tiistai 16. joulukuuta 2014

Kova kohtalo


Aamulla kymmenen aikaan menimme kattoterassille laittamaan lakanoita kuivumaan kun huomasimme mielettömän mustan savupatsaan ihan lähellä. 


Olimme muutenkin menossa kauppaan, joten lähdimme samantien katsomaan mitä oli tapahtunut. Viereisellä kadulla oli paljon poliiseja, ambulansseja sekä paloautoja ja se oli suljettu. Kiersimme toiselle puolelle korttelia ja huomasimme, että savu oli muuttunut jo vaaleammaksi.
 Kaupasta palattuamme huomasimme, että katu oli edelleen tukossa ja palomiehet hommissa. Netistä luimme, että palo oli saanut alkunsa kerrostalon kellarikerroksen varastosta. Talossa oli tuolloin 3 ihmistä, mutta onneksi heidät saatiin turvaan.Tulipalo on kova kohtalo. Omalle kohdalle ei onneksi koskaan ole sattunut, mutta ystäväpariskunnalle kyllä muutama vuosi sitten. Vaikka kenellekään ei onneksi sattunut mitään, koko koti paloi maan tasalle. Kaikki vuosien muistot, rakkaat esineet, valokuvat, kaikki.

Lähden viikon Makroteeman haasteeseen näin eri kantilta tällä kertaa. Kurkkaathan linkistä muiden osallistujien kuvat ja tule itse mukaan!

Ai niin, miten niille terassin valkoisille lakanoilleni kävi? Pelkäsin, että ovat mustan noen peitossa tai vähintään haisevat savulle...onneksi kuitenkin ensi nuuhkaisulla vaikuttavat säästyneen savulta!


13 kommenttia:

päikkä kirjoitti...

Onneksi kukaan ei joutunut tulen uhriksi, talot voi aina rakentaa uudelleen ja tavaraa kertyy äkkiä. Muistot tietysti menevät rakkaiden tavaroiden mukana!

Tiia Koivusalo kirjoitti...

Onneksi kenellekään ei sattunut mitään ja toivotaan ettei tavaravahinkojakaan tullut. Jo savu itsessään voi pilata niin paljon vaikka ei tavarat palaisikaan.

Jouluisia terkkuja täältä Suomesta

SusuPetal kirjoitti...

Tuli on väkevä, hyvä, että ihmiset säästyivät.

Unknown kirjoitti...

Hui, olisi voinut käydä hullusti! Nuo on hirveitä juttuja, ja toivottavasti tänäkin jouluna ihmiset huomaavat olla varovaisia kynttilöiden kanssa!

Jael kirjoitti...

Onneksi ei mennyt ihmishenkiä.Olen saanut kokea tulipalon kaksi kertaa mutta onneksi ei suurimmin vahingoin.Kun asuin täällä ensimmäistä kertaa niin viereinen talo,joka oli entinen leffateatteri ja historiallinen rakennus,paloi pahasti keskellä yötä,Palomiehet herättivät meidät keskellä yötä ja koko yö piti viettä kadulla;emme saaneet mennä kotiin ennenkuin varmistui ettei siellä ollut häkää. Leffateatteri paloi maan tasalle ja muistan että olin kyllä rättiväsynyt töissä siten kun en ollut nukkunut koko yönä.,Onneksi palo ei ehtinyt levitä. Toisen kerran taas Suomessa naapuri jätti kynttilät ikkunalaudalle,meni ulos,ja kynttilät sytyttivät verhot. Savua alkoi tulla oven kautta.,Kutsuin palokunnan ja he joutuivat murtamaan oven. Me taas jouduimme olemaan muutaman tunnin parvekkeella koska sisälle tuli käryä,ja oli kylmä helmikuu.....

Pieni Lintu kirjoitti...

Hui!!!

Tapsu kirjoitti...

Ei savua ilman tulta sanoi kerran joku jossain, näyttäisi olleen melko kova tulipalo !

Tuula's life kirjoitti...

Huh, huh! Tulipalot ovat aina hurjia onnettomuuksia. Onneksi tuossa ei mennyt ihmishenkiä.
Jokin aika sitten luin, että tänä vuonna on Suomessa ollut ennätysellisen paljon tulipaloja. Toivottavasti nyt jouluna kaikki ovat varovaisia kynttilöitten kanssa.

Hyvää joulunodotusta!

Matkatar kirjoitti...

päikkä:Niimpä!

Tiia K: Totta! Terveiset sinnekin! Huomenna tullaan itsekin Suomeen :)

SusuPetal: Juu, aika pelottavalta aluksi näytti...

Ansku: Niin on! Toivotaan parasta.

Jael: Huh, sinultahan on läheltä liipaissut, varmaankin pelottavaa ollut!

Pieni Lintu: :/

Tapsu: Kyllhän he sitä aika kauan sammuttelivatkin.

Tuulia: Totta, ja onneksi ei levinnyt naapuritaloihin kun täällä on kaikki toisissaan kiinni. Hyvää joulunodotusta sinullekin!

Unknown kirjoitti...

Se on aina kova kolaus.

Satu kirjoitti...

Tulipalo on kyllä pelottava ajatus. Olisi kauheaa aloittaa koko elämänsä ihan alusta, jos kaikki menisi...

Tunteillen kirjoitti...

Todella kova kokemus!
Onneksi kenellekkään ei käynyt pahasti. Tuota kohtaloa ei soisi kenellekkään, sen verran pelottava se on.

Kiva, että lakanat säilyivät valkoisina :)

Veera | Oranssia kirjoitti...

Mielenkiintoinen näkökulma haasteeseen ja hienot, vaikuttavat kuvat! Onneksi kenellekään ei palossa käynyt huonosti ja lakanatkin pysyivät kunnossa. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...