lauantai 24. tammikuuta 2015

Kuvia ja kuulumisia


Paikallinen posti on aika näyttävä vai mitä?
Seuraa sillisalaattipostaus, koska kuvia on taas hieman kertynyt jemmaan eikä ole tullut päivitettyä blogia. Olemme miehen kanssa edelleen kohottaneet kuntoa kävelemällä joka päivä pitkiä matkoja ja minä olen lisäksi yrittänyt lihaskuntoakin kasvatella, tosin into voisi olla suurempikin...

Mutta ruokavalion saimme yhdessä kivasti kondikseen! Herkuttelut ovat tosi minimissä. (No johan sitä jouluaikaan saikin aika yliannostusta...)

Tässä eräänä päivänä menimme Ikeasta hakemaan uutta patjaa. Ensin meiltä metrolle 10 min, sitten metrolla puoli tuntia ja siitä kävellen n.15minuuttia Ikeaan. Oli muuten painavat pakkaukset! Minulla oli käsilaukku+Ikean bussissa uudet tyynyt ja petari, joka painoi 5kg. Mutta miehen kantama patja painoi 19kg -huh! Pari kertaa pysähdyttiin huilimaan.Täytyy esitellä teille uusi hieno Hello Kitty -suihkumyssyni!
Puistossa poseeramassa

Arc de Triomfilla katumusiikkia kuuntelemassa
Teimme yhtenä päivänä yllättävän löydön Ramblan rannan puoleisesta päästä. Ilmainen taidenäyttely kunnianosoituksena Salvador Dalille. Sinnehän me menimme sisään.


Talon kaunis rappukäytävä
 Sisällä oli vanha mies, joka ymmärtämämme mukaan oli maalannut koko elämänsä näitä erikoisia töitä ja saanut vaikutteita Dalilta. Huoneistossa oli monta pientä huonetta ihan lattiasta katonrajaan saakka täynnä maalauksia. Aika mystistä.

Eräältä sivukadulta mies löysi hienon ja hauskan puntarin:Puntarista näkee, että King Kong painaa 380kg, Hulk taas 330kg ja Schrek enää 280kg. Jackson Five`n painosta ei ole tietoa, mutta heidän hiuksensa painavat yhteensä 250 kiloa..

Kevyemmässä päässä lukee, että Messi ja Justin Bieber painavat kumpikin 60 kg, Marilyn Monroe 50kg ja Prince 40kg.

***


Kun uusi patja oli imenyt ilmaa (ja ollut tiellämme) kolme päivää, sen sai ottaa käyttöön. Vanhan patjan mies sitoi tiukasti kiinni köyteen ja laski täältä viidennestä kerroksesta alas. Minä olin alhaalla vahtimassa. Hyvin meni, mitä nyt  patja veti naapurin ulkokukista puolet mukanaan...

Ei muuten ollut kauaa tuolla tien varressa se vanha patja, joku vei sen ennen jäteautoa, joka olisi kierrellyt parin tunnin päästä!

***

Siitä tulipalostakin kuulimme lisää naapurilta. Siinähän meni useita liike- ja asuinhuoneistoja täysin purettavaksi asti. Yksi niistä liikehuoneistoista kuului tutullemme, joka omistaa myös meidän talon ekan kerroksen lamppukaupan. Hänellä oli siellä harvinaisia ja arvokkaita kristallilamppuja. Näimme niitä kerran sen palaneen huoneiston ulkopuolella pihalla. Olivat hyvin säälittävän näköisiä. Niin kauniita, mutta ihan nokisia ja sulaneita, ja kristallit olivat tainneet mennä rikki.

Nokijätettä tulee edelleen päivittäin paljon...
Palon syttymissyykin taisi selvitä. Tiloihin oli päässyt joku asunnoton nukkumaan, joka oli ilmeisesti (tahallaan tai vahingossa) sytyttänyt tulipalon. Nyt tämä tuttu lamppukauppiaamme taistelee vakuutusyhtiöltä rahojaan, mutta vaikeaahan se on jos palo oli tahallaan sytytetty. Kuulemma nuo vakuutusyhtiöt voivat olla täälläkin aika härskejä liikkeissään.

