sunnuntai 20. huhtikuuta 2014

Rambo ja viidakon tähdet


Pihan- ja puutarhan raivaustalkoot onnistuivat yli odotusten. Sää oli ihanan lämmin ja aurinkoinen, ihan kuin tilattuna. Mies aloitteli jo aamupalan jälkeen oksien raivaamisella ja puiden sahaamisella, minä raahailin niitä jätelavalle. Naapurin mieskin oli jonkin aikaa auttamassa. 

Nuoria alkoi tulla aamupäivän aikana Keltaiselle tuvalle ja kaikki tarttuivat ahkerasti töihin. Sitä riittikin: oksien katkomista, haravointia, roskien siivousta ja risujen keräämistä. Meitä oli yhteensä yhdeksän henkeä, joten puutarha alkoi muuttaa nopeasti muotoaan.Tito ja Luiskin olivat mukana, mutta ne oli pidettävä kytkettyinä. Mokomat lähtivät muuten koko ajan juoksemaan tielle räksyttäen pyöräilijöille ja muille ohikulkijoille. Ja etenkin toisille koirille. Ne ovat tainneet ottaa tonttimme omaksi reviirikseen. 

Välillä ne intoutuivat rähisemään keskenäänkin oikein kunnolla. 


 Lava alkoi uhkaavasti täyttyä, joten joku oli koko ajan risujen päällä pomppimassa. Näin ne menivät enemmän kasaan. Hämmästyttävää, miten piha alkoi näyttää erilaiselta kun mielettömät risumäärät ja suuret roikkuvat oksat karsittiin. Viidakosta löytyi lisää marjapensaitakin.Kaikille taisi tulla joitain pieniä vammoja: rakkoja tai tikkuja meni sormiin yms. Eniten haavoja sai kuitenkin mies kaadettuaan orapihlaja-aitaa ja vadelmapusikkoa. Hän näyttikin siltä kuin olisi tapellut kissalauman kanssa!

Nooran kanssa söimme yhdessä tälläisen herkkuannoksen: kanaa ja nachoja!

Päivän päätteksi tarjosimme nuorisolle ruoat rennossa paikassa Mössöllä. Oli tosi kiva päivä ja ihanaa, miten puutarhamme näyttää nyt täysin erilaiselta! Kiitokset kaikille päivän tähdillemme...meille tuli heti paljon optimistisempi olo -kyllä me tästä vielä viihtyisän pihapiirin rakennamme!

Huomenissa laittelen lisää kuvia puutarhasta...nyt täytyy syödä loput pääsiäissuklaat ja katsoa samalla Suurinta pudottajaa hmm...


8 kommenttia:

Pepi kirjoitti...

Muistan sun maininneen, että teillä oli viime kesänä kotiloita - nyt sitten ostat ferramolia ja kylvät sitä tontille!
Minä keräilin tänään toistakymmentä niitä kun siivoilin kuivat lehdet vuorenkilvistä!
Ikuinen riesa kun ne kerran on tulleet, mutta onneksi on sentään apua olemassa :)

Pikkuisen on jo erinäköistä teidän pihassa!

Matkatar kirjoitti...

Pepi: Kiitos kovasti vielä muistuttamisesta! Ehdottomasti pitää sitä hakea.

Kukkaiselämää kirjoitti...

Tehokas poppoo oli asialla. Saatte vielä mukavan pihapiirin.

mimon mami kirjoitti...

Hienoa! Nyt voit päästää viherpeukalosi irti....

Unknown kirjoitti...

Kyllä tuollaisen risusavotan jälkeen näkee kättensä työn. Mukavaa maanantaita!

Matkatar kirjoitti...

Satu: Kyllä, uskon niin.. :D

mimon mami:Kyllä vain...saa nähdä millainen se on, en oikein tiedä itsekään!

Marjukka: kiitos samoin!

Nimetön kirjoitti...

Täällähän on ollut todellinen viidakko! Itse nautin tuon tyylisestä työstä, josta heti näkee kättensä jäljen. Ja vanhoista pihoista myös, eli tosi kiva projekti tämä :)

Matkatar kirjoitti...

Piia Anneli: Kiitos, kyllä mekin nautimme tästä hommasta vaikka aika uutta tämä pihanmuokkaus tässä määrin onkin :) Katsotaan mitä tulee!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...