keskiviikko 11. kesäkuuta 2014

Suomalainen, joka ei ole grillannutUskotteko, etten juuri ole grillannut elämäni aikana? Ainakaan kovin onnistuneesti. Edellinen muistoni on se, kun ostimme kertakäyttögrillin ja kokeilimme sitä. Alkoi sataa ja lapset olivat nälissään pöydän ääressä. Söimme sitten puoliraakaa grilliruokaa tihkusateessa. No joo, olen kyllä saanut jossain kyläpaikassa kasvisvartaita, ja muistan miten herkullisia ne olivat...

Tuo muisto mielessäni ostin grillin. Sellaisen pienen käytetyn pallogrillin. Ja tänään grillasimme Erikan kanssa.


Ensin lueskelin netistä ohjeita hyvissä ajoin. Hankin kasvikset ja grillauskastiketta ja liotin tikkuja jonkin aikaa vedessä ennen aloittamista. Oli kivaa pujotella niitä tikkuihin, vaikka ensimmäinen tikku menikin poikki...

Kun vartaat olivat valmiit, laitoin niihin grillikastiketta ja ne saivat marinoitua jääkaapissa sillä aikaa kun menimme sytyttämään grilliä.


Olin ostanut brikettejä ja sytytysnestettä sain grillin mukana. Mutta kuinka paljon brikettejä täytyi laittaa ja miksi grillissä oli kaksi ritilää? Näitä mietimme yhdessä Erikan kanssa. Laitoin varmaan puolet briketeistä grillin pohjalle ja yritimme sytyttää niitä. Se ei ollutkaan niin helppoa. Pari kertaa ne syttyivätkin, mutta sammuivat aina uudelleen.


Lopulta katsoimme netistä lisää ohjeita (jee kiitos google!) ja saimme tietää, että grillin alla on venttiili, joka pitää avata. Sitten nuo mustat pallerot alkoivat vihdoinkin palaa kunnolla. Nälkä alkoikin olla tässä vaiheessa melkoinen...mutta odotimme kiltisti. Netti kertoi, ettei saa laittaa ruokia liian aikaisin ritilälle.

Oli ihanaa ihailla ja haistella omia kasvisvartaita.


 Lähes kolmen tunnin kuluttua aloittamisesta pääsimme vihdoin syömään! Enempää kuvia ei ehtinyt ottaakaan -niin hyviä olivat kylmäsavulohen kanssa...lurpsista! 

Ehkä minusta sittenkin tulee vielä aito suomalainen kun jäin tähän touhuun heti koukkuun, kääk.


15 kommenttia:

Tylsä Mörökölli kirjoitti...

Hyvännäköisiä vartaita, kasviksista tykkään ;) Uskon toki ettet ole paljoa grillannut, minä olen grillannut yhden ainoan kerran. Silloin oli työkaverit meillä ja minä grillasin ekaa ja sitä ainoata kertaa eläissäni, enkä ehtinyt vahtia niitä ja kaikki paloi hiiliksi. Ei ole ihme, etten ole toista kertaa kokeillut.

arleena kirjoitti...

Lopputulos näyttää ihan hyvältä.
Minulla on myös grillaaminen aika minimissä.
Lieden grillin alla olen viimeksi grillannut. Ulkona, no en nyt muista kuinka kauan siitä onkaan.

Jael kirjoitti...

Em minäkään.....;D Täällä grillaus on oikea kansanhuvi lämpimän sään alettua ja saan kärsiä kun grillataan kodin viereisessä puistossa vaikkei siellä saiskaan grillata.Olen kyllä ollut grillijuhlissa,mutta en pitkään....
Ja kasvisvartaat on hyviä;)

Marru kirjoitti...

Hienoa! Yksi tai kaksi uutta grillimestaria lisää :D

Anja kirjoitti...

Lopputulos näyttää kyllä herkulliselta, lurpsis! Muutaman kerran on tullut vartaitakin tehtyä, mutta tälle kesälle ei ole vielä yhtään kertaa grillattu, pitäisi nimittäin hankkia uusi grilli. Ja myös uusi 'muurinpohjapannu' vai miksi niitä sanotaan, nimittäin se tuohon grillin päälle, niin siinä voi wokata vaikka mitä herkkuja ja tietenkin paistaa lettuja :)

Satu Kukkaiselämää kirjoitti...

Herkulta näyttää! Minä olen grillannut ehkä kerran ja poika kielsi grillaamasta uudelleen. Kanafile paloi pinnalta ja jäi veriseksi sisältä. Mies grillaa meillä.

Satu kirjoitti...

Minäkään en ole kovin montaa kertaa elämäni aikana grillannut, ja muistaakseni joka kerta on mennyt jotain pieleen. Yleensä ei ole maltettu odottaa hiillosta, vaan on pitänyt laittaa ruoka melkein liekkien päälle, ja lopputuloksen voi tietenkin arvata. En ikinä jaksaisi odottaa ruoan valmistumista kolmea tuntia - varmaan olisi syönyt vartaat kylminä. ;-)

Kun testattiin ekan kerran vanhempien tiiligrilliä, se jotenkin räjähti, ja ukkelin päähän lensi jokin palava juttu. Mulla on tallessa sellainen kuva, jossa ukkeli istuu märkä pyyhe päänsä ympärillä ja mustaksi kärvähtänyt makkara kädessään. :-D Ikimuistoinen juhannus! :-D

Tillariina K. kirjoitti...

Osaan grillata ihan hyvin, mutta jotain 6 vuotta sitten ajattelin, että eikös sen touhun voisi luovuttaa miehelle?! Varsinkin siinä vaiheessa kun ostettiin kaasugrilli. Pallogrilliin kun ei meidän perheen eväät enää millään mahtuneet. Hän kyllä joka kertaa muistaa kysyä montako minuuttia mitäkin grillataan, vaikka ajat ovat aina ohjeellisia. :)

Laura kirjoitti...

Jee, grillaus on parasta! :) Hyviltä näyttävät teidän sapuskat.

Tiina V. kirjoitti...

Bravo!
Meillä on sähkögrilli tuolla varakeittiön työpöydällä.
Vaikka tänään satelee, niin voin tehdä kasvisvartaita sisällä.
Kiitos vinkistä, kerron sitten
mitä meillä tykättiin :)

Irmastiina Ruusukummusta kirjoitti...

Hienostihan se lopulta onnistui....:) Tykkään grilliruuasta ja kesäisin syömme sitä paljon...jokos tekin innostuitte..:)

Heidukka kirjoitti...

Hih, hauska tarina :). Kyllä täytyykin nyt grillata tänä viikonloppuna meidänkin talossa!

Susanna kirjoitti...

Erinomainen aloitus grillielämälle :-) Grillaus tuo kesään oman suloisen suolansa...

Matkatar kirjoitti...

Hei kiitos kommenteista! Yllättävää miten moni muukin on yhtä vähän grillaillut :) Ja kyllä -minä innostuin tästä niin että seuraavaksi uusia reseptejä etsimään...

Cheri kirjoitti...

Minäkään en ole koskaan grillannut :) Olen kyllä joskus ollut grillipartyissa missä muut ovat hoitaneet grillauksen. Muutin vanhan pallogrillin kukkaruukuksi.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...