maanantai 28. huhtikuuta 2014

Puutarhan mylläystä..

Viime lauantaiaamuna tasan kello seitsemältä aamulla pihaamme tuli kaivinkoneen kuljettaja. Hän alkoi rymistää puutarhaamme. Tarkoitus oli myllätä tuleva parkkipaikka, terassi ja pääosin puutarhaa muualtakin. Kaikki kannot ja loput risut pois.

Narsissit olivat jo hyvällä alulla, joten pelastin osan ruukkuihin. Saa nähdä lähtevätkö maahan jääneet sipulit ensi vuonna uudelleen kasvamaan, maata tulee hieman lisää päälle.


 Tähän tulee autolle parkkipaikka...aika hyvännäköistä mulltaa tuolta kaivaessa tupsahti esiin. Mutta ei ihme, jos kaikki omenat ym. ovat jo pitkään maatuneet maahan ja mehevöittäneet sitä.

Nurmikkokohdat myllättiin myös ja niissä riittää miehelle ja minulle haravoitavaa ja tasoitettavaa ennen uutta nurmea. Kaikki oksat ja ruohotupsut täytyy kerätä pois.

Mies purki pienen ulkovajan pihavaraston kyljestä ja minä kannoin laudat peräkärryyn. Heti vaikutti avarammalta tuo kohta pihaa kun pääsi siitä rumasta hökötyksestä eroon!


Kaivinkonemiehellä meni pihan mylläämisessä neljään saakka. Hän jaksoi puurtaa koko päivän ilman kummempia taukoja. (No, minä olen sitä mieltä että ruoka- ja vesi/kahvitauot ovat ihmiselle todella tärkeitä, mutta kaikki tyylillään.)


Sunnuntaina laitoimme miehen kanssa aluskatteen paikoilleen pihateille, parkkipaikalle ja terassin kohdalle. Se ehkäisee rikkaruohojen ym leviämistä näille alueille.


Terassi tulee tuohon saunan eteen. Suunnitelmissa olisi tehdä pukutilan paikalle kesäkeittiö. Näen jo mielessäni miltä tämä kohta joskus tulee näyttämään...hii!

 Eilen emme muuta juuri jaksaneetkaan, päätimme ottaa rennosti loppupäivän, ja se tuntui mukavalta.

Iloista alkanutta viikkoa sinulle!


10 kommenttia:

Hannele Ruusukummusta kirjoitti...

Ajatteles jos lapiolla olisitte kaivuu ja raivaus homman aloittaneet...:)
Mukavaa Wappu-viikkoa!

Onnellinen Oliivi kirjoitti...

Tuollaiset työmiehet ovat kyllä kullanarvoisia :) mukavaa maanantaita!

Jaana Tapio kirjoitti...

Ai miten mahtavan näköistä kaivurinkäyttöä! Meillä olisi pihalla vielä monta monituista kantoa ja kiveä, jotka pitäisi kaivaa pois, vaikka monta on jo kaivettukin. Niiden vieressä vaan kasvaa niin paljon puita ja pensaita, ettei ihan noin isoa kaivuria voisi päästää paikalle mylläämään. Te pääsette aloittamaan puhtaalta pöydältä.

Pepi kirjoitti...

Eiks ole kiva olo nyt :D

Mine kirjoitti...

Olihan sitä siinä yhdelle päivälle. Huh. Meillä tuo koko puutarhamylläys on vielä edessä. Mutta suunnitelmia piisaa, joten ei kun siitä vaan yksi kerrallaan toteuttamaan.

Pieni Lintu kirjoitti...

Siellä on täys tohina näemmä päällä! :)

Indrani kirjoitti...

Looks like lot of work.
Interesting pics.

orvokki kirjoitti...

Ahkeruus on ilomme. Varsinkin kun toiset ahkeroi.. :)

Tuo on kivaa hommaa varsinkin kun tietää että lopussa saa nauttia.

Matkatar kirjoitti...

Kiitos kommenteista! Kyllä täällä puuhaa riittää koko kesälle. Tästä on hyvä jatkaa taas...:D

M kirjoitti...

Hyvä ottaa työmyyrilläkin leppoisasti urakointienpäivien välissä :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...