lauantai 11. lokakuuta 2014

Puistossa siestalla

Kaikkien meidän neljän jalkaparat ovat enemmän tai vähemmän kipeytyneet kovasta kävelemisestä, rappujen kiipeilystä ja kenkien hankauksesta. Innokkaat vieraamme haluavat tietysti nähdä lomaviikkonsa aikana mahdollisimman paljon, eivätkä miehen ja minunkaan jalkamme ole vielä ihan tottuneet tähän jatkuvaan paikasta toiseen käppäilyyn. Onneksi kävelykunto kasvaa kuitenkin taas koko ajan.

Eilen kävimme Mont Jüicin kukkulalla. Vaunuhissillä ylös ja kävellen alas. Se reitti onkin kaikkein antoisin.
 Ylhäällä kukkulalla käyskentelee vilisemällä villikissoja. Jännää miten ne ovat kaikki niin erinäköisiä. Minulla oli taas muroja mukana ja pääsin yhtä kisua rapsuttelemaankin!


Laajan kukkulan laella on paljon nähtävää, monenlaisia suihkulähteitä, patsaita, puutarhoja ja kauniita kivetyksiä ja vaikka mitä turisteille nyt on keksittykin. Alkuperäinen kukkulan käyttötarkoitus on kuitenkin ollut kaupungin suojeleminen sotilaallisesti ja on siellä ollut vankilakin. Aina sieltä löytää jotain uutta vaikka mekin olemme käyneet miehen kanssa siellä kymmeniä kertoja eri vuorokauden (ja vuoden-) aikoina.


Tytöt menivät vierailemaan tähän viime vuonna remontoituun linnoitukseen. Siihen oli tullut vitosen sisäänpääsymaksu, jota ei vielä viime talvena ollut. Me päätimme sillä aikaa ottaa rennosti puiston penkillä siestaa viettäen...

...ja kaunista sinistä taivasta tuijotellen. Täällä Mont Jüicilla mieli aina lepää, siellä on rauhallista, ja huumaavia tuoksuja ympärillä. Mikäs täällä köllötellessä.


Nuoret pitivät kovasti linnoituksesta. Kukkulaa alaspäin kävellessä ihailimme kaktuksia ja kaunista näköalaa Barcelonan keskustaan päin. Päätimme poiketa välipalalle Kansallismuseon lähellä olevaan pikku kioskiin. Tytöt ottivat hampparit sangrialla ja gintonicilla, me otimme patatas bravakset olusilla. Virkistipäs mukavasti!


Plaza Espanyan läpi kävellessämme poikkesimme tietysti vielä vanhan härkätaisteluareenan, eli nykyisen Arenasin ostoskeskuksen katolle ihailemaan näkymää. 

On ollut tosi kivaa taas puolen vuoden tauon jälkeen kierrellä rakasta Barcelonaa. Tähän kaupunkiin ei vaan koskaan kyllästy!

Rentoa viikonloppua kaikille!9 kommenttia:

anneaulikki kirjoitti...

♥♥♥♥♥ muuta ei voi sanoa :)

Jaana kirjoitti...

Kiitos kuvista!
Upealta ja kauniilta näyttää :).

Anonyymi kirjoitti...

Huikeat näköalat ylhäältä. On niin kaunista, että en lähtisi tuolta lainkaan pois. Ehkä on viisasta lähteä, koska sitten voi taas palata ja nähdä kaiken uusin silmin.

Jael kirjoitti...

Mont Juicilta on upeat näköalat,harmi etten ottanut kuvia kun olin siellä.Hienot kuvat:)

Tiia K kirjoitti...

Oi mahtavia kuvia taas. Taitaa olla niin ihanat säätkin siellä juuri nyt. <3

Kiiris kirjoitti...

Kauniit kuva ja upeat maisemat. Itselläni vielä viikko täällä sumussa ja sitten siestaa viettämään :))

Matkatar kirjoitti...

anneaulikki: :)

Jaana: Kiva kun tykkäsit katsella!

Uuna: Kyllä vain, tuolta näkee kivasti eikä kuvat edes tee oikeutta paikalle.

Jael: Kiitos!

Tiia: Juu täällä kyllä on ihan kesä vielä :)

Kiiris: Kiitos. Kiva, hyvää matkaa sinulle!

orvokki kirjoitti...

On kiva kierrellä kanssasi Barcelonassa, kaupungissa, jonka toivon joskus näkeväni.

Nonna kirjoitti...

Onpa ihania kuvia! Tuosta kukkulasta tulee nyt mieleeni lempikirjailijani Carlos Ruis Zafon :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...