lauantai 14. kesäkuuta 2014

Pihasaunan kimpussa ja betonivalu

 Piirtelin tässä eräänä päivänä ulkovarastomme pohjapiirroksen. Tästä saa hieman hahmotelmaa siitä, millaisia suunnitelmia meillä on. Vasemmalla puolella on siis varasto ylimääräisille tavaroille, lapioille yms. Siihen tulee se liukuovi, mistä aiemmin kirjoittelin. 

Varaston toisella puolella tulee muutoksia enemmän. Muutamme kokonaan saunan paikkaa. Viime kesänä vielä saunoimme tuossa vanhassa ulkosaunassa, joka siis on tulevan kesäkeittiön paikalla. 

Liukuovi tulee myös kesäkeittiön puolelle jolloin terassin eteen avautuu kiva avokeittiö. Molempiin liukuoviin tulee kennolevyä, jotta ikkunasta pääsee valo läpi.


Saunan puolella oli paljon purettavaa. Siellä oli monta kerrosta paneeleita ja lautoja. Vanha kiuaskin purettiin, kuten myös vesisäiliö.


 Uuden saunan puolella oli tiilistä tehty nurkkaus, joka oli vanha padan hormi. Sekin piti hakata pois. Siihen tilalle tulee joskus uusi kiukaamme!


 Saunan lattia näytti purkuhommien jälkeen tältä. Seuraavaksi täytimme sitä lecasoralla ja sen päälle tuli taas styrox -levyjä monta kerrosta sekä raudoitusverkkoja odottamaan betonivalua.

Betonimiehet tulivat eilen jo ennen aamuseitsemää. Iso auto hurahti pihamaalle ja he vetivät pitkän letkun saunarakennukselle saakka.
Oli jännän näköistä seurata miten näppärästi valu sujui kahdelta mieheltä. Kun saunan puoli oli valettu, he vetivät letkun varaston puolelle ja valoivat sen seuraavaksi.

Näin komealta näytti varaston lattia heti valun jälkeen -vähän myöhemmin toinen miehistä kävi vielä tasoittamassa molemmat lattiapinnat, joten nyt ne ovat vieläkin tasaisempia ja hienompia. Betonin ollessa vielä vähän märkää raaputin tuohon reunaan vielä muistoksi vuosiluvun!


 Entinen sauna -eli tuleva kesäkeittiö näyttää vielä tältä, koska sen lattiaa ei tarvinnut uudelleen valaa. Olemme varastoineet vanhoille lauteille remonttitarvikkeita. 

Huomenna pidämme taukoa remontista -meidät on kutsuttu miehen sukulaispojan rippijuhliin. Kiva pukea vaihteeksi siisti nätti mekko päälle!

6 kommenttia:

anneaulikki kirjoitti...

On teillä siellä paljon hommia , tätä laiskamatoa ihan hengästyttää ;) lopputulos aikanaan on varmasti hieno ! Mukavia rippijuhlia :)

Kukkaiselämää kirjoitti...

Tulee hienoa! Olette oikeita tehopakkauksia. Kivoja juhlia!

arleena kirjoitti...

Hyvää jälkeä syntyy. Betoninkin saa sopivasti letkusta levitettäväksi.

Hannele Ruusukummusta kirjoitti...

Siitä tulee varmasti ihana! Kova homma, mutta kannattaa tehdä..:)

Matkatar kirjoitti...

anneaulikki: Kiitos! Hommia riittää :)

Satu: Kiitos! Tänä kesänä otetaan kyllä selvästi rauhallisemmin kuin viime vuonna :)

arleena: Kiitti! Betoni on kyll tosi näppärää tavaraa, hih.

Irmastiina: Uskomme, että tulee hieno!

Tunteillen kirjoitti...

Hyvännäköistä on tulossa...
Hommaa riittää, mutta varmasti kannattaa :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...