keskiviikko 14. toukokuuta 2014

Rillit pois

 Silmiäni en ole tainnut koskaan näin läheltä kuvatakaan. Innostuin nyt, kun Makrotexissä aiheena on näkö. Minulla alkoi näkö huonontua ala-asteelta alkaen. Sain silmälasit toisella luokalla ja ihmettelin miten hyvin näinkään.

Yläasteelle mennessä linssit olivat jo pariin kertaan vaihtuneet ja alkoivat olla melkoisen paksut "pullonpohjalasit". Inhosin rillejäni ja riippuvaisuuttani niistä. Ilman niitä en nähnyt todellakaan mitään.

Lukioikäisenä aloin käyttää piilolinssejä. Oli kivaa päästä edes osaksi aikaa eroon laseista. Myöhemmin kokeilin myös siihen aikaan trendikkäitä värillisiä piilareita ja niin minusta tuli ruskeasilmäinen.

Vähän reilu kolmekymppisenä pääsin vihdoin laserleikkaukseen. Linssini olivat tuolloin jo yli 7 -miinuslasit. Leikkaus meni hyvin ja sain saman tien heittää rillit roskiin, se oli ihmeellinen tunne.

Nykyään minulla on tullut hieman takaisin miinusta, mutta riittää kun käytän laseja vain esim. telkkaria katsoessani. Tosi kivaa!


12 kommenttia:

Tylsä Mörökölli kirjoitti...

Voi, ilman laseja elämä olisi tosi kivaa. En ihan vielä luota tuohon ikänäköleikkaukseen, ei ole vielä tarpeeksi pitkäaikaista kokemusta. Tyttärelläni leikattiin myös - silmät parikymppisenä. ovat nyt toimineet hyvin jo 13vuotta :)

arleena kirjoitti...

Silmät ovat hyvä vastaus makrohaasteeseen
Selkeä silmäkuva

Jael kirjoitti...

Minullakin on telkkarilasit,ja aurinkolaseissa vahvuudet,mutta miinukseni on aika pieni,joten näen hyvin myös ilman laseja.
Nätit silmät!

maiju kirjoitti...

Sulla on kauniit silmät ;)

Sirokko kirjoitti...

Ymmärrän heöpotuksen! Minulle on leikkauksen jälkeen toinen silmä huonontunut, mutta toinen toimii ihan jees. Laseja käytän vain lukiessa, kaikkea hyvää kun ei saa kerralla.

Heidukka kirjoitti...

Tarkka kuva silmistä. Minulle puolestaan tuli juurikin mieleen näöstä silmälasit, kun ne ovat aina käytössä... Monelta olen kuullut positiiviset kokemukset leikkauksesta - ehkä joskus!

Lady of The Mess kirjoitti...

Itse käytin vuosikymmeniä piilareita ja jos olisin nuorempi, menisin kyllä itsekin tuohon laserleikkaukseen - nyt kun on moniteholinssit, niin en enää halua. Ja silmälasit on helppo kasvojenkohotus;)

Mustis kirjoitti...

Kissa vieköön, kyllä sullon silmät, oi nuo silmät.. en osaa muuta sanoa kun kun tämän haastekuvan näin. Tämä oli järkyttävän ihana kuva tähän haasteeseen.

Matkatar kirjoitti...

Tylsä Mörökölli: Näin on!

arleena: Kiitos!

Jael: Kiitos :)

maiju: Voi kiitos! Vaikea meikata vaan syvällä olevat silmät ;)

Sirokko: Okei...kaikki on aina niin yksilöllistä -minulla oli onnea leikkauksessa!

Heidukka: :D

Lady of the Mess: Silmälasit ovat tyylikkäät jos linssit eivät pienennä tai suurenna silmiä suhteettoman paljon kuten minulla nuorena!

Mustis: Hih, kiitos!

laura kirjoitti...

kauniit silmät! ihan mahtavaa, että nykytekniikalla voidaan auttaa ihmisä näkemään, tosi hienoa että sait laserleikkauksesta apua!

kaari3 kirjoitti...

Upea vastaus! Joka karva ja ripsi laskettavissa ;) Minä vielä käyttelen päivittäin laseja, tykkään vaihtaa muotia. Miinukset ovat pudonneet itsestään miedoimmiksi, hajataittoisuus pysyy.

tanssiva harmaa pantteri kirjoitti...

Kauniit silmät, kauniisti meikattu. Minä en haluaisi elää ilman laseja, silmänaluseni ovat sen näköiset.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...