lauantai 21. helmikuuta 2015

Onnellisen Vuohen vuosi


Kiinalaisilla on alkanut Vuohen vuosi. Kävimme tänään katsomassa kulkuetta kauppareissulla. Se alkoi Estacio de Norden vierestä.


Hauskoja värikkäitä lohikäärmeitä oli paljon -osa tosi pitkiäkin. Oli rytmikästä musiikkia ja lippujen kantajia. Ravintolat, liikkeet ja koulut olivat myös tulleet esittäytymään.

 Näitä hassuja kärryjä mietin vähän aikaa -liittyisivätkö uskontoon? Niitä tuli muutama samantyyppinen peräkkäin.  Nuo hassut muovikukat olivat niin tyypillistä Kiinalaista että nauratti.

Täytyi oikein virkistää muistia netistä ja tarkistaa mikä uskonto Kiinassa on...Pääuskonnot ovat taolaisuus, kungfutselaisuus ja buddhalaisuus.

Osa innostui oikein poseeraamaan kuvaajille...tästä papasta tuli mieleen Karate Kidin opetusisä.

Tietysti jättiläiset tulivat tähänkin paraatiin mukaan -Kataloniassa kun ollaan. Hauska lintua kantava mieshahmo perässään nainen, joka kantoi kalaa! Nämä suloiset kiinalaistyttöset rummuttivat tosi kauniisti, mutta olisivat voineet olla vähän iloisemman näköisiä...ei kai tuo niin kurjaa ollut?Loppupuolella tulivat komeat ja arvokkaan oloiset vanhemmat naiset, joilla oli upeat puvut ja meikit.

Kulkueen mentyä ohi menimme Mercadona-kauppaan (niinkuin moni muukin). Sieltä palatessamme paraati oli saapunut juuri Arc de Triomfille. Jättiläiset olivat juuri siellä tanssimassa. Mutta me kiirehdimme kotiin -jäätelöä repussa! (Sitä ei ollakaan syöty vähään aikaan...)

Muuten, minäkin satun olemaan Kiinalaisen horoskoopin mukaan Vuohen vuonna syntynyt. Vaikken horoskooppeja säännöllisesti luekaan, niitä on kiva joskus huumorimielellä tutkailla. Tulevalle vuodelle minulle luvattiin aika hyvää (lähde Anna&Ellit):

"Menestyt Vuohen vuonna kaikessa, mihin ryhdyt. Tartu siis rohkeasti kaikkiin tilaisuuksiin, jotka koputtelevat ovellasi. Koska Vuohi on kiinalaisen horoskoopin kahdeksas merkki, tuo numero kahdeksan sinulle erityistä onnea.
Vuohi voi olla joidenkin asioiden suhteen arka, mutta kun hän tarttuu toimeen, hän suhtautuu tekemiseensä varsin intohimoisesti. Vuosi 2015 avaakin eteesi uusia, luovia polkuja. Urasi kääntyy uuteen yllättävään, mutta tervetulleeseen, suuntaan.
Kun sinut on varustettu Vuohen asenteella ja temperamentilla, mikään este ei ole sinulle liian suuri voitettavaksi. Tietty varovaisuus on tosin hyvä muistaa, ettet anna menestyksen nousta hattuun. Jos niin käy, työstämäsi asiat menevät helposti poskelleen."


6 kommenttia:

Jael kirjoitti...

Ihanan värikästä:) Täällähän sitä juhlittiin vähän etuajassa,ja toisaalta ihan hyvin,sillä nyt oli sellaiset säät,ettei siitä olisi tullut mitään.
Laitoin Tel Avivin vuohen vuoden alusta pari viikkoa sitten blogiin.

Matkatar kirjoitti...

Juu kävin lukemassa jo blogistasi, mutten juuri silloin tainnut jaksata kommentoida. Jännää miten kiinalaisia riittää joka puolelle niin paljon!

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Suomessa on niin niin harmaata, että ei viitsi nokkaansa pihalle pistää. Tässä tuli siis nyt väriterapiaa ja jälleen kerran kamala himo kiinalaiseen ruokaan. Jos asuttaisi Turkissa, voisi soittaa vaan ja tilata….

Unknown kirjoitti...

Tällä kertaa jäi tämäkin väliin, oltiin reissussa! Viime vuonna pääsin ihailemaan väri-iloittelua, ja eikö muuten olekin samoja naamareita näissä kuvissa :)http://barcelonankoti.blogspot.com.es/2014/02/kiinalainen-uusivuosi-barcelonassa.html

arleena kirjoitti...

Siellä on aina niin värikkäitä ja hyvin mietittyjä kulkueita hienoinen asuineen. Kaunista.

Matkatar kirjoitti...

Paluumuuttajatar: Kiva kun piristi! :D Minäkin tykkkään kiinalaisesta ruoasta...

Ansku: No teillä oli varmasti hieno reissu!

Arleena: Ovathan nämä tosi kivoja katsella!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...