lauantai 29. marraskuuta 2014

Mauttomat piirakatLähdimme tänään paikallisen Skandinaviaklubin järjestämiin joulumyyjäisiin. Sateenvarjot mukaan, koska ulkona sateli vähän väliä. Paikalla myytiin joulutorttuja, kakkuja, koristeita ja savustettua lohta, jota lähdimme hakemaankin. Samalta tuottajalta, jolta tilasimme viime joulunakin herkullista kalaa. Tottakai mukaan tarttui myös pikku pussillinen karjalanpiirakoita sekä joulutorttuja päiväteelle...
En tiedä olivatko odotukset turhan korkealla, mutta nämä eivät kertakaikkiaan maistuneet miltään! Ensin luulin että karjikset ovat raakoja kun näyttivät niin vaaleilta ja haisivat oudolta. Lämmitin niitä hieman uunissa ja sivelimme voita päälle -parani se maku hieman, mutta muistutti silti vain etäisesti karjalanpiirakkaa. Olisiko syy täkäläisissä jauhoissa ja riisissä vai eikö myyjämummo vain osannut leipoa?


 Sama oli joulutorttujen kanssa. Nekin olivat mauttomia ja kuivia...olimme aika pettyneitä. No jouluna sitten Suomessa saamme parempia, meillä on jo lentoliput tilattuna...

Onneksi meillä on herkkukala vielä odottamassa jääkaapissa -se on ainakin takuuhyvää! Näimme myyjäisissä savulohen valmistajapariskunnan (suomalainen ja espanjalainen), jotka innoissaan ovat pyörittäneet savustamoa lähellä Barcelonaa suomalaisella reseptillä. (Kotisivut täällä) Saimme kutsun tehtaallekin, täytyy käydä joskus!Sateet ovat tulleet Barcelonaan. Huomiselle suunniteltu patikointiretki ei ehkä toteudukaan...harmillista.

Iloista viikonlopun jatkoa!


8 kommenttia:

Marru kirjoitti...

No vähän nuo joulutortut näyttävät erilaisilta... :)
Oikein ihanaa illan jatkoa!

anumorchy kirjoitti...

Piirakat tosiaan nayttavat raaoilta. Samoin kuin tortutkin. Taalla Israelissa kaytetaan usein lehtitaikinan tekemiseen pahaa margariinia eika voita. Olisiko teillakin niin? Se vaikuttaa makuun tosi paljon.

Paluumuuttajatar kirjoitti...

No voi, onneksi on ehtaa tavaraa tiedossa sitten täällä Suomessa:).

Kiiris kirjoitti...

Hyvää ruokahalua.... kuitenkin. Ainakisn sitten lohen osalta :)

Matkatar kirjoitti...

Marru: Juu hillo oli ihan jees mutta taikina ei :(

Anumorchy: Saattaapi olla, en tiedä. Viime vuonna tein kyllä ihan kelpo torttuja täällä kaupan taikinasta, joten ihmettelin mistähän mummo ne oli tekaissut...

Paluumuuttajatar: Totta! :D

Kiiris:Hih, kiitos!

Ansku Barcelona kirjoitti...

Mekin kävimme ja lohi syötiin samantien :D. Karjalanpiirakoitakin ostimme ja aamulla mies niitä näytti syövän ihan hyvällä ruokahalulla. Oli tosin lämmittänyt niitä uunissa ensin ja laittanut vielä vaikka mitä juttua päälle, juustoa ainakin. Minulla on ohjelmassa tehdä riisipiirakoita gluteenittomina tässä ennen joulua, siinä sitä onkin hommaa, huh!

Matkatar kirjoitti...

Ansku: Juu lohi oli ihan hyvää, mekin söimme sen eilen illalla. Nuo karjikset olivat kyllä outoja, en voinut kuin ihmetellä. Melkein tekisi itsekin mieli leipoa kokeeksi että johtuisiko raaka-aineista...(Suomessa olen kyllä niitä tehnyt ja ovat tosi herkkua!)

Jael kirjoitti...

Lohi kuulostaa hyvältä mutta piirakat...Taikina varmaankin tortuissa ei ollut ihan hyvää.Täällä voitaikina on tosi kallista,mutta sitten margariiniset halvempia,mutta niitä en tykkää käyttää.
Mulla onkin suunnitelmissa leipoa torttuja ihan lähiaikoina.
Meillä oli sateet viime viikolla,täksi viikoksi on luvattu jopa hellettä...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...