keskiviikko 17. syyskuuta 2014

Trash design...ja vähän muutakin (Habitare osa 2)Tässä tulee vielä Habitare-pläjäystä viime lauantailta. Olivathan messut aika monipuoliset jälleen kerran, joten kuviakin tuli napsittua. 

Pari osastoa minulla oli tavoitteena etsiä käsiini, ja yksi niistä oli Trash Designin osasto. Itse asiassa he olivat tällä kertaa jakaantuneet kahteen paikkaan. Toisessa paikassa oli taide-trashiä; hassuja ja kekseliäitä töitä, joiden tekeminen on selvästi ollut hauskaa.


Minua kiinnosti kuitenkin enemmän tällä kertaa käyttöesineiden ja designin osasto. Siihen oli tänäkin vuonna panostettu: paikalla oli jopa sellonsoittaja tuomassa fiilistä. Kuitenkin...jotenkin anti jäi mielestäni aika köyhäksi. Odotin ehkä jotain huikean kekseliästä ja kaunista. 

Idea tämäkin -mutta ei kiitos!
Habitare-suunnittelukilpailun tämän vuoden teema oli ”May Day” ja se kutsui kehittämään ja toteuttamaan ajatuksia kesäisellä huviretkellä tai piknikillä tarvittavista rakenteista ja esineistä. Työn tuli henkiä toimivuutta, estetiikkaa ja iloista seurustelua. 

Ja siinä olivat nämä palkitut mielestäni onnistuneetkin. Ne olivat mainioita ja iloisia!
Halusin nähdä myös Zoco-homen osaston ja löytyihän se lopulta pienen etsimisen jälkeen. Tuo sisustusliikehän on erikoistunut marokkolaiseen sisustukseen ja designiin. 

Ja olivathan ne kaikki niin ihanan mystisiä kuin mitä verkkokaupassa olen niitä hypistellyt! 
Muuten, romudesigniin yleisesti vielä palatakseni...Välillähän törmää huikeisiin kierrätysideoihin. Messuillakin oli yksi tälläinen, ja minua harmittaa kovasti kun en muista miltä osastolta tämän bongasin:


Vai miltä näyttää tämä upea kattokruunu? Eikö näyttäisikin hienolta olkkarin katossa? Meillä ainakin!

Lähempi tarkastelu osoitti mistä se oli valmistettu -ketjuista ja lääketablettien suojakääreistä (taimitäneovat) Tosi kekseliästä ja kaunista.

Samalla osastolla oli seinillä taulujakin; mm. alla oleva kiva kollaasi. Tuokin oli mielestäni hyvin ideoitu -ei todellakaan tarvitse mitään hienoja kehyksiä tms. Kaunis pohjapaperi riittää, johon liimaa kauniin m/v -kuvan päälle ja that`s it. Helppoa saada seinille täytettä ja edullisesti. Nämä toki oli taiteilija (jonka nimi nyt jäi bongaamatta) itse vielä piirtänytkin, mutta tähänhän käy mikä tahansa lehdestä leikattu kuva.


Messuilla oli liikunnallistakin uutta ideaa kaupan: Oikeastaan vähän ihastuin tuohon Power Slide -treenilautaan. Näytti tosi hauskalta kun tuo nainen luisteli pussit jalassa. Olisi tehnyt mieli kokeilla, mutta omasta luistelemisesta on niin kauan aikaa (enkä koskaan edes ollut hyvä hehe) etten kehdannut.
Jalat olivat odotetusti aika poikki tuon kaiken kiertelyn jälkeen. Päätimme silti lähteä vielä käymään Sibeliusmonumentilla ja Hietsun uimarannalla, koska ilma oli niin mahtavan kaunis. 

8 kommenttia:

Pepi kirjoitti...

Hauska tuo kruunu! Eikä siinä muuten ole käytetty ketjua, näyttäis olevan virkattua rautalankaa :D
Ihan mahottoman hyvä idea!!

Lady of The Mess kirjoitti...

Minustakin tuo kruunu on huippuhieno! Itseltä jäi Habitare väliin - en uskaltanut näillä jaloillani lähteä liikenteeseen, kun tiesin, että ei tuo jalka nyt vaan kestä tuollaista kävelemistä. Mutta eipä haittaa - aika hyvän kattauksen saa täältä blogistaniastakin;)
Aurinkoista päivää!

arleena kirjoitti...

Olipas siellä kekseliäitä toteutuksia.
Mukavaa että kierrättämällä saadaan aikaan vaikka mitä.

Nonna kirjoitti...

Olipa kiva katsella sun messukuvia. Minä en nyt tällä kertaa käynyt Habitaressa.

Satu kirjoitti...

Mä vähän pelkäsin, että ukkeli saa päähänsä lähteä Habitareen, kun mua ei olisi yhtään kiinnostanut. No keksihän tuo, mutta onneksi muutti sitten mielensä. :-D

Mutta jos olisin siellä käynyt, olisin ehdottomasti halunnut nähdä juuri tuon trash-osaston, kun se oli minusta viimeksikin kaikkein mielenkiintoisin. Siellä tulee myös hinku tehdä itse vastaavanlaisia juttuja, mutta kun mä en osaa. :-)

Satu kirjoitti...

Ai niin, ja nuo sinun maalaukset ovat ihan mielettömän upeita! Sulla on kyllä maalaamisen (ja monen muunkin) lahja! :-)

Jael kirjoitti...

Huh mikä naamio ekassa kuvassa!Habitare-messuille on kiva mennä,saa paljon uusia ideoita;)

Jaana kirjoitti...

Kiitos mielenkiintoisista Habitare-kuvista!
Itekkin ois ollut kiva sinne päästä, mutta aina ai pääse..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...