***

Vielä olisi joitakin kuvia, mutta saatan laittaa niitä huomiselle ajastuksella. Huomenna nimittäin lähdemme jälleen vaeltelemaan ja siellä meneekin koko päivä! Meillä on hyvät eväät varattuna mukaan, kameran akku täytyy vielä ladata (ja päättää minkä objektiivin otan mukaan äh) ja aamulla menoksi, hii!

Iloista viikonlopun jatkoa!


13 kommenttia:

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Kiitos, nyt muistan ladata myös oman kamerani:). Onhan se auto aika kätevä, ainakin silloin kun lähtee Ikeaan ostoksille. Mutta toisaalta, saittepa kunnolla hyötyliikuntaa.

Hänskätär kirjoitti...

Hienoja kuvia. Teillä siellä paistaa aurinko mukavasti. Puhaltakaa aurinkoa myös meille päin >3

Harakka kirjoitti...

Onnea uuden patjan omistajille, nyt unikin tulee paremmin!
Ja aika painavaa kuormaa kannoitte kyllä, mutta kuten edellä jo sanottiin, niin hyvää hyötyliikuntaahan se onkin!
Ei tarvinnut sinä päivänä mennä minnekkään punttisaleille, hi!
Hienot kuvat olet laittanut, ihankuin siellä olisi paikan päällä!
Onneksi tulipalo ei vienyt ihmishenkiä!
Hyvää viikonloppua sinne!

enkulin käsityöt kirjoitti...

Tosi hauska postaus. Upea tuo suihkumyssysi ja usi patja.

Lady of The Mess kirjoitti...

Hieno suihkumyssy ja on siinä ollut patjassa raahaaminen;)
Kyllä kun näitä sinun kuviasi taas katsoo, alkaa entistä enemmän pohtia sitä, että kun eläkkeelle pääsen, vietän talvet jossain lämpimässä paikassa - sillä edellytyksellä, että ei ole niitä lapsenlapsia;)
Kivoja kävelysäitä sinne!

Tillariina K. kirjoitti...

Tulipalo on kauhea asia. Mä oon sitten vähän painavampi kun Justin Bieber! Onko se noloa? :) Mukavaa vaeltelua!

Pepi kirjoitti...

Makoisa sillisalaatti!
Ja erinomaisen hauska vaaka :D

Aika huikeeta kun voi jättää vanhan patjan(kin) odottamaan noutoa, täällä varmaan sais joku hepulin kun sellaisen veis edes roskakatokseen....

Menninkäinen kirjoitti...

Tuon patjaoperaation jälkeen mä olisin ainakin samantien kotona kellahtanut testaamaan sitä... :)

Toi vaaka on tosiaan hauska. Se kun olis vielä fixattu niin, että se näyttäis kaikille jotain King Kong-lukemia... :P

Hyvä Mieli kirjoitti...

Söpö suihkumyssy;) Ja hyvin toimii kierrätys, tuon patjan kanssa ainakin...

Tiia K kirjoitti...

Ihana sinä, ihan mahtava suihkumyssy voi että tahtoo myös. <3 Käytän aina sellaisia ohuita ja nehän menee rikki. :) Ostin anopille muuten kerran tonttulakkisuihkumyssyn, aika hurja myssy.

Ihanaa sunnuntaita. <3

Tiina V. kirjoitti...

Huikeita ja hurjia taidekuvia!
Ihanan vehreää siellä puistossa
ja söpö suihkumyssy :)
T&J

Jaana kirjoitti...

Onpa komee postirakennus ;)!
Kiitos muistakin mielenkiintoisista kuvista!

Matkatar kirjoitti...

Paluumuuttajatar: Jup, sitähän mekin :)

Hänskätär: Kiitos. Eiköhän se kohta ala sielläkin paistaa oikein tosissaan!

Harakka: Kiitos, kyllä vain!

enkulin käsityöt: Kiitos :D

Lady of the Mess: Kiitti :) Kuule kyllä sunkin nyt kannattaisi lähteä lämpimään. Mekin pelkäämme ettei tänne enää lastenlasten ilmaannuttua malta lähteä!

Tillariina: Niin on. Siis tulipalo heh, paino ei ole noloa. Sanotaan ennemmin että noloa kuin Justin on kevyempi kuin aikuiset naiset!

Pepi: Kiits!

Menninkäinen: Totta..:)

Hyvä Mieli: Totta!

Tiia K: Hihi Kiitos!

Tiina V: Kiitos :D

Jaana: Eikö olekin mahtava rakennus? Kiitos sinulle.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...