torstai 6. marraskuuta 2014

Pyykkipäivä Vaikka liimasinkin vanhan pesukoneemme päälle muutama vuosi sitten siistin tarran, ei sitä silti uudeksi erehdy luulemaan. Ainakaan kun tuo magee tarrakin alkaa jo rapistumaan.

 Hyvinhän tuo vielä pesee, mutta aina vaan raihnaisempi se alkaa olemaan. Viime keväänä se piti ajoittain melkoista meteliä, vettä se valuttaa lattialle lähes joka pesun yhteydessä ja joskus -kuten tänään, se unohti linkouksen kokonaan.Puhtaat pyykit viemme kattoterassille kuivumaan. Sinne on onneksi lyhyt matka, koska asumme sen alla ylimmässä kerroksessa.

Eikö olekin mainiot narut mies laittanut tänne? Ihmettelemme välillä naapureiden surkeita pyykkinaruviritelmiä...

Terassi on jännästi kahden erikorkuisen talon välissä. Meille jää siis hauska pesä tänne. Toisaalta nuo talojen seinät varjostavat kattoa jo melko varhain tähän aikaan vuodesta...Jännä miten kuivuva pyykki näyttääkin aina niin kivalta 


Kattoterassi ei ikävä kyllä ole ihan meidän oma, vaan taloyhtiön. Siksi sen sisustus on näin vaiheessa. Toisaalta sinne ei ole avaimia kuin meillä sekä ekan kerroksen Bealla, joka ei siellä jaksa koskaan käydä...

Vähän kyllä sormet syyhyäisivät laittamaan tänne tomaattipensasta/appelsiinipuuta, jonkinlaista päivänvarjoa ym. Pöytä meillä jo on, muttei tuoleja -niitä metsästellään kyllä jo. Olisi kiva istua täällä lämpiminä iltoina! Tuo höppänän näköinen lautarakennelma on itse asiassa auringonottotuoli. Sekin kaipaisi jotain pehmustetta tai muuta suojaa. 
....................................................................................

Viikonloppuna oli mielettömät ukkospuuskat ja satoi kunnolla pari päivää. Tuli jopa vettä vähän taas sisään, vaikka katto onkin korjattu. Onneksi ei sentään sellaisia määriä kuin muutama vuosi sitten. Silloin sai kerätä kaikki kattilat ja purkit lattioille vettä keräämään.

Sen verran sateen myötä ilmat viilenivät, että nyt saa pitää villatakkia päällä ulkoillessa. Auringossa on kyllä silti edelleen mukavan lämmin, ei voi valittaa!


8 kommenttia:

iivika t kirjoitti...

Oih, ulkona kuivatun pyykin tuoksu on aivan paras!
Ihana tuo "teidän" kattoterassi - reippaasti vaan rakennat ihanan keitaan sinne jos ei siellä kerta muita käy...

anumorchy kirjoitti...

No siita vaan hissukseen rakentamaan sinne omaa olopaikkaa. Huomiota herattamatta tietysti ettei muut naapurit kiinnostu.

Ari kirjoitti...

Pyykit kuivuvat varmaan hyvin, eik kukaan tule katolle sotkemaan

Tuulia kirjoitti...

Mainio paikka teillä kuivattaa pyykkejä ja katsella samalla kaupungin kattoja. Ehkä teillä on siellä joskus tulevaisuudessa viherkeidaskin.
Mukavaa marraskuuta ja puhtaita pyykkejä :)

Irmastiina Ruusukummusta kirjoitti...

Oi, olisipa tuollainen kattoterassi. Hmm...vaikka talvellahan se täällä olisi lumen peitossa..:)

Matkatar kirjoitti...

Iivika: Totta! Kyllä sitä tässä hissukseen puuhastellaan jo... :)

anumorchy: Totta! :D

Ari:Tosi nopeasti kuivuvatkin!

Tuulia: On tuo kyllä kiva paikka juu...keidas olisi kiva. Liikaa vihreää tuonne ei voi laittaa, katto ei kestä. Mukavaa marraskuuta sinullekin!

Irmastiina: Hrr lunta...Suomessa kuulemma on jo satanut ensilumet...

Jael kirjoitti...

Tuossahan on hyvä paikka pienelle hyötypuutarhalle:D siitä vaan. Olen joskus täällä asunut talossa jossa myös eniten käytin kattotasoa.
Minulla on samannäköinen pesukone,joka nyt pari viikkoa sitten lopetti kokonaan linkouksen.Pesee kyllä ja huuhtoo mutta sitten...Mitä teidän pesukoneelle kävi kun se ei lingonnut.Kamala työ oli sitten poistaa kaikki vedet koneesta:(

Kiiris kirjoitti...

Tänne asti tuoksuu puhdas pyykki!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...