keskiviikko 31. joulukuuta 2014

Vuoden vaihtuessa

Jokavuotisen kollaasin sijaan päätin kerätä vuoden viimeisen päivän kunniaksi vuoden parhaita ja ikimuistettavimpia hetkiä ja kuvia. Tässä vaiheessa on hauskaa aina miettiä kulunutta vuotta ja suunnitella seuraavaa!

Parasta tänä vuonna oli pitkä kesä. Ainakin se tuntui ihanan pitkältä sen ansiosta, että tulimme maaliskuussa Keltaiselle tuvalle puutarhahommiin, eikä lunta ollut enää missään. Vaikka alkukesällä satelikin, loppukesä oli mielettömän lämmin. Ja juuri kun Suomessa alkoi syksy saapua, lähdimme taas Barcelonaan. Siellä kesä jatkui...

Ihanat pionit puutarhassa...

Kaikki viisi omenapuuta kukkivat onnistuneesti ja niistä sai loppukesästä paljon omppuja!

Jännittävin kokemus tänä vuonna oli se, kun olin heinäkuussa melontakurssilla ja harjoittelimme siellä kaatumista. Lievästi vesipelkoiselle ihmiselle oli aika haastavaa kaataa itsensä tahallaan kajakissa istuen, mutta olo onnistuneen tempun jälkeen oli aika jees!

(kuva kurssikaverin)

Liikuttavin hetki oli se kun sain sukulaisteni kautta kaksi kirjettä kaukaa menneisyydestä. Molemmat oli isäni kirjoittanut 17 vuotiaana omille vanhemmilleen. Toisessa minä olen juuri syntynyt, toisessa olen kaksi päivää vanha. Ne oli kirjoituskoneella huolellisesti kirjoitettu senaikaiseen kohteliaaseen tyyliin. Jännää, että lopulta sain tietää myös tarkan syntymäaikani! Onnellinen oli nuoripari sillä hetkellä, mutta aina kaikki ei mene elämässä niin hyvin kuin toivoisi.


Yllättävin (ja ehkä surullisinkin) uutinen tänä vuonna oli se kun saimme kuulla, että tyttäremme halusi erota pitkäaikaisesta poikaystävästään. Asiaa puitiin monelta kantilta useampaan kertaan, mutta lopulta ei auttanut kuin itsekin hyväksyä asia, -niin mukava kuin "vävyehdokas" onkin. Aikuisiahan lapsemme jo ovat ja tekevät omat ratkaisunsa niinkuin parhaaksi näkevät.
Herkullisin löytö tänä vuonna oli tonnikalapihvit. Olen joskus niitä ravintolassa maistanut, mutta en yhtään pitänyt. Kun meillä oli lokakuussa Barcelonassa vieraita, keksimme heidän kanssaan ostaa pakastealtaasta raakoja tonnikalafileitä, jotka sitten voitelin oliiviöljyllä ja maustoin pippurilla, tillillä ja suolalla ja paistoin uunissa. Tuli tosi herkullisia ja näistä tuli meidän suosikkeja, niitä on laitettu sen jälkeen ruoaksi useammankin kerran!Paras ostos tänä vuonna oli kiinalainen teepannuni Àticossa Barcelonassa. Se on niin kaunis ettei siihen varmaan ikinä kyllästy! Paksussa valurautaisessa pannussa pysyy tee muuten pidempäänkin kuumana.Uusi harrastus, jota pääsin tänä vuonna "siivellä testaamaan" oli geokätköily. Ystävämme Petra oli Barcelonassa vierailulla ja etsimme porukalla geokätköjä ympäri kaupunkia. Se oli hauskaa aarteenetsintää! Kesällä Suomessa kuljin myös hänen mukanaan kätköilyretkillä.

