keskiviikko 7. tammikuuta 2015

Peli-ilta


Lapsuudenkodissani oli Monopoli -peli, ja sitä pelattiin ahkerasti veljien kanssa. Aikaa yhteen peliin kului, mutta se meni nopeasti kun oli kivaa puuhaa. Pelasimme toki myös muitakin pelejä, mm. korttipelejä, mutta Monopoli ja Afrikan tähti taisivat olla parhaat lautapelit.

Onneksi omillekin lapsille tuli hankittua paljon erilaisia lautapelejä, joten heistäkin tuli samanlaisia pelihulluja. Ihan pieninä heillä oli lasten versio Monopolista, mutta murkkuina he saivat tämän uuden aikuisille tarkoitetun version. Peli on pysynyt sääntöineen hyvin pitkälle samanlaisena kuin omassa lapsuudessanikin. Yksi aika mainio moderni uudistus tässä kuitenkin on.


Nimittäin paperiraha on hävinnyt ja tilalla on pankkikorttien lukulaite sekä Visa-pankkikortit. Tiedä sitten miksi juuri Visa -miksei MasterCard tai joku muu... Onko tämä piilomainontaa lapsipoloille?

No joka tapauksessa kätevä uudistus. Voit ladata oikean rahasumman "tilillesi" ja maksaa toisen tililtä toiselle laitteen avulla. Siitä tulee vielä hieno ääni!


Menin eilen Nooran kanssa Erikan luokse peli-iltaa viettämään. Olemme tyttöjen kanssa jatkaneet innokkaasti näitä pelihetkiä, vaikka he ovatkin jo kasvaneet aikuisiksi.


(Tämä kuva Erikan blogista)
Tässä vaiheessa Erikan Elmeri -kissa alkoi kiinnostua myös pelaamisesta vähän liikaakin...


Sitten sitä alkoi väsyttää ja se meni torkkumaan pesäänsä. Luis seurasi sitä sinne ja kaverukset alkoivat painia.

Lopulta Luisiakin alkoi väsyttää ja se meni tyynyn päälle nukkumaan.


Meikäläisen peli alkoi mennä aina vaan huonommin. Vietin yhä enemmän aikaa vankilassa ja jouduin laskeutumaan lentokoneineni yhä useammin tyttöjen -etenkin Erikan tonteille. 
Huomaa että Erika kävi juuri yrittäjäkurssin -hän voitti tämän businesspelin kirkkaasti. Kun päätimme lopettaa pelin, minun tilini näytti nollaa ja tonttitilannekin näin surkealta:Pidätkö sinä lautapeleistä?

Muistathan osallistua arvontaani täällä!


18 kommenttia:

Ansku Barcelona kirjoitti...

No johan on nykyaikaista! Meillä Pikkusisko sai Monopolin loppuvuodesta synttärilahjaksi, mutta se oli ihan perinteinen vaan. Yksi uusi nappula siinä taisi olla, kissa. Lautapelit ovat tosi kivoja, mutta harmittavan usein läppärit, pädit ja muut vie voiton (siis meillä aikuisilla, lapset kyllä pelaisivat aina, kun mahdollista :)).
Oletteko nyt koko talven Suomessa?

Tuitiina kirjoitti...

Lautapelit on ihania ja meillä kyllä pelataan kovastikin, kun lapset tulee perheineen tai itsekseen käymään. Monopoli ja afrikantähti on molemmat kerran jo uusittu, ovat olleet niin kuluneet käytöstä, etteivät kasassa kestäneet. Ja kissakin tykkää ja tulee varmasti keskelle pelilautaa, jos ei kukaan ehdi pysäyttämään, koira onneksi meillä pysyy lattialla, on sen verran iso syliin, mutta jaloissa makailee ihan varmasti :D

Matkatar kirjoitti...

Ansku: Niin on! Pelaaminen on silti samaa vaikka seteleitä ei enää olekaan. Kyllä me takaisin lämpimään tulemme ensi tiistaina jo, ei tätä pakkasta enää kestä heh!

Tuitiina: Pelit ovat koko perheen kiva juttu :D

Menninkäinen kirjoitti...

Jostain kumman syystä minuun heitetään aina outoja katseita, kun sanon, että en ole ikinä pelannut Afrikan tähteä tai Monopolia... Ja meillä oli kyllä lapsena erilaisia lautapelejä...

Pirjo W kirjoitti...

Lautapelit on ihan parhaita. Mullakin on Monopoli. Pelilauta on teipattu moneen kertaan, kun ei koossa tahso enää pysyä.
Pankkiirina oleminen oli kivaa. Tykkäsin kun oli paljon rahaa. Olin aina pelin rikkain osanottaja :)
Vai että kortinlukijat on nyky Monopolissa. Kiva varmaan sitä konetta kliksutella, mutta setelien kahina oli kyllä ihan lyömätöntä :D <3

Vivi Vinna kirjoitti...

