perjantai 27. helmikuuta 2015

Eteisen laatoitus


Tästä lähdettiin: eteisen seinä oli pahoin kulunut ja paikoin kokonaan rapistunut. Tämä nurkkaus aika näkyvällä paikalla on aiheuttanut meille päänvaivaa -mitä sille tekisi mahdollisimman helpolla vaivalla ilman suurempia kustannuksia? 

Monenlaisia materiaalivaihtoehtoja kävimme läpi, mutta päädyimme koristeelliseen keramiikkalaattaan.

Nurkan suuren "montun" sai parhaiten tasoitettua levyllä. 

Samalla tasoitteella mies laittoi makuuhuoneen ikkunalaudan vielä puuttuneet laatat paikalleen:

Haimme etukäteen tilaamamme laatat pikkukärrillä muutaman sadan metrin päässä olevasta remonttiliikkeestä. Mies kantoi 3 boxia ylös käsissään ja minä 2 repussa. Hyvää treeniä oli!

Meidän persoonallinen rappukäytävämme...
Laatat olivat tosi hienoja! Ornamentiikka näyttää vanhan islamilaisen kulttuurin tyyliseltä.
Sitten vaan laastit valmiiksi ja ensimmäiset laatat seinään...aika nopeasti syntyi valmista, vaikka seinä olikin aika epätasainen ja laasti kuulemma erilaista kuin Suomessa.

Tuli kauhea salmiakkihimo aina kun näin tuon ristikkopussin..siinä oli mustaa ja punaista...

Laattoja jäi neliön verran ja mies sai idean halkaista ne ja peittää niillä makuuhuoneen seinän yläreunan ruman kolosen. Sekin on ollut yksi "roikkuneista" tehtävistä mitä olemme miettineet tekevämme sitten joskus, kun keksimme hyvän ratkaisun.

Tikkaita meillä ei edelleenkään ole, mutta kokosimme telineen eteisen penkistä ja levynkappaleesta. Minua arvelutti penkin liitosten kestävyys, miestä taas itse levy. No onneksi viritelmä kesti hyvin ja hän juuri ja juuri ylettyikin tuonne ylös!


Seuraavana päivänä mies pääsi saumaamaan laattoja. Sopivat sekoitusastiat löytyivät keittiöstä...salaattikulho ja paistinlasta, pöö...

Valmista tulee...pesun jälkeen eteinen näytti boheemilta ja siistiltä: 

Lisääkin kuvia piti nappailla ei puolilta, mutta odotin aurinkoista aamua. Aamuaurinko paistaa vessan kautta tähän kivasti normaalisti, mutta eipä sitten juuri nyt pariin päivään paistanut, heh.


Keittiön puolella seinän yläreuna näyttää nyt myös näin kivalta: Minusta tästä tulee juuri sellainen boheemi arabi-mosaiikki-kuviointi mieleen eikä mikään jo aikansa elänyt ysäri-boordi. Vai mitä mieltä olette?


Makkarissa meillä on sisustus hieman orientaalimpaa, joten sinne päätettiin laittaa laatan koristeellisempi puolikas, jonka kuivuttua kiinni kaunis viltti takaisin seinään kiinni:Viikonloppu taas edessä! Meillä on ollut mukavasti kaikenlaista ohjelmaa tällä viikolla joten aika on kivasti kulunut senkin takia. Mukavaa vaihteeksi niinkin. Rentoilukin on paikallaan välillä, mutta toisinaan se alkaa tylsistyttämään.

Hienoa viikonloppua juuri sinulle!


11 kommenttia:

Menninkäinen kirjoitti...

Kaunis lopputulos! Kiva, kun sulla on omasta takaa osaava mies! (ja onneksi hän ei tippunut tuosta teline-viritelmältä...)

Onko toi teidän rappukäytävä oikeasti noin kaponen? Ihan kuin olisi johonkin viinikellariin menossa! :)

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Hieno tuli! Mekin toivottavasti päästään huomenna laatoittamaan vessan seinää. Laatta on tosin tylsästi valkoinen, eikä ollenkaan noi kuviollisen kaunis. Jännittävää, sillä en olekaan aiemmin seiniä laatoitellut ja mietin, että miten ihmeessä se laatta siellä pysyy?

Matkatar kirjoitti...

Menninkäinen: Kiitos!Onhan tuo mies kätevä käsistään :)

Ja kyllä vain, meillä on noin kapea rappukäytävä ylös saakka! Kiemura ja kapea, ei meinaa isommat matkalaukut edes mahtua :D

Paluumuuttajatar: Kiitos! Kiva kun teilläkin tulee uutta laattaa. Laatoittaminen on kivaa :)

Helena ja Blackie The Cat kirjoitti...

Ei voi olla totta miten kaunis laatta!!! Mä tykkään just tommottisista, ah ihana, ja tuohon miljööseen passaa kuin nenä päähän!
-Hellu ja Blackie Kahden Naisen Loukussa-

enkulin käsityöt kirjoitti...

Tulipa ihanan näköistä.
Mukavaa viikonloppua sinulle.

Petra kirjoitti...

Todella kaunis, aivan ihana laatta ja sattuu hyvin tuonne teidan kotiin!

anneaulikki kirjoitti...

Olettepa tehneet hienoa jälkeä , upea lopputulos !

Marru kirjoitti...

Todella kaunis laatta ja lopputulos on upea!
Mukavaa viikonloppua :)

Unknown kirjoitti...

¡Fantástico!

Pepi kirjoitti...

Peevelin hyvännäköinen!!
Niin seinä kuin katonrajakin - joka ei näytä boordilta, vaan persoonalliselta lisältä.
Hyvä te :)

https://kodinplaza.fi/ kirjoitti...

Ihana lopputulos! Kiitos inspiraatiosta laattojen suhteen, pitää itsekin ottaa vakavasti mietintään vähän erilainen ratkaisu :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...