Upein kokemus oli alkuvuonna loppiaisena Barcelonassa näkemäni Los tres Reyes -paraati. Toinen toistaan mahtavampia ja suurempia satuhahmoja meni ohitse. Ensi loppiaisen paraati jääkin näkemättä kun olemme vielä täällä Suomessa.
Hassuin näkemäni juttu tänä vuonna oli se, kun eräs pikkupoika jutteli hanhelle Ciutadella -puistossa Barcelonassa keväällä. Hanhi kaakatti aidalla kovaan ääneen ja poika tuntui ymmärtävän sen kieltä.
Juhlavin päivä oli elokuussa kun pääsimme miehen sukulaistytön häihin. Oli kivaa pitkästä aikaa nauttia kauniista tunnelmasta ja iloisesta fiiliksestä hienossa ympäristössä.Kurjinta tänä vuonna on ollut bussiaikataulujen sekoilu tässä joulunajan Suomi-lomalla. Vaikka kuinka tarkkaan katsoo aikataulusta seuraavan bussin, se saattaa silti jäädä välistä ihan yllättäen. Niitä pitäisi näillämain liikkua useinkin. Vaan ei liiku. Ollaan miehen kanssa odoteltu bussia pakkasessa melkein joka kerta puoli tuntia ja se on aika ärsyttävää!


Onnellisimmat hetkeni tänä vuonna koin varmaankin ollessani lasten (ja heidän koiriensa) kanssa kesällä uimarannalla monta kertaa. Ilma oli aina ihanan lämmin, vesikin oli lämpimämpää kuin koskaan ja oli hauskaa.

Vuoden haastavin kokemus oli, kun miehen sukulaispoika tuli meille kesällä lähes kahdeksi viikoksi. Meillä oli kolmistaan hauskoja ja filosofisia keskusteluja elämästä ja erilaisista ihmisistä. Kuitenkin huomasin, että villin pojan kasvattaminen on ihan erilaista kuin kahden rauhallisen tytön. Parhaat esteettiset fiilistelyt koin tänä vuonna monessa käymässäni taidenäyttelyssä. Mieleenpainuvin oli varmaankin vierailu Taidekeskus Salmelassa. Ah olin ihan innoissani!
Pitkäaikaisia unelmiani olen tänä vuonna päässyt toteuttamaan puutarhan suunnittelemisessa ja toteuttamisessa. Pitkälti kesä meni edelleen tutkimisessa, mitä edellisten asukkien istuttamia kukkia kasvaa missäkin kohti puutarhaa, mutta paljon pääsin jo itsekin istuttelemaan ja ideoimaan. Löysin itsestäni pienen viherpeukalon alun!

Kivoin retki taas oli Barcelona Photowalk -valkokuvausretki Tibidaboon. Meitä oli iso joukko innokkaita harrastajavalokuvaajia paikalla.
Näitä kuvakansioita selatessani en voi kuin sanoa, että minulla on ollut mahtava vuosi! Kiitos toki  kuuluu myös usein mukana seikkailevalle rakkaalle miehelleni, jonka kanssa näitä juttuja koemme ja yhdessä suunnittelemme. Paljon voisi vielä keksiä tähän vaikka mitä, mutta johonkin se on lopetettava. Onneksi ei ikäviä juttuja sattunut paljoa tänä vuonna.

Ensi vuonna haluaisin oppia lisää valokuvauksesta, haluaisin oppia puhumaan sujuvammin espanjaa ja toivoisin kovasti pääseväni matkustamaan jonnekin muuallekin kuin Barcelonaan. 

Lisäksi vielä haluaisin "potkaista itseäni persuuksille" -ja lisätä kuntoilua, lenkkeilyä ja terveellisiä elämäntapoja. Patistan itseäni myös useammin piirtämään ja maalaamaan.

Kaikesta kivasta harrastamisesta huolimatta haluan viettää mahdollisimman paljon aikaa lasteni kanssa. Eikä se kivan työpaikan löytäminenkään pöllömpää olisi. Vielä en ole osannut päättää kummasta enemmän haluaisin löytää töitä -Suomesta vai Espanjasta. Ehkä työ löytääkin ensi vuonna minut?..

Oikein onnellista Uutta vuotta kaikille!18 kommenttia:

ritva kirjoitti...

