keskiviikko 21. toukokuuta 2014

KotilojahdissaLähdin illansuussa kameran kanssa ulos ja järkytyin, sillä kotiloita oli ilmestynyt nyt meidän pihalle...paljon. Tavallaan ne ovat aika vekkuleita, mutta silti samalla ällöjä. Levitin lisää ferramolia joka puolelle, etenkin niihin paikkoihin joissa niitä näkyi esiintyvän paljon.

Päätin samalla kerätä kaikki näkyvät yksilöt ämpäriin...


Naapuri kertoi, että tuo vuorikaunokki (?) on erityisesti kotiloiden suurta herkkua. Niin näkyi olevan -puskat olivat täynnä niitä! Päätin kaivaa ne pois, mutta mies sanoi, että antaa kasvaa vaan. Sitä helpompi kerätä niitä jos ne keskittyvät enimmäkseen niihin. No, onhan siinä järkeä...

Ovat ne aika vikkeliä..
Roskisten päällä näkyi myös monia etanoita. Laitoin sinnekin ferramolia. Olikin jännä huomata että monella keräämälläni ölliäisellä oli jo ferramol-jyvänen suussaan...ne siis tehoavat!

Tottakai nuo limaiset ötökät lähtivät kiipeämään heti pois ämpäristä...mutta tökkäisin ne sinne takaisin. Mies lupasi onneksi hoitaa seuraavan vaiheen...eli kotiloista eroon hankkiutumisen... Meni nyt kokonaan näiden kotiloiden kanssa kuvausretkeni. Sain kuitenkin omenapuun nupusta kuvan tähän loppuun -kohta näyttää upealta puut!

Uusia lukijoitakin taas on tupsahtanut Nauran auringolle -blogin joukkoon, tervetuloa ja toivottavasti viihdytte!

                                                                         ...............

Conch hunt - It has been raining all day long and the slimy conches came into sight. I collected them and throw some Ferramol -poison to them. I want to get rid of them!
11 kommenttia:

Susanna Hietanen kirjoitti...

Kiitos, hyvin viihdytään :-)

Sirpa kirjoitti...

Heti, kun vähän satoi, niin jo noita kotiloita ilmestyi.
Siilit niistä tykkäisi, mutta mistä saisi siilin :)

Jael kirjoitti...

'No huh,onpa noita paljon. Harmi etteivät taida kelvata syötäväksi...

Mine kirjoitti...

Minä en muista, että lapsuudessani olisi ollut tollaista määrää kotiloita, kun nykyään. Mistähän tuo räjähdysmäinen lisääntyminen mahtaa johtua?

Pepi kirjoitti...

Tuttua touhua :D
Tuli mieleen mun ensimmäinen kesäni, nyt alkaa helpottaa...löytyy niitä mullakin, eilen edellispäivän sateen esiintuomia löytyi joten purkki kouraan ja keräämään ja tänään aamukaste toi taas jokusen esiin. Sinne vaan kannen alle!
Saat sitten hävityskeinonkin "samaan rahaan" -ota kannellisia purkkeja käyttöön (mulla lidlin isot jugurttipurkit), laita vettä vähän ja tilkka astianpesuainetta. Sinne kuolevat! Purkki sitten roskiin kansi kiinni. Jos niitä alkaa maahan hautaamaan, niin ne haisee jossain kohden tosi pahalle...
Voit laittaa tuon vesi-pesuaineseoksen jo siihen ämpäriinkin niin eivät karkaile, ne on yllättävän vikkeliä otuksia :)

Vuorenkilven lehtien alla ne viihtyy oikein hyvin, samoin nokkosissa ja lemmikeissä. Ja malvassa. Ja kultapallo on niiden ykkössuosikki. Että ferramolia menee....edelleenkin....

anneaulikki kirjoitti...

Nuo on kyllä tosi ällöjä , hyi . Jotenkin ne tavalliset pikkuetanat on ihan söpöjä , noista saan kylmänväreitä.

Matkatar kirjoitti...

Susanna: Kiva:)

Sirpa: Niimpä -siilejä ei ole näkynyt täälläkään!

Jael: Paljon on. Kylllä ne syötäväksi kelpaavat...olen netistä lukenut miten jotkut tekevät JUURI NOISTA kotiloista oikein gourmet-ruokaa. Minä en tekisi, yök!

Mine: Ei ollut silloin tosiaan...ovat levinneet eteläisemmästä Euroopasta tännekin.

Pepi: Toi onkin hyvä vinkki kiitti! Onhan mulla ylimääräisiä purkkeja.

anneaulikki: Sama täällä :/

Satu kirjoitti...

Voi tsiisus, miten ällöttävää. Toivon teille pitkää pinnaa noiden kanssa!

Tillariina kirjoitti...

Ai, paha homma. Siis nuo kotilot. Meillä on kotikatu ns. köyhän miehen asfalttia elikkä bitumia, johon on vähän ripoteltu soraa. No, kyseiset elikot eivät ole sitä vielä pystyneet ylittämään. Joku sen puutarhkasvin myötä tietty tuo vielä, mutta sitä odotellessa sitten. Hyvät neuvot voivat olla vielä tarpeen!

anja kirjoitti...

Lehtokotilot on todella ällöttäviä kavereita. Meille niitä ryömii tien toiselta puolelta missä hoitamaton peltoalue. No, tää kaupunkihan on kuuluisa etanoistaan!
Kahtena aamuna on kerätty puutarhasta ämpäriin ja tiputettu otukset jätevesikaivoon (suljettu kaivo) jossa varmasti henki lähtee.
Ostin Ferramolia, kylvin sitä puutarhaan. Honkkarista löysin etanasilikoonia, ns. etanamuuria, jota voi sivellä etanoiden kulkuesteeksi. Kokeilematta vielä on. Mutta aamuvarhain keräysaika on parhain! Onnenpensaasta poimin niitä kuin luumuja, pelkäsivät varmaan sateen tullessa vedenpaisumusta, hih!

maryaustria kirjoitti...

Looks like an invasion of snails!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...