sunnuntai 21. kesäkuuta 2015

Alligaattoria puremassa


Floridassa on paljon alligaattoreita, etenkin etelässä Evergladesin suoalueen kansallispuistossa. Kissimmeessä ollessamme päätimme osallistua yhteen monista alligaattoripuistoista ja tehdä siellä suoajelun. Valkkasimme tämän puiston siksi, että siinä oli ajelun lisäksi eläinpuisto.


Mielenkiintoinen kauppakin sieltä löytyi. Ensin innostuin, että ostaisinko jotain pientä hauskaa tuliaisiksi, mutten lopulta sitten keksinytkään mitään.
Alueella oli kolme osaa;  pitkä silta josta pääsi veneille, sitten oli rämesightseeing siltojen päällä sekä se eläinpuisto. Tutkimme ensin rämealuetta koska veneille ei ihan vielä päässyt.

Rämeellä pääsi näkemään millaista luontoalueilla oikeasti on ja millaista koko Florida oli ennenkuin ihminen sinne astui. Aika kivan villin näköistä, tuolla niitä alligaattoreita elelee...


Puissa oli hassua "partaa"
Pitkien turvallisten siltojen (alla niitä alligaattoreita...) päässä oli laituri, jossa airboat -veneet odottivat n.kymmenen hengen ryhmäämme.Meteli moottorissa oli huumaava ja siksi saimmekin kaikki korvasuojaimet. Vauhtikin oli aika kova ja vene kaarteli vedessä jännästi niin että mahassa tuntui. Oli ihan kivaa!

Näimme paljon erilaisia lintuja ja kaunista luontoa. Vähän mietin miten nuo linnut mahtavat häiriintyä kovaäänisen paatin huristellessa päivittäin tunnin välein, mutta hyvin ne näyttivät voivan. Lähtivät vaan pois tieltä. Onneksi vene ajelee samoja polkuja joten rauhallisiakin pesimäpaikkoja varmasti löytyy.Oppaamme tarkat silmät havaitsivat kaksi suurta alligaattoria uiskentelemassa, mutta minä ehdin nähdä vain toisen sieraimet. (löydätkö kuvasta aalligaattorin sieraimet, heh...)


Pysähdyimme ihastelemaan kauniita kukkia järvessä (nimeä en enää muista...) Siitä en kyllä pitänyt kun opas pysäytti ihan niiden viereen, jotta kaikki halukkaat saisivat poimia niitä! Minusta luonnonkukkia vain ihaillaan eikä poimita. Ja mitä tekevät turistit kukilla? Ikävä kyllä melkein kaikki niitä keräsivät, olimme melkein ainoita jotka eivät niin tehneet.Tälläisellä veneellä huruuttelimme:


Paattiretken jälkeen palasimme eläinpuistoon. Oli tosi kuuma joten monet eläimet olivat nukkumassa tai piilossa. Näimme kuitenkin mm. kilejä, hevosia, lintuja, seeproja ja tietenkin lisää alligaattoreita...(Hmm...miltähän lintu on pelastettu ja miksi se on vielä häkissä?)

Alligaattoreita oli täällä paljon ja ne olivat varsin hyvinvoivan näköisiä isolla alueellaan. 


Keskellä oli iso lampi, jossa alligaattoreita oli paljon uiskentelemassa ja vaanimassa turisteja. Pääsimme katsomaan niitä sillalta, jossa oli korkeat teräsaidat. Alligaattori pystyy hyppäämään jopa kolme metriä ja juoksemaan maan pinnalla kovempaa kuin ihminen. Mutta vain 10 metriä, sitten se pysähtyy. Eli jos luonnossa törmää alligaattoriin ei kannata kiivetä puuhun, vaan lähteä kovaa juoksemaan karkuun.Alueelta löytyi myös antilooppeja ja hirvieläimiä sekä seeproja sekä hevosen ja seepran risteytyksiä, mitä ihmettä! 


Siellähän niitä näkyi, ja aika veikeitä olivat.


