lauantai 4. huhtikuuta 2015

Cavaa maistellenVarasimme suomivieraiden kanssa vierailun ja cavan maistelun Freixenetin viinitilalle netistä. Onneksemme sille päivälle sattui ihana, suorastaan kesäisen helteinen ilma.

Hyppäsimme junaan läheiseltä juna-asemalta ja jäimme pois Sant Sadurní d'Anoian viehättävään pikku kaupunkiin. Hassua kyllä, samaan aikaan junasta jäi paljon muitakin suomalaisia matkalla viinitilalle, myös tuntemamme kolme kivaa tyttöä, jotka ovat täällä työharjoittelussa.

Sant Sadurnin ihania vanhoja taloja..

Meillä oli hyvin aikaa ennen sovittua kierrosaikaa käppäillä kaupungilla ja käväistä kaffella. Minä otin vihreää teetä ja herkullisen leivoksen...lurps!
Pian käännyimmekin kaupungilta takaisinpäin, sillä Freixenetin viinitehtaat olivat ihan juna-aseman vieressä ja olimme innoissamme kävelleet vaan eteenpäin.  Meinasi tulla jo vähän kiire, sillä olimme kävelleet vähän liiankin kauas. 

Vierailu alkoi tilan historiasta kertovalla videolla ja sen jälkeen oppaamme kertoi meille miten viinirypäleistä syntyy cavaa monen työvaiheen kautta. Mielenkiintoista asiaa, jota olemme aiemminkin kuulleet vieraillessamme Codorniun viinitilalla.Laskeuduimme yhä alaspäin rappusia pitkin viinikellareihin. Ilma muuttui viileämmäksi ja tuoksahti kellarilta.


Tynnyri, jossa on kuninkaallisten nimmarit

Viinipullorivejä riitti...

Kolmanneksi pienin pullo on normaalikokoinen, ja tuota 3 litran pulloa käytetään Formulajuhlassa.

Kauniita, mutta hassuja vanhoja mainoksia...lapsella viinipullo kainalossa?


Kellarikierroksen jälkeen hyppäsimme pikkujunaan, joka kierteli vielä tehtaalla. Näimme kauniisti maalattuja seiniä, jättisammioita, joissa viini valmistuu ja pitkiä käytäviä...Ylös päästyämme alkoi cavojen maistelu. Saimme maisteluun Brut naturea ja itse sai ostaa vielä lisää muitakin viinejä maisteluun jos halusi. Ostin lasillisen Reserva realia. Siinä oli outo sivumaku, josta en niin pitänyt, mutta tuo Brut oli oikein hyvää.


Maistelun jälkeen kaupan kautta pois tehtaalta...


Upean käytävän kautta ulos...
...aurinkoon istuskelemaan. Kyllähän oli lämmin!


Tilan etupuoli jäi meillä vielä mennessä kuvaamatta joten ihastelimme sitä vielä (ja hassuja autoja!) ja nappasimme pakolliset poseerauskuvat ennen junalle lähtöä.


Oli kyllä tosi kiva cavareissu, jota voin suositella tänne matkaaville. Juna maksoi 4.10€ ja cavakierros 7.50€ eli ei todellakaan paha hinta ollenkaan! 

Ehkä jäin hieman kaipaamaan silmänkantamattomiin olevia kauniita rypälepeltoja, joita Codorniun tilalla oli ihan vieressä. Tietysti pellot ovat sivummalla kun viinitehdas oli itse kaupungissa. Silti, olisi ollut edes koristeeksi muutama rypälepensas vierailijoiden ihailtavaksi jossain!

Nautinnollista pääsiäisen jatkoa!

9 kommenttia:

Tuulia kirjoitti...

Hei Matkatar! Barcelonan matka tehty! Kiitos hyvistä vinkeistä! Ja arvaapa mitä? Me kävimme Codorniun viinitilalla :) Vuokrasimme ystäväpariskunnan kanssa auton ja hurautimme sinne. Kirjoittelen siitä kun ehdin...
Matkakommelluksia oli, mutta kyllä Barcelona tarjosi parastaan. Hieno kaupunki!

Jael kirjoitti...

Tuollaiset viinitilakierrokset ovat kivoja ja opettavaisia,etenkin jos on kiinnostunut viineistä.Täälläpäin on myös paljon viinitiloja,joissa voi vierailla,mutta eivät ihan lähelläni.Ja olipa teillä halpa reissu:)

Matkatar kirjoitti...

Tuulia: Hei vaan, kiva kun teillä oli kiva matka ja kävitte myös viinejä maistelemassa! Tulen lukemaan kokemuksistasi...

Jael: Näin on, kivaa oli! Eihän me mitään asiantuntijoita olla, mutta pidämme kyllä hyvästä viinistä tai cavasta-eikä sen tosiaan tarvitse olla edes kallista :D

Susanna kirjoitti...

Hinta-laatusuhteeltaan erinomaiselta kuulostava reissu :-) Komeat viinikellarit!

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Kiva reissu. Toivoisin minäkin joskus pääseväni oikein kunnon maistiaisreissulle. Toissa kesänä jo melkein onnisti, mutta kun ei saatu tehtyä varausta etukäteen, jäi sitten tekemättä. Mutta onhan tässä vielä vuosia edessä, toivottavasti.

Tiia K kirjoitti...

Viinitiloilla on kyllä mahtavaa käydä. :) Lapsi viinipullo kainalossa on hieman hassu, mutta huolisin tuon pahvi vai puukoristeen meille kotiin. Hieno! <3 Oikein mukavaa pääsiäistä <3

PauMau kirjoitti...

Onpa mielenkiintoisen näköinen paikka vaikka viini-ihmisiä en olekaan. Upeita nuo vanhat talot, voi kun pääsisi niitä kuvailemaan :)

Rosa kirjoitti...

Mahtanut olla hieno kokemus! Ja aivan upeita nuo vanhat talot :-)

Matkatar kirjoitti...

Susanna: Kyllä vain!

Paluumuuttajatar: Juu ilman muuta kannattaa varata maistiaisreissu!

Tiia: Niin on, kiitos :)

PauMau: Minäkin olin hulluna noihin kauniisiin taloihin joita tuolla pikku kaupungissa oli...

Rosa: Oli hienoa, kyllä vain :D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...