keskiviikko 14. tammikuuta 2015

Greetings from the sun!Barcelonan lämmössä taas!

Olimme toissa yönä veljelläni yötä. Vieraassa paikassa sohvalla ei kovin hyvin nukuttu, etenkään kun ensin oli olevinaan liian kylmä ja sitten liian kuuma. Iltapalaksi tilattu pizzakin alkoi yöllä janottaa. Velipojan muuten niin kiva kissakin herätti jossain vaiheessa... 

Aikainen herätys ja lentokentälle. Lentokoneessa ei paljoa torkuttu -mutta onneksi lento meni nopeasti ja saavuimme aurinkoiseen Barcelonaan. 

Tuntuu hyvältä olla taas täällä. Koti oli siistissä kunnossa. Täällä oli nimittäin poissaollessamme majoittunut eräs suomalainen, ja korvaukseksi saimme (pyytämämme) mm. Mondon Barcelona -oppaan kirjailijan omistuskirjoituksella varustettuna. Tuo on muuten paras Barcelonasta kertova opas, johon olemme törmänneet! Vaikka olemme pyörineet täällä vuosia, olemme löytäneet siitä paljon uutta. (eräällä vieraallamme oli se, ja nyt vihdoin meilläkin!)


Etusivulla lukee: "Henry Millerillä oli Pariisinsa ja minulla on Barcelona. Kaupunki, joka ei ole hygienisoitu hengettömäksi, jolla on menneisyys, jonka kadut eivät koskaan ole autioita ja tyhjiä ja joka inspiroi jatkuvaan löytöretkeilyyn" (Paula Kultanen-Ribas)

***

Tänä aamuna heräsin pirteänä hyvin nukutun yön jälkeen. Ensimmäinen ajatukseni oli: "Kuka minun vieressäni nukkuu?" En heti tajunnut että olemme täällä taas, koska Suomessa nukumme aina eri puolilla sänkyä.

Aamupalan jälkeen teki mieli ulos kävelemään. Eihän tässä kuukauteen ole kunnolla käveltykään. Meillä ei vain ole Suomessa kunnon varusteita talviliikuntaan -eikä se edes kiinnosta.


 Sillä naapurikadulla, jossa joulun alla oli tulipalo, olivat jälkisiivoukset edelleen käynnissä. Näimme pari tälläistä isoa lavaa täynnä nokista jätettä. Remontoitaviin liiketiloihin oli tehty järeät väliaikaisovet:


Lähipuistossa oli paljon paikallisia auringosta nauttimassa

Portin päällä on vuosiluku: 1650...HUH! (taitaa olla niitä vanhoja kaupunginmuurien raunioita tämäkin)
Rakkaaseen Ciutadella-puistoon halusimme ensimmäisenä suunnistaa. Siellä oli kaikki ennallaan. Kaikille aisteille jotakin. Läheisen eläintarhan lannan haju, paljon sirkuttavia lintuja, ihmisiä nauttimassa auringosta. Vakionaamojakin nähtiin heh, mm. tyyppi joka laulelee siellä aina hyväntuulisena ilman paitaa ja hyvin ruskettuneena.  Eikä ole edes huppelissa. Mietittiin, mikähän miehen historia mahtaa olla.

Välillä tuli jano...onneksi puistossa on näitä käteviä vesipisteitä.

Erilaisia kukkiakin näimme, sekä puutarhureita ajamassa nurmikkoa ja leikkaamassa pensaita. Tammikuussa! Ei tähän koskaan varmaan oikeasti totu. Ja hyvä niin. Keskustelimmekin miehen kanssa että on hyvä koko ajan säilyttää tähän talviasumiseemme "turistin näkökulma", jotta emme koskaan turtuisi näkemäämme ja kokemaamme liikaa, vaan osaisimme arvostaa sitä joka päivä.Puiston auringossa alkoi tulla jo niin kuuma (oikeasti!), että heitimme takit pois. Imettiin D-vitamiinia itseemme tässä jonkin aikaa ja jatkoimme matkaa.


Kiersimme Estacio de Nordin kautta Tetuanin liikenneympyrään  ja sieltä Gran Viaa pitkin Passeig de Gracian kautta kotiin. Kiva reitti. Suunnitelmissa onkin kävellä joka päivä pari pidempää reittiä ja karistella samalla pari kiloa pois. Kyllä vain, huomasimme aamulla saaneemme molemmat vähän joulukiloja, kääks!


Kotiovella -meidän kämppähän on tuolla ylimpänä! (miksei meillä ole noin hienot ja isot partsikaiteet kuin naapuritalossa, pöö!)

Tänään illalla päättyy arvontani, joten vielä ehdit mukaan! Huomenna arvotaan!

I just arrived to Barcelona yesterday. I really love this city, it`s so nice walk around the streets, take some photos and enjoy the sun...


10 kommenttia:

Jaana kirjoitti...

Voi teitä, todella, onnellisia :D!
Kiitos ihanan aurinkoisista kuvista!

Marru kirjoitti...

Nauttikaa... tuo aurinko ja lämpö kelpaisi mullekin, lumi- ja vesisade vuoronperään alkaa tympiä :))

Pepsi + Max kirjoitti...

Hienolta näyttää, taatusti huomaa eron Suomen ja Espanjan välillä tähän aikana vuodesta sinne matkatessaan.

Tiia K kirjoitti...

Oi että ihana aurinko taasen ja kivoja kuvia, myös tuo roskiskuva. Tosiaan ei ole hygienisoitu hengettömäksi, niin totta. Siksi kai sinne kolmena peräkkäisenä kesänä oli pakko päästä. :)

Nauttikaa. <3

ritva kirjoitti...

Ihan upeita kuvia:)

Jael kirjoitti...

Varmaankin ihanaa olla taas Barcelonan lämmössä ja valossa:) Kiva nähdä taas kuvia sieltä!

anumorchy kirjoitti...

Etelan lammossa ja auringossa on paras! Varsinkin Suomen talven jalkeen. Mina en sinne edes uskalla matkustaa kuin vaan ihan sydankesalla heinakuussa. Mies joskus haikailee talvilomasta. Sanon hanelle etta siinahan menet, sisko ja perhe pitaa sinusta varmaan hyvaa huolta. Mutta ei halua yksin lahtea. Mitahan sen kanssa pitaisi tehda? Uhrautua kerran? En halua.

Kiiris kirjoitti...

Lämmintä onkin ollut mandariinir ja mansikat maistuvat.
Mukavaa kevään odottelua.

Cheri kirjoitti...

Ihanaa, että joku voi nauttia auringon lämmöstä. Onnellisia tutkimusretkiä!

Matkatar kirjoitti...

Jaana: Kiitos :)

Marru: Kiitos!

Pepsi+Max: Joo huomaa kyllä etenkin tähän aikaan vuodesta ero on suuri!

Tiia K:Kiva kun olet käynyt täällä useasti :)

ritva: Kiitos!

Jael: Kyllä vain!

anumorchy: Totta! No täytyyhän miesten takia "uhrautua" joskus -lähde vaan Suomeen joskus -onhan se kiva nähdä sukulaisia!

Kiiris: Mandariinit maistuvat täälläkin herkulta, mansikoita emme ole vielä maistaneet, näyttivät vielä raaoilta!

Cheri: Kiitos kiitos!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...