Mahtava postaus! :) Minustakin Monopoli ja Afrikan tähti on ihan parhaita pelejä, joita pelasin lapsena. Ja kyllä aikuisenakin tykkään edelleen pelata, vaikka ongelmana on saada muut innostumaan peleistä.. Minulla on oma jokunen vuosi sitten ostettu matkaversio monopolista, mutta eihän se ole ollenkaan noin hieno saati nykyaikainen kuin teidän monopoli. :P Hauskin monopoli, joka on tullut vastaan, niin se oli Zaragoza -teemalla, jossa kadut oli nimetty Zaragozan katujen mukaan. Tosi hauska idea! :)

enkulin käsityöt kirjoitti...

Lautapelit ovat kivoja ja mukava tapa viettää yhteistä aikaa.

Tillariina K. kirjoitti...

Lautapelit olivat tyttärien lapsuudessa tosi tärkeitä. Joka joulu piti olla paketissa 1-2 uutta. Monopoli on peli, jota tykkään pelata, mutta ollaanko me pelattu väärillä säännöillä (omakeksimillä) vai liian tasaväkisiä. Ikinä ei saada sitä päättymään. :)

Mustarastas laulaa kirjoitti...

Onneksi oli vain peliä!

Matkatar kirjoitti...

Menninkäinen: Oho, no onhan se vähän erikoista ettet ole päässyt niitä pelaamaan, mutta eipä sitten ole vanhemmat juuri niitä hommanneet :D

Pirjo W: Näin on! Totta, kyllä minäkin lapsena tykkäsin laskeskella setelinippuja.

Vivi Vinna: Kiitos! Vau, olisi kiva nähdä Zaragoza-peli. Varmaan löytyy Barcelonakin...hii!

enkulin käsityöt: TOtta!

Tillariina: Meillä alkoi heti alusta Erika hamstraamaan omaisuutta eniten, sitten Noora ja mulla vaan tasaisesti väheni koko ajan, heh. Lopulta päätettiin että nyt lopetetaan kun Nooraakin uhkasi konkurssi.

Mustarastas laulaa: Niimpä heh!

SusuPetal kirjoitti...

Upeita kuvia, tykkään etenkin tuosta toiseksi ylimmästä lentokonekuvasta! Hieno makro.

Mukavan näköisiä hetkiä niin ihmisillä kuin eläimillä :D

Pepsi + Max kirjoitti...

Hei Elmeri! Mekin aina autetaan lautapeleissä, jos joku ottaa sellaisen esiin :-D - Pepsi ja Max

Tiia K kirjoitti...

Monopoli ja Afrikan tähti omia lemppareita ehdottomasti jo lapsuudesta asti. Ja Monopoli löytyy sekä uutena, että omasta lapsuudesta. :) Niitä on niin nostalgista pelata.

Hih meillä kisut punkee aina tähän läppärillekin kun kirjoitan. :)

Kirpsakkaa loppuviikkoa Matkatar. <3

Satu kirjoitti...

Lautapelit ovat ihania, mutta ihan liian harvoin niitä tulee pelattua. Ukkelin kanssa pelataan joskus (hyvin harvoin tosin) Scrabblea.

En oikein tiedä, mitä mieltä olen tuosta Monopolin rahauudistuksesta. Monopoliin kuuluu mielestäni ehkä kuitenkin vanhanaikainen paperiraha. :-)

pappilanmummo kirjoitti...

Uusi Monopoli oli aikanaan ja nyt todella uusi! Sitä vanhaa uutta pelataan meillä edelleen.

Kristiina kirjoitti...

Itse pelaisin mielummin sitä vanhaa, mutta mikä on pelatessa uuttakin. Kokeilen, jos eteen sattuu. Kiva postaus.

T. Täysin arkista

Mustis kirjoitti...

Tykkään kovasti lautapeleistä, mutta tähän peliin oli tullut nyt todellakin radikaali uudistus:)Hieno peli sinänsä ja kivat tunnelmakuvat, etenkin tuo kissan osallistuminen huvitti. Afrikantähti ja myllypeli ovat tämän hetken kovinta"muotia" meillä kun lapsenlapsia tulee yökylään.

Shakki on alkeisastteella eikä tammeakaan ole tullut pelattua. Sen lisäksi on eräs tikkupeli, jonka nimeä en muista millään mutta se on hyvä yksinpeli.

Pieni Lintu kirjoitti...

Kivat kuvat! :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...