maanantai 2. helmikuuta 2015

Kaunis ja harras hautausmaa


Tein eilen mielettömän retken, jonka haluan nyt jakaa kanssanne. Puolen tunnin kävelymatkan päässä meiltä on Poblenoun hautausmaa. Vanhat hautuumaat ovat aina kiehtoneet minua, mutta siitä on aikaa kun olen käynyt sellaisessa. Enkä täällä Barcelonassa vielä kertaakaan!

Tuo yläkuvan komealinjainen Abrahamin temppeli oli muuten aivan hautausmaan kupeessa. (Jo sekin olisi varmasti sisältä nähtävyys, vaan se jää ensi kertaan)

Sisäänkäynti hautausmaalle oli komea. Jotenkin en muuta odottanutkaan...silti mitä sieltä sisältä löytyi, yllätti minut. 

Ensimmäinen hautausmaa tälle paikalle rakennettiin jo 1775, mutta 1813 Napoleonin joukot tuhosivat sen. Kuusi vuotta myöhemmin paikalle avattiin italialaisen arkkitehti Antonio Ginesin suunnittelema uusi kaksiosainen hautausmaa.


Pitkiä käytäviä ja korkeita seiniä joissa muistolaatat.

Välissä oli suuria ristejä ja koristeellisia hautamonumentteja kokonaisille perheille.

 Tästä oli pääsy hautausmaan toiseen vanhempaan osaan, joka oli täynnä rikkaampien kansalaisten hautamonumentteja ja mausoleumeja. Täältä löytyy taiteilijoiden, poliitikkojen ja varakkaan porvariston perhehautoja.

Ja ne olivat toinen toistaan kauniimpia.

Hyväkuntoisen näköisiä kissoja löytyi lämmittelemästä sieltä täältä
Haluaisitko tälläisen patsaan omalle haudallesi -vai puutarhaan?

Oli kiva käydä täällä aurinkoisella säällä, mutta pilvisellä ilmalla tai auringonlaskiessa saisi erilaista tunnelmaa kuviin. Jokatapauksessa tänne haluan uudelleen...esitteestä huomasin kotona, että yksi huikeimmista patsaista jäi huomaamatta!

Näihin tunnelmiin...ihanaa alkanutta uutta viikkoa teille!14 kommenttia:

Iina kirjoitti...

Nuo vanhat hautausmaat ja etenkin mausolemit ovat kyllä upeita!
Kerran isomman kaupungin läpi ajellessa näin uudemman hautausmaan, joka ensisilmäykseltä näytti aivan keskeneräiseltä pienkerrostalolta. Se oli siis kolmikerroksinen, yhdeltä seinältä avoin ja täynnä noita muistolaattoja... Se oli jotenkin, noh, karu.

Pepsi + Max kirjoitti...

Espanjan hautausmaat ovat kauniita. Mutta tämä näyttää erityisen suurelta ja kauniilta. Itsekin olen joskus käynyt ihailemassa ainakin Torreviejan hautausmaata.

Lady of The Mess kirjoitti...

Vanhat hautausmaat ovat kauniita paikkoja - etenkin päivällä;) Ja minusta on kiva yrittää kuvitella sukuhautojen äärellä, mitä kaikkea niissä oleville ihmisille on tapahtunut;)
Kirkko näytti niin mielenkiintoiselta, että en malttanut odottaa mahdollisia kuviasi siitä vaan oli pakko googlettaa. Kaunis kirkko ja löysin yhden ilmakuvan, jossa näkyi se, miten kirkko on rakennettu kalan muotoon - kala (ikthys) oli vanha kristittyjen merkki, josta he vainojen aikaan tunsivat toisensa. Hienosti oli tuon kirkon pohjapiirros mukailtu! Jos käyt sisätiloja kuvaamassa - jos niitä saa kuvata - niin laitathan ne kuvat tännekin? Sisäkuvia oli aika vähän pikagooglauksella löydettävissä;)

enkulin käsityöt kirjoitti...

Kaunista ja varmasti rauhan kuulee ja aistii. Kauniita nuo vanhat patsaat ja kivipaadet. Omaisten ikävöimisenkin näkee. Upeita kuvia olet ottanut.

aNNiKa kirjoitti...

Juuri ihan muutama päivä sitten mietin, että oletkohan ehtinyt tuonne kävelemään, koska siitä joskus sillon oli "puhetta". Harmi, etten sitten koskaan ehtinyt sinne, mutta kiva oli käydä kierroksella näin virtuaalisesti. Hienolta näyttää!

Jael kirjoitti...

Viimeksi Espanjassa kävimme parissakin kylässä,jossa oli pieniä hautausmaita,ja niissäkin kerroshautoja,mutta ne olivat aina niin kauniita.

Matkatar kirjoitti...

Iivika: Totta, paljon mystisempiä kuin Suomessa.

Pepsi+Max: Oli aika suuri juu, muttei niin suuri etteikö olisi jaksanut kierrellä.

Lady of the Mess: Kiva kun kiinnostuit kirkostakin! Ilman muuta laitan tänne kuvia jos sisälle vain pääsee ja kuvatakin saa!

enkulin käsityöt: Kiitos!

Annika: Hieno se olikin, ja oli tosiaan kätevää kun oli kävelymatkan päässä. Se Mont Jüicin hautuumaa on vielä käymättä, mutta lienee samanlainen.

Jael: Kiva että sinuakin kiinnostaa! Ne ovat kyllä kauniita paikkoja.

anumorchy kirjoitti...

Mahtava retkikohde!! Tuolla riittaisi varmasti nahtavaa toisellekin kaynnille. Mina myos ilmottaudun hautausmaafriikkina. Jokaiseen ulkomaan matkaani sisaltyy ainakin yksi sellainen kierros.

Tuula's life kirjoitti...

Eri maiden hautausmaat ovat mielenkiintoisia retkikohteita. Tämä kyllä näytti olevan vertaansa vailla kauneudessaan ja koossaan. Illalla tuolla alkaisi kyllä mielikuvitus tehdä tepposiaan. Mystinen on hyvä sana niinkuin joku tuossa jo totesikin.
Mukavaa helmikuuta!

SatuKoo kirjoitti...

Hautausmaat ovat mystisen kiehtovia paikkoja. Kauniita kuvia!

Matkatar kirjoitti...

anumorchy: Eikö vain! Kiva kun sinäkin pidät niistä :)

Tuulia: Joo täytyy myöntää että ihan pimeällä taitaisin jättää väliin...ainakin yksin! Mukavaa helmikuuta sinullekin.

SatuKoo: Kiitos!

Katariina kirjoitti...

Kaunista ja niin erilaista kuin täällä Suomessa.. mutta kyllä meidän metsäiset hautausmaat luonnonhelmassa on vielä kauniimpia :) Luojan luoma voittaa aina kauneudessaan ihmiskäden tekemän. Hautausmailla mietin aina miten monenlaisia elämänkirjoa ja tarinaa tänne maan päälle mahtuukin..

Irja kirjoitti...

Pöyristyttävän upea kuvakavalkadi! Kyllä oli hienoa rakennustaidetta ja ihastuttavia kuvia hautausmaalta. Näitä katsoisi vaikka kuinka kauan.

Matkatar kirjoitti...

Katariina: Erilaista on tosiaan! Kyllä Suomessakin on kauniita hautausmaita -minä silti ehkä pidän näistä mystisistä goottihenkisistä enempi :)

Mustis: Hii kiitos! Uskoinkin että sinäkin olisit tuolla viihtynyt kameroinesi :D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...