maanantai 14. heinäkuuta 2014

DIY: Apupöytä tuunailuja


Ehdimme miehen kanssa etsiä jo pitkään sopivia pikku apupöytiä olkkariin. Molemmille omia. Jotain minne laskea läppärin tai laittaa tärkeitä pikku juttuja laatikkoon. Ei oikein meinannut löytyä sopivia -koska etsimme persoonallisia -mutta edullisia lipastoja.

No, eräänä päivänä mies tuli töistä kotiin kahden hyvin likaisen ja rähjäisen pikkupöydän kanssa. Mistä lie löytänyt. Ne olivat eriparia, mutta se ei haitannut mitään. Katselin niitä parisen viikkoa, kiinnyin niihin, ja samalla mietiskelin mitä niille teen. En meinannut osata päättää...tyypillistä meikäläistä.

Aikani pyöriteltyäni asiaa päätin hionnan jälkeen maalata -tai sävyttää tämän pienemmän lipaston punaisella. (koska minulla nyt sattui tuota punaista huonekalumaalia olemaan ja pidän siitä). Halusin pinnasta kuluneen ja vanhan näköisen, joten jätin alkuperäistä ruskeaa paikoin näkyviin.

 Miehelle tuleva lipasto oli hieman isompi ja muodoltaan kauniimpi. Se oli paremmassa kunnossa alunperinkin, joten hioin sitä vain kevyesti ja lakkasin pinnat uudelleen. Paitsi tuon pöytäpinnan päätin maalata valkoiseksi. Se toi siihen modernin säväyksen.
Sadepäivinä puuhastelin sisälläkin...maalasin samalla valkoisella myös molempien laatikoiden sisäpuolet. Näin sain pahan hajun niistä pois ja niitä on kivempi käyttää.

Minun punaisen lipastoni pöytäpinta oli hyvin huonossa kunnossa ja jouduin raaputtamaan, kittaamaan  ja hiomaan sitä moneen kertaan. Maalasin pinnan kaapistani löytämälläni harmaalla maalilla. Se näytti mielestäni astetta liian vaalealta ja tylsähköltä, joten päätin tehdä siihen vielä sabloonalla kuvioita. 


Lakkasin pöytäpinnat maalauksen jälkeen, koska halusin niistä kiiltävän. Punaiseen pöytään lakkaus onnistuikin ihan kivasti, mutta valkoisesta tuli kellertävän laikukas. Se oli pakko maalata uudelleen valkoisella päälle ja unohtaa kiiltopinta.


Pieni punainen apupöytäni löysi paikkansa nojatuolini ja norsukaapin vierestä. Norsuillakin on nyt raikkaamman näköiset oltavat omassa kaapissaan -liimasin nimittäin takaseinään valkoisen paperin. Sen ansiosta näyttää siltä kuin takaseinäkin olisi lasia!

Huomasitko muuten että vaihdoin pikku laatikon ruman puisen kahvan tähän romanttiseen Barcelonasta löytämääni kahvaan? Sopii siihen ihan kivasti.

Isompi apupöytä pääsi paremmalle paikalle muotonsa ja kokonsa ansiosta. Meillä alkaa muuten olla listojen laittokin hyvällä mallilla talossa...näistä kuvista tarkkasilmäiset voivat bongata niitä!9 kommenttia:

Minna E kirjoitti...

Upea muodonmuutos kerrassaan!

mimon mami kirjoitti...

Kivoja pöytiä!

Pepi kirjoitti...

Passelit pikkupöydät kumpainenkin.
Sama etsintä pitäis tehdä täälläkin, Lillan alakertaan tarvitsisin nyt yhden pienen ja soman (jollen siirrä takkaa...) mutta nyt on hommat vähän vaiheessa, niin ei auta hötkyillä. Paiysi jos se tulis just nyt vastaan...sit vois vaikka hötkyilläkin :)

Irmastiina Ruusukummusta kirjoitti...

Molemmat ovat tosi kivoja!

Petra kirjoitti...

Molemmat ovat ihania yksilöita, onnistuit kylla ihan nappiin, ottaisin molemmat mielellani kotiini!

arleena kirjoitti...

Lipastopöydistä tuli todella hienot.
Sinun pöytäsi onkin 1930-40-luvun funkkista.

Matkatar kirjoitti...

Minna E: Kiitos Minna!

mimon mami: Kiitos, pidämme niistä itsekin :)

Pepi: Ei ole helppoa löytää sopivia...

Irmastiina: Kiitos!

Petra: Voi kiitos sanoistasi :)

arleena: Kiitos, enpä olisi itse funkkikseksi tunnistanut vaikka taidehistoriaa on tullut opiskeltuakin :) (kääk meniköhän pilaamaan aidon esineen...)

PauMau kirjoitti...

Oioi, onpa hienot pöydät löytynyt. Ja tuunaukset ovat varsin onnistuneita. Olen itse todennut sen, että ei kannatta rynnätä heti huonekalujen kimppuun vaan kuulostella ja katsella mikä olisi se paras vaihtoehto tuunaukselle. Mulla on ollut tuvan nurkassa (paitsi ei ole nurkassa vaan lähes keskellä tönöttää) jo toista kuukautta vanha punaruskea hylly, jonka aioin maalata valkoiseksi. Onneksi en sitä vielä ehtinyt aloittaa, sillä se haluaakin ehkä olla ihan jonkun toisenlainen. Odotellaan...

Tuo lakka ja valkoinen -yhdistelmä on kyllä hankala. Vaikka se olisi kirkasta, se saattaa muuttaa valkoisen kellertäväksi. Olisikohan olemassa jotain valkoista sävytettä, jota voisi sekaan laittaa. Pitääpä selvittää.

Mine kirjoitti...

Voi miten hienot tuli! Käsillesi terveyttä! Meilläkin on pistelty listoja paikoilleen. Mies päätti, että ei jätä niitä viimeiseksi. Monessa remppakohteessa kun ne näyttää jäävän roikkumaan pitkäksi aikaa...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...