torstai 5. helmikuuta 2015

Talvi tuli


Viime aikoina on ollut niin kolea ilma ettei aina ole edes ulos tehnyt mieli. Eilen odotimme jopa lunta satavaksi, mutta eipä sitten satanutkaan. (Eikä näytä tuolla Arc de Triomfin takaisella kukkulallakaan olevan...) Uutisissa kerrotaan joka ilta miten lähes koko Espanja on lumen tai tulvaveden vallassa. Hurjaa.

Olisihan se ollut kiva nähdä Barcelona pikku lumipeitteessä, olisi varmasti näyttänyt aika kauniilta! Anskun blogista näette, millaista täällä oli viisi vuotta sitten maaliskuussa kun viimeksi satoi lunta. 

Äsken kävimme kaupassa ja ihmeesti aurinko lämmitti, oikein tuli kuuma kun oli villaneule takin alla ja kaulaliina kaulassa. Pakko oli avata takkia. Tosin kotimatkalla oli aurinko pilvessä ja tuuli kylmästi vasten kasvoja, ei auttanut kuin laittaa vetoketju kiltisti takaisin kiinni...


 No ihan mukavia ulkoilusäitä lupaa sääennuste. Voisi vaikka suunnitella pidempää patikointiretkeä sunnuntaille jonnekin kukkulalle!

Mites teilläpäin -millaisia kelejä on ollut ja tuleeko ulkoiltua joka päivä?


10 kommenttia:

Kiiris kirjoitti...

Ei tule ulkoiltua joka päivä. Fuengirolassa ihan hirmuinen ja kylmä tuuli, lunta ei sentään ole näkynyt. Vilttiin keitoutuneena sisätiloissa, ainakin tämä viikko. Lämmittimet puuskuttavat.
Kyllä vähän lämpöisempää saisi olla!

Eko kirjoitti...

Joo...pa...joo...
Pakkasta ja pakkasta...!
Sitä on monen laista.
Tervetuloa vain Kuusamon Laplandia-Pakkaseen...
Meillä on pakkasen lisäksi sellainen mukavan kirpeä itä tuuli.
Terveisin Eko
Suomi/Lapland/Kuusamo

Matkatar kirjoitti...

Kiiris: Juu kyllä nuo tuulet ovat kylmiä täälläkin tähän aikaan vuodesta, vaikka suojaisassa paikassa auringossa lämmittää. Viltit meilläkin sisällä soffalla -ne lämmittävät mukavasti :D

Eko: Hih, uskon että Kuusamossa päin on vähän erilaiset kelit! Siellä saa olla jo aika sissi pärjätäkseen :)

Anna kirjoitti...

Onpas siellä verrattain lämmintä! Täällä Genevessä on jo pitkään ollut nollan tuntumassa, ja luntakin on sadellut useampana päivänä, mutta kun maa ei ole jäässä se sulaa pois samantien. Eilen oli niin jäätävä tuuli, että suomalaisenakin tuli vilu : < Pitäisi viitsiä lähteä ulos kyllä joka päivä, kostautuu heti päänsärkynä jos ei mene.

Jael kirjoitti...

Teillä onkin sää minun mieleeni.Keskipäivällä oli 20 astetta,yöllä joku 11 astetta ,ja nyt pitäisi viikonloppuna olla vieläkin lämpimämpää,mutta sunnuntaina pitäisi muuttua sää taas talviseksi.

Jael kirjoitti...

Unohdin vielä tuossa mainita että mitä viileämpää sitä enemmän tykkään ulkoilla.Yritän ulkoilla mahdollisimman paljon nyt koska kesän kuumuudessa ja kosteudessa se on niin vaivalloista.

Menninkäinen kirjoitti...

Ulkoiltua tulee monta kertaa päivässä, kun on nuo ulkoilutettavat! Hiihtämäänkin pitäis taas päästä, nyt kun työpäivänkin jälkeen on vielä valoisaa.
Lunta on puolisen metriä (Päijät-Hämeessä) ja oli se aika mielenkiintoista tiistaina laukata issikalla metsäpolulla! Onneksi oli korkea polle alla, toisin kuin vetäjällä, jonka jalat piirsi lumihankea matalamman hevosen selässä... Mutta ihanaa oli!

Tiia Koivusalo kirjoitti...

Onko teillä siellä kämpillä lämmin? Muistan talvikylmyyden Italiassa, hui kun asunto oli kovin kylmä.

Lämpimiä ajatuksia. <3

Pepsi + Max kirjoitti...

Isä valittaa kylmyyttä myös Alicanten lähellä. Viitasaarella ollut jo useamman päivän tasaista ja mukavaa muutaman asteen pakkasta.

Matkatar kirjoitti...

anna: Juu kyllä mekin päivittäin yleensä menemme ulos, se virkistää. Joskus on vain olevinaan niin kurja keli (sataa tai tuulee) ettei tee mieli.

Jael:No minä voisin pitää hieman lämpimämmistä keleistä, mutta ei tässä ihan kesää vielä ikävä ole

Menninkäinen: Juu koirat on käteviä!

Tiia: Onneksi meillä on sisällä lämmin, mies vaihtoi uudet kunnolliset ikkunat ja hanki ilmalämpöpumpun. Saa täällä villasukkia käyttää ja joskus villatakkia, mutta ei valittamista :D Tiedän että jotkut oikeasti kärsivät Barcelonassa kylmyydestä.

Pepsi+Max: Juu se on sama koleus koko Espanjassa...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...