste, jos jaksat tarttua :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...