maanantai 17. marraskuuta 2014

Noitien jalanjäljillä patikoimassaLähdimme eilen pikku porukalla patikoimaan Barcelonan lähelle Puig Castellar -kukkulalle. Sen juurelle pääsi näppärästi metrolla, josta jatkoimme matkaa jalan. Alkumatka oli aika jyrkkääkin nousua. Polkua ja vanhoja kiviportaita. Kuumahan siinä tuli!


Kuulimme oppaaltamme, että kukkulalla on ennen muinoin noidatkin käppäilleet vettä kantamassa, ja matkan varrella näkyikin erilaisia muistomerkkejä.

Aloimme olla jo aika korkealla ja Barcelona jäi meluineen kauas taakse. Täällä oli ihanan rauhallista.
 Sakke -koira johti pikku ryhmäämme pienin, mutta varmoin askelin. Se oli toisinaan vähän liiankin innokas räyhäämään vastaantuleville koirille tai hevosille. Onneksi emme sentään törmämmeet villisikaan, siitä se vasta kuulemma olisi innostunut.

Noitalähteellä vesipulloja täyttämässä


Maisemat olivat ylhäällä tosi upeat ja näköala alas Barcelonaan tosi huikea.


Lopulta kiipeäminen loppui ja pääsimme kukkulan laelle. Täällä oli vielä paljon raunioita jäljellä  600-800 e.Kr olleesta asutuksesta.


Netistä löysin havainnollisen piirustuksen tuolta ajalta: Paikalla on ollut paljon pieniä n. 15 neliön majoja. Oikea vanha pieni iberialainen kylä.
Kuva täältä


Laella oli sentään muitakin ihmisiä, muuten ihmettelimme miten hiljaisia polut olivat. Vaikka ihan lähellä oli 3 miljoonaa ihmistä. Täällä oli hyvä syödä eväitä ja hengähtää vähän aikaa.

(kuva lainattu oppaaltamme)
Pikku tauon jälkeen jatkoimme matkaa alaspäin. Löysimme polun varrelta upeita puita, joissa oli valkoisia pikku kukkasia ja marjoja. Kuulimme, että punaiset ovat kypsiä ja syötäviä. Täytyihän niitä hakea ja maistaa!Isot punaiset marjat (hedelmät?) maistuivat miedon makealle, vähän kuin kypsälle kiiville. Tuntuivat vaan karvaisemmilta suussa. Kyllä minulle kelpasi hyvin! 

Yritimme tähystellä muutakin maisteltavaa tai mukaankerättäviä yrttejä tms teeksi haudutettavaksi, mutta ei tällä kertaa löytynyt. (no yhden tammenterhon näköisen siemenen nappasin mukaan kun se pensas oli niin kaunis...jos vaikka kasvattaisi parvekkeelle)Seuraava paikka mihin polulla törmäsimme oli maalauksellisen kauniin polun päässä. Sieltä löytyi vanha rakennelma, jota nykyään käytetään mietiskelypaikkana. 

 Tässä vaiheessa aloimme kavuta kukkulaa alaspäin...ja sieltäkin löytyi nähtävää. Mutta siitä kerron seuraavalla kerralla!

12 kommenttia:

Helena ja Blackie The Cat kirjoitti...

Hei! Aiwan uskomattoman hieno reitti! JOS joskus pääsen Barcelonaan, käyn kyllä patikoimassakin :)

Jael kirjoitti...

Upea reitti ja mitkä maisemat! Nuo hedelmät(ja lehdet) taitavat olla sukulaisia tälle
http://appelsiinipuunalla.blogspot.co.il/2014/10/ei-se-ollutkaan-myrkyllinen.html

anneaulikki kirjoitti...

Kiva nähdä taas toisenlaista Barcelonaa , kiitos retkestä :) mahdoittekohan saada noitavoimia lähteestä ;)

Pepi kirjoitti...

upeat maisemat - ja vähänkö kateellinen olen noista teepaitakeleistä, täällä kun ei tarkene t-oaidassa edes sisällä :)

Lady of The Mess kirjoitti...

Voi mitä maisemia! Ja voi mitkä kelit!

Tillariina K. kirjoitti...

Telkkarissa pyörii ohjelma "Peter Hispaniassa". Olivat viime viikon jaksoissa Barcelonassa, kyseessä siis uutisankkuri Peter Nyman. En tiennytkään, että on niin paljon asukkaita siellä. Kivalta reitiltä tuo näytti. Ei niitä noitia nyt näkynyt?

orvokki kirjoitti...

Kyllä tuolla patikoisi. Ja vaikka ylämäki veisi puhdin, niin etapit matkalla ja huipulla olevat näköalat korvaisi nousun aiheuttamat puuskutukset :)
Ihanat kuvat !

Matkatar kirjoitti...

Helena and Blackie the Cat: Juu näitä upeita reittejä riittää täällä, eikä tarvitse kauaa mennä metrolla niin pääsee lähelle.

Jael: Juu kiitti! Niin, en tiedä mikä hedelmä on kyseessä (nauratti tuo sinun otsikko "ei se ollutkaan mrkyllinen")

anneaulikki: Kiva kun tykkäsit! Varmasti saatiin kun jaksettiin niin hyvin loppuun saakka!

Pepi: Voi sinua ressua, toivottavasti saat pian lämmintä sisälle!

Lady of the mess: KYllähän täällä kelpaa :)

Tillariina: Olisi mielenkiintoista nähdä mitä Peter täältä löytää. Noitiin ei tällä kertaa törmätty, hihi :)

orvokki: Kiitos!

Nonna kirjoitti...

Olipa tuolta hienot maisemat!! Ihanaa katsella näitä kuvia.

Jaana kirjoitti...

Kiitos komeista kuvista!
Onpa kauniit ja upeat maisemat!

Sirokko kirjoitti...

Tuo hedelmä on suomeksi pensasmansikka(en kyllä tiedä miksi), arbutus unedo, ja ihan syötäviä ovat, tosin liikaa syötynä saattavat aiheuttaa lapsilla lievän humalatilan:)
Upeat maisemat!

Ansku Barcelona kirjoitti...

Me kävimme tuolla viimeksi 2010 kesällä (blogista ON hyötyä, kaikki reissut löytyvät sieltä :)) ja oli kyllä kiva paikka!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...