torstai 12. helmikuuta 2015

Joogahaaste puolessa välissä


 Aloitin parisen viikkoa sitten Adrienen 30 päivän joogahaasteen. Intoa puhkuen niinkuin yleensä kaikki haasteet. No, nyt totuus esille: miten on mennyt?


Aloitustasonihan oli lähes nolla. Olen jonkin verran elämässäni tehnyt joogaliikkeitä, joten ne ovat suurinpiirtein tuttuja. Mutta karu totuus on, etten kovin säännöllisesti ole harrastanut vähään aikaan muuta liikuntaa kuin kävelyä ja viime vuonna juoksua.

Kyllähän sen kuvistakin näkee, että olen edelleen kömpelö köntys. Mutta onneksi edistymistä on toki tapahtunut. Liikkuvuus on selkeästi parantunut, etenkin selkä on taipuisampi eikä kipeydy enää.  Jalat ovat vielä aika jäykät.Kovin haastavia eivät nuo videot ole olleet, niihin pääsee ihan alustakin helposti mukaan. Kestokaan ei ole mitään aikaa vievää -lyhyin tähän asti on tainnut olla 12min ja pisin video muistaakseni 35min. 

Itse asiassa kerran kaipasin jo rankempaakin treeniä ja vetäisin joogan lisäksi tunnin Bodypumpin tässä kotosalla. Niitäkin on nykyään Youtubessa ihan kivasti.

 Suosittelisiko tätä näin parin viikon jälkeen? Kyllä vain, jos kaipaat lisää venyttelyä ja liikkuvuutta niveliin. Tämän lisäksi on toki hyvä tehdä jotain lihaskunto- ja kestävyysharjoittelua, sillä kovin paljoa tämä joogatyyppi ei rasita. Se tuntuu enemmänkin rentouttavan ja virkistävän vartaloa mukavasti yhtä aikaa venyttämisen lisäksi.

8 kommenttia:

Menninkäinen kirjoitti...

Mäkin kokeilin ja olen tehnyt omaan tahtiin kolme ekaa. Välillä meinaa keskittyminen herpaantua, kun ei ole menoa ja meininkiä. Olenkin tehnyt usein samalla, kun katson jotain ohjelmaa...

Jael kirjoitti...

Pitäisköhän munkin tehdä tuo haaste...Joogatunnit siirtyivät huonoon aikaan,joten lopetin.Ja Pilates.tunneillekin olen ollut laiska lähtemään viime aikoina;kun on viileää ulkona on kivempi kävellä siellä kuin olla kuntosalissa...

enkulin käsityöt kirjoitti...

Mielenkiintoinen haaste.

Tuitiina kirjoitti...

Jooga on ihanaa. Kävin monta vuotta astangajoogassa, se on aika aktiivista joogaa ja se sopi minulle oikein hyvin, tämä vaikuttaisi rauhallisempi tempoiselta joogalta, mitä vähän kurkkasin yhtä videota :-) Mutta tämän hetkiseen kuntoon voisi olla oikein sopiva tempo :)))

Tiia Koivusalo kirjoitti...

Ei kun olet aivan mahtava. On kyllä tosi kivaa aina lukea ja katsoa näitä arkielämän juttuja ja teidän kivaa kotia. :)

Sydämellistä ystävänpäivää! <3

Matkatar kirjoitti...

Menninkäinen: Joo vähän enemmän äksöniä minäkin näihin kaipaisin, mutta kyn nyt tämän haasteen läpi rauhallisesti ja senjälkeen otan haastavampia videoita netistä.

Jael: Kokeile vaan, ja jos tuntuu liian heppoisalta, Adrienen sivuilta löytyy muitakin videoita!

enkulin käsityöt: Onhan se!

Tuitiina:Astangajooga onkin haastavampaa...ehkä siihen jossain vaiheessa...hope so!

Tiia K: Voi kiitos, ihanaa ystävänpäivää sinulle myös!

Satu kirjoitti...

On kyllä hienoa, miten sinä jaksat näissä haasteissa mukana. Itseltäni loppuisi kiinnostus luultavasti viimeistään ensimmäisen viikon jälkeen. ;-D

Matkatar kirjoitti...

Satu: En minäkään aina meinaa jaksaa. Kyllä tässäkin on jo 3 päivää "siirretty seuraavaan päivään" eli tätä menoa tästä tuleekin 40 päivän haaste heh :D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...