torstai 30. lokakuuta 2014

Hyvät huomenet Àticosta! Ensin tee- ja kahvivesi kiehumaan. Käytämme kannulla suodatettua vettä, koska raanavedessä on melko voimakas kalkin maku. Suodattaessa siitä tulee kuitenkin ihan hyvänmakuista, eikä tarvitse viidenteen kerrokseen kantaa juomavesiä! 


Veden kiehuessa ehtii hyvin tehdä aamupalaleivät. Suomessa tulee syötyä jälkiuunileipää, mutta täällä kaikki syövät patonkia. Onhan se edullista ja rapeaa -ei sellaista sitkeää kuin Suomessa. Tosin kyllä tuohon aika ajoin kyllästyy -sitten täytyy hakea Lidlistä siemensämpylöitä (niitä saa täälläkin, nam!) tai terveyskaupasta Realin tyyppistä tummaa leipää.

Toisinaan taas ei tee ja leipä maistu ollenkaan. Silloin syön tavallista luonnonjogurttia erilaislla siemenillä ja soijarouheella.


Pidempään blogia lukeneet tunnistavatkin kauniin valurautaisen teepannuni, jota metsästin viime talvena pari kuukautta ( juttu täällä) ja lopulta päädyin tähän Aladdinin taikalamppu -muotoiseen kannuun. Se on osoittautunut varsin näppäräksi myös jos on vieraita!


Lempparimukini täällä on myös viime talven hankintani -ihana kisumuki. Muistan kun kerroin teille löydöstäni (täällä) ja vasta viikon päästä siitä huomasin, että tällä kisulla onkin 5 jalkaa!

No hyvin maistuu tee tästä. Hyvää teetä vaan saa täällä vähän metsästää. Jos Suomessa löytää mainiota teetä tavallisesta ruokakaupasta, niin täällä vastaavat ovat pahvinmakuisia ja niitä saa liottaa kauan. Onneksi on erikseen pelkkää teetä myyviä kauppoja, joista saa kunnollista irtoteetä.


Mies istuu aina tuossa vasemmalla ja minä oikealla. Melkein aina kyllä molemmilla..öhöm.. läppärit edessä aamupalapöydässä. Onhan se mukava lukea uutisia, blogeja ym samalla.

Näin lähtee tämäkin päivä mukavasti käyntiin, pyykit ovat jo koneessa ja kun ne ovat valmiit, viemme ne kattotarassille kuivumaan. Siellä voisi samalla ottaa vähän aurinkoakin.

Illalla suunnittelimme lähtevämme Halloweenin kunniaksi elokuviin...


12 kommenttia:

Kiiris kirjoitti...

Onpas hyvä kannukeksintö. Huomenta täältäkin, pullovedellä keitelyn kahvin ääreltä :)

Ansku Barcelona kirjoitti...

Kivan näköinen keittiö teillä! Brita-kannulla mekin suodatamme veden, ja ihan hyvältä se maistuu (tai siis ei maistu, miltään, mikä on hyvä juttu :))

Tiia K kirjoitti...

Ihanan näköistä teillä, todella ihana keittiö. Punainen on lempiväri kuinka ollakaan. Ihanaa nähdä juuri tälläisiä kuvia, ihan teidän arjesta siellä. <3

Matkatar kirjoitti...

Kiiris: Juu tuo kannu on näppärä. Kerran kuussa vaan vaihdetaan suodatin sinne sisään.

Ansku Barcelona: Kiitos! Kiva että tekin olette löytäneet Brita-kannun.

Tiia K: Kiitos kiitos! Minäkin pidän kovasti punaisesta. Kiva kuulla että arkipostaukset ovat mielenkiintoisia :)

Jaana kirjoitti...

Happy Halloween sinne Espanjaan :)!
Kauniita kuvia!

Ame Amebadonna kirjoitti...

Tuo kannuhan on hieno keksintö, täytyykin tutustua netissä.
Kauniita kuvia, taidankin mennä keittämään iltateetä :)
Mukavaa Halloweenia!

Jael kirjoitti...

Kiva tuo keittiönne ja muistan tuon kannut;nätti.Täällä olen teekaupassa nähnyt samanlaisia,onko tuokin sellainen tosi raskas kannu?

Jael kirjoitti...

Minäkin käytän Britaa;D

Pepi kirjoitti...

Tuo sun teekannusi on tosi kaunis.
Ja kissa yhtä suloinen edelleen :)

Matkatar kirjoitti...

Jaana: Kiitos samoin sinne!

Ame: Kiitos sinulle. Hyvää Halloweenia sinnekin!

Jael: Kiitos! Kyllä on tosi raskas valurautapannu. :)

Pepi: Kiitoos:)

arleena kirjoitti...

Meillä juodaan vain kahvia. Tee on jäänyt ihan vieraaksi. Tummasta leivästä tykkään enemmän kuin vaaleasta, mutta vaihtelen kyllä välillä.
Mukavaa Halloweenia.

Mustarastas laulaa kirjoitti...

Suloinen postaus ja ihana viisijalkainen kisulimuki.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...