Hyvää Uutta Vuotta.☻

Lady of The Mess kirjoitti...

Hieno vuosi takana - kiitos, kun olet jakanut sen kanssamme <3
Oikein hyvää uutta vuotta!

Menninkäinen kirjoitti...

Tosi ihanan oloinen vuosi sulla takana. Toivottavasti alkava on ainakin yhtä ihana!

Ja aika hauska sattuma, mäkin olen syntynyt klo 14.05...

Menninkäinen kirjoitti...

Tosi ihanan oloinen vuosi sulla takana. Toivottavasti alkava on ainakin yhtä ihana!

Ja aika hauska sattuma, mäkin olen syntynyt klo 14.05...

Anja kirjoitti...

Hienoja kuvia ja kokemuksia kuluneelta vuodeltasi. Hyvää uutta vuotta!

Tiina V. kirjoitti...

Sain kyyneleet silmiini
liikuttavin ja yllättävin hetki-
kohdissa.
Hienoja kuvia!
Kiitos, kun olemme saaneet jakaa
tänäkin vuonna hetkiä kanssanne :)
T&J

PirjoW kirjoitti...

Kertakaikkiaan upeita kuvia ja tapahtumia. Kiitos kun jaoit ne kanssamme.

Oikein hyvää uutta vuotta!

Tillariina K. kirjoitti...

Hyvää Uutta Vuotta 2015! :)

Tuulia kirjoitti...

Olipa hieno kooste vuodestasi. Kiitos kun jaoit ne kanssamme! Upeita kuvia, kivoja tunnelmia. Elämänmakuisia hetkiä!
Onnea vuodelle 2015!

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Hauskasti toteutettu vuosikatsaus. Toivotaan sinulle töitä ja muutenkin mukavaa tulevaa vuotta.

Pepi kirjoitti...

Olipa kiva vuosi :D
Toivottavasti tulevakin on.

Susanna kirjoitti...

Oikein hyvää uutta vuotta!

Sirpa kirjoitti...

Hyvää uutta vuotta 2015!

Harakka kirjoitti...

Paljon on sulle tapahtunut kivoja asioita kuluneena vuotena!
Tulin myös toivotteleen Hyvää Uuttavuotta 2015!
Kiitos käynneistäsi blogissani!

Hyvä Mieli kirjoitti...

Ihania asioita muiden ohella on sisältynyt vuoteesi. Tuo menneisyydestä tullut kirje oli kyllä ihana.
Kaikkea hyvää tulevaan vuoteesi.

Tiia K kirjoitti...

Voi että tuo isäsi kirje, aivan mieletön juttu. <3 Ihania kuvia ja tunnelmia. Jään jännityksellä odottelemaan taasen Barcelona ja Suomi päivityksiä. On kovin mahtava juttu, että olen löytänyt sinut täältä blogimaailmasta. <3

Matkatar kirjoitti...

ritva: Kiitos samoin :)

Lady of the Mess: Kiva kun pidit!

Menninkäinen: :D

Anja: Kiitos, samoin sinulle!

Tiina V: Kiitos sinulle :)

PirjoW: Kiitos! Samoin sinulle!

Tillariina: Kiitos samoin!

Paluumuuttajatar: Hmm...kiitti!

Pepi: Taisi olla juu!

Susanna: Kiitos samaa sinulle!

Sirpa: :D

Harakka: Kiitos!

Hyvä mieli: Kaikenlaista jännää juu. Kiitos!

Tiia K: Kiitos ihanista sanoistasi, minustakin on kiva seurata sinun blogia!

Tuitiina kirjoitti...

Hieno matka menneeseen vuoteesi, parhaat ja ikimuistettavimmat hetket, nehän meidän jokaisen vain pitäisikin muistaa. Kävin myös kurkkaamassa kertomusta lapsuudestasi, koskettavaa ja ihanaa, että teillä oli hyvä kasvatti äiti <3
Kiitos ja oikein ihanaa alkanutta uutta vuotta ja kyllä se työ löytää sinut, saat vielä nähdä <3

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...