perjantai 17. lokakuuta 2014

Bloggaaja haastattelu


Olen facebookissa sellaisessa ryhmässä mukana kuin Bloggaajien Blogiyhteistyöt eli BB-kamut. Siellä on aika ajoin kivoja tempauksia ja postaushaasteita. Tällä kertaa päätin minäkin lähteä mukaan. Tarkoitus on haastatella toista bloggaajaa 10:llä kysymyksellä ja joku toinen kysyy blogisi perusteella sinulta 10 kysymystä.

Minulle heitti kysymyksiä nuori bloggaaja Elina Dance beneath the light with that look in your eyes -blogista. Hän opiskelee matkailualaa ja innostui siksi kysymään minulta eniten matkusteluun liittyviä kysymyksiä. Minä taas haastattelin Ninaa Matkalla äitiyteen -blogista. 

Elinan kysymykset minulle:

1. Jos olisi pakko valita vain yksi paikka/kohde, niin mikä olisi suosikkipaikkasi Barcelonassa?

Lähdin miettimään tätä kysymystä niin, että jos saisin vieraan, jota en tuntisi ennestään ja joka pitäisi viedä vain yhteen paikkaan täällä, niin mikä se olisi. Silloin valkkaisin Goottialueen eli vanhan katedraalin ympäristön. Tuota kaunista kirkkoa kun kiertelisi sisällä ja ulkopuolella pari tuntia, näkisi aika paljon Barcelonan sydämestä. Eikä se ole vain tuo kirkko, sen ympäristössä on paljon kivoja putiikkeja ja kahviloita sekä yksityiskohtia ja tapahtumia vuodenajasta riippuen. (huomasin, että minulta puuttuu kunnolliset yleiskuvat tähän kohteeseen -täytyykin korjata asia!)


Kuva viime talvelta -takana Barcelonan "huokausten silta"

Oma henkilökohtainen suosikkipaikkani täällä on Ciutadellapuisto, siellä on kiva käväistä käppäilemässä poissa hulinasta ja ihmispaljoudesta.
2. Ovatko mielikuvasi Barcelonasta ja Espanjasta muuttuneet jotenkin siellä asumisen myötä?

Kyllä vain. Parikymppisenä kävin ensimmäisen kerran Espanjassa automatkalla lähellä Barcelonaa. Olisimme varmaankin jatkaneet matkaa tänne saakka, mutta meidät ryöstettiin leirintäalueella ja sen takia teki mieli pois koko maasta. Jotenkin tuosta jäi pitkäksi aikaa ikävä mielikuva Espanjaan. Tiedän toki että täällä on tosi paljon varkauksia nykyäänkin, mutta itse olen niiltä säästynyt. Täällä on ihan turvallinen olo, vaikka liikkuisi yöaikaankin.3. Osa kaipaa salmiakkia, osa ruisleipää, osa jotain ihan muuta. Onko sinulla jotain vastaavaa, eli mitä ikävöit eniten Suomesta ollessasi Barcelonassa? 

Koska olen loppujen lopuksi vain lyhyitä aikoja Barcelonassa kerrallaan, en varsinaisesti kaipaa mitään syötävää Suomesta. (tai no...savulohta ehkä!) Enemmänkin lapsiani ja heidän lemmikkejään tulee ikävä!

(Kuva viime kesän piknik -reissulta)
4. Vähän sama kuin edellinen kysymys, mitä kaipaat eniten Barcelonasta Suomessa? Onko esimerkiksi joku tietty paikka/ravintola/kauppa, johon haluat mennä aina ensimmäisenä saavuttuasi Barcelonaan?

Kyllä se on tuo Barcelonan aurinko joka aina vetää tänne. En voi sietää Suomen talvea ja kylmyyttä. On ihana tunne kun pakkasten saapuessa voikin pakata kassit ja tulla tänne jatkamaan kesää ja talvikin on mukavan leuto.

Encants`n markkinat ovat myös tosi kivat, sinne säntään aina aika lailla ekoina päivinä tutkimaan ja penkomaan jos löytyisi taas jotain kivaa.
5. Mitä ilman et voi kuvitella lähteväsi matkalle?

Jos nyt ei lasketa pakollisia passeja yms, niin ehdottomasti kamera ja pari objektiivia. En voisi itse asiassa kuvitella millaista olisi lähteä matkalle ilman kameraa. Minua harmittaisi ihan koko ajan enkä osaisi nauttia mistään kun en voisi ikuistaa näkymiä. Vaikken joka paikassa kuvaisikaan niin paljon, minulla on melkein aina kamera "varmuuden vuoksi" mukana.