Tavallinen seepra on kuitenkin kaikkein kaunein säännöllisine raitoineen.
Alueella oli myös erilaisia pieneläimiä joita esiteltiin yleisölle ja niitä sai koskettaa ja kuvata.
Tätä pidin kyllä jo eläinrääkkäyksen rajoilla: pieni alligaattorinpoikanen oli ensin kuumassa lasikaapissa ja sen kidan ympärillä oli ilmastointiteippiä. Alueen työntekijä esitteli sitä ja kaikki halukkaat saivat ottaa sen syliin, jonka jälkeen hän otti kuvia. (ja näitä kuvia sai tietysti myöhemmin ostaa...)
Meille riitti se hupi ja lähdimme metsästämään syötävää...

No ei onneksi sentään metsästää tarvinnut, vaan alueelta sai tilata alligaattorinlihaa. Tilasimme molemmille annokset, jotka osoittautuivat aika suuriksi. (jäi seuraavallekin päivälle)

Liha maistui aika paljon kalalta, mutta vähän myös kanalta ja näyttikin samalta. Ihan ok, mutta ei mitään ihmeellistä. Mutta olipas uusi tuttavuus! (aika hyvin kuitenkin meiltä jotka olemme hyvin nirsoja, emme syö yleensä kuin kanaa ja kalaa)

12 kommenttia:

Tiia K kirjoitti...

Hui miten jännää ja mielikuvitukseni näkee tuhansia alligaattorin sieraimia. On teillä ollut monipuolinen reissu. :)

Menninkäinen kirjoitti...

Mielenkiintoinen paikka! Ja vielä allunlihaakin pääsitte maistelemaan...

ritva kirjoitti...

Kyllä teillä on ollut mielenkiitoinen reissu:)

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Meidän Turkin ensimmäisinä vuosina noita pieniä alligaattoreita oli eläinkaupassa myynnissä. Ihmettelimme kyllä, että kuka sellaisen muka ostaisi ja minne sen laittaisi??? Onneksi sitten loppui se homma ja viimeisinä vuosina alligaattoreita saattoi katsella vain eläintarhassa.

PhotoLeoGrapher kirjoitti...

Great series! Congrats!

Matkatar kirjoitti...

Tiia: Heh :D

Menninkäinen: Juu se oli ihan kiva paikka, oltiin tyytyväisiä :)

ritva: Kyllähän siellä nähtiin kaikenlaista :)

Paluumuuttajatar: Huh, vai alligaattoreita lemmikeiksi!? Aika outoa. Nuohan kasvavat tosi isoiksi.

PhotoLeoGrapher: Thank you!

Rva Kepponen kirjoitti...

Everglades kuuluu niihin paikkoihin, joissa käymisestä olen haaveillut pitkään. Saas nähdä toteutuuko haaveni milloinkaan. Onneksi olen sentään saanut lohdutusvierailun saman tyyliselle rämeelle New Orleansin ulkopuolella. Siellä pieniä krokotiilejä houkuteltiin näkyville vaahtokarkeilla. Se toimi erinomaisesti :)

Taina K kirjoitti...

Meillä jäi Everglades väliin, sillä Keysin matka oli niin uuvuttava, ettemme tahtoneet enää viettää aikaa autossa istuen. Meillähän olikin Floridassa vain neljä päivää aikaa...Olisihan siellä niin paljon nähtävää!
Kiitos Everglades retkestä!:)

Elamaakaikillaaisteilla kirjoitti...

Ihania kuvia!

Elamaakaikillaaisteilla kirjoitti...

Ihania kuvia!

Elamaakaikillaaisteilla kirjoitti...

Ihania kuvia!

Matkatar kirjoitti...

Rva Kepponen: No eiköhän ne rämeet ole joka puolella aika samanlaisia!

Taina: Mekin harkitsimme Keysiä, mutta onneksi jätimme väliin vaikka aikaa olisi ollut. Meinasimme hermostua ruuhkiin jo Miamissa...

Elamaakaikillaaisteilla: Kiitos sinulle triplasti! :D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...