Kuva Nooran blogista parin viikon takaa kun olimme vielä Suomessa

6. Mieleenpanuvin hetki/muisto joltain matkalta?

Kyllä se on kun pääsin ekaa kertaa snorklaamaan Thaimaan kristallinkirkkaassa vedessä, hii! Oli jotain tosi upeaa nähdä kaikki värikkäät kalat ja korallit. 

7.  Suosikkikuvasi/maalauksesi?

Tähänkin on lähes mahdoton vastata -tykkään niin monista. Mutta jos nyt yhden valkkaan, niin olen aina pitänyt Wassily Kandinskyn töistä ja erityisesti tämä on kiehtova:
Kuva täältä

8. Lempiruokasi?

Loimulohi, savulohi, loimulohi...kaikki blogiani pidemmälle lukeneet tietävätkin jo! Sitä voisi syödä vaikka joka päivä. (juu ja sitä ei muuten saa täältä kaupoista...että sitä haen aina ensimmäisenä Suomessa kaupasta)


9. Suosikkikorusi?

Ehkäpä yhdet suuret valkoiset litistetyn pisaranmuotoiset korvakorut (olisiko ne tehty simpukasta -en ihan tiedä). Ostin ne joitain vuosia sitten Münchenistä. Kuvaa minulla ei taida niistä olla eivätkä ole nyt mukana. Mutta hienot ne ovat!

 10.  Mitä ohjeita tai neuvoja antaisit sellaiselle, joka suunnittelee toisen asunnon hankkimista jostain toisesta maasta?

Ensin kannattaa aloittaa saman tien opiskelemaan kyseisen maan kieltä jos se ei jo ole hallussa. Sitten kannattaa mennä sinne mahdollisimman pitkälle lomamatkalle tutustumaan maan kulttuuriin ja tapoihin. Miettiä, viihtyisikö siellä oikeasti pidempäänkin, sillä arki on sielläkin arkea eikä asuminen kauaa sielläkään pelkältä lomailulta tunnu. 

Kielenopiskelu se on itselläkin vielä vaiheessa. Aika äkkiä pääsee kiinni normaaliin arkikielenkäyttöön, joka ei paljoa opiskelua vaadi, mutta ihmisiin ja kulttuuriin kunnolla tutustuminen lähtee vasta kun oikeasti osaa uutta kieltä.

Kiitos mielenkiintoisista kysymyksistä Elina! Mukavaa viikonloppua kaikille!
7 kommenttia:

Pepi kirjoitti...

Onpa kaunis katedraali!
Yllättävän paljon tykkään kaikenlaisista kirkoista ollaksen tällainen "luterilainen pakana", eli mihinkään uskontokuntaan kuulumaton.
Ja ihana tuo sun punainen takkis :D

Jael kirjoitti...

Kiva haaastattelu,vastaukset ja kuvat.Ja totta,kieli on todella tärkeää kun asuu jossain muussa maassa,muuten on kovin ulkopuolinen.

Vivi Vinna kirjoitti...

Kivoja kysymyksiä ja vastauksia! :) Kieli on tosiaan tärkeää oppia, siten saa niin paljon enemmän irti kulttuurista. :)

Vivi Vinna kirjoitti...

Psst. Pakko muuten vinkkaista siulle, kun olet nyt Espanjan kamaralla. Tiistaina 21.10. tulee näyttelijä-ohjaaja Santiago Segura Zaragozaan, paikka: Paraninfo Universitaria, klo 20.00, tilaisuus kestää tunnin ja on ilmainen. :) Tervetuloa!

hanne virtauksesta kirjoitti...

Ihania kuvia, houkuttavia..
Olen vain kerran vieraillut Espanjassa, lähinnä aurinkorannan tuntumassa. Siskollani on asunto siellä..
Lähinnä minua kiinnostaisivat nyt nuo ihanat rakennukset , kirkot, aukiot, ravintolat..

Timo Lampi kirjoitti...

Hauskaa, kaks kuvaa 'meijjän' kaupunkista. Heti siltakuvasta tajusin teijjän olevan Lahessa ja toi koirapuisto on ihan meijjän lähellä. Ex työpaikkakin yhen talon päässä!
Hauskaa!!

Matkatar kirjoitti...

Pepi: Se onkin upea!

Jael: Kiitos...kyllä on huomattu että tärkeää on osata kieltä. Eikä täällä edes joka paikassa pärjää enkullakaan.

ViviVinna: Kiitti! Ei nyt päästä sinne, mutta kiitti vinkistä!

Hanne: Hii...Espanja koukuttaa!

Timo Lampi: Jännää että tunnistit! Kyllähän me Lahtelaisia ollaan, välillä vaan kylmää paossa etelässä :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...