perjantai 26. kesäkuuta 2015

Hellettä, maailmanpyörää ja taidetta


Retki teemapuistojen luvattuun maahan vei meidät tutustumaan lähemmin Orlandon kaupunkiin. Kuten kerroinkin, me päätimme jättää helteessä jonottamisen (ja itsensä kipeäksi maksamisen muille) ja keskittyä muihin kuin teemapuistonähtävyyksiin.

Yksi niistä oli suuri maailmanpyörä, jonne päätimme mennä. En ole tainnut koskaan olla noin suuressa maailmanpyörässä (tämä on kuulemma samanlainen kuin Lontoossa), mutta ei siinä yhtään jännittänyt sillä se oli tehty superturvalliseksi ja nousi niin tasaisesti. Pidänkin enemmän perinteisistä vaunuista, jotka ovat sivuilta auki, niissä ottaa mahan pohjasta ensimmäisellä kierroksella kivasti!Tässä olemme ihan ylhäällä. Näkymät tasaiseen Orlandon pikkukaupunkiin, suoalueille ja teemapuistoihin olivat hienot mutta aika tavanomaiset.Etsimme jotain mukavaa lounaspaikkaa tovin kaupungilta, mutta päädyimme lopulta palaamaan Orlando Eye`n juuressa olevaan meksikolaisravintolaan. Siellä oli ihan hyvää syötävää.Päivää ennen risteilyä majoituimme Fort Lauderdaleen kahdeksi yöksi. Teimme kävelyretkiä ympäristöön sieltäkin, välillä vilvoitellen kaupoissa, koska kaikissa oli ilmastointi. Tuntui ihanalta piipahtaa raikkaaseen kauppaan oltuaan kuumassa pätsissä käppäilemässä. Olihan se lämpö ihanaa, mutta aika uuvuttavaa.

Ihania kukkia puissa vai mitä?

Joissain puissa oli kauniin keltaisia kukkia
Paikallista asutusta pällistelemässäKookospalmu...Mangopuita oli lähistöllä myös paljon ja kypsiä tippuili tuolta koko ajan maahan. Onneksi ei osunut päähän. Meinattiin napata yksi mukaan mutta veitsi puuttui.Harmi kun joudun aina auringossa pitämään hellehattua päässä, alkaa muuten äkkiä särkeä päätä ja tulee helposti auringonpistos. Ei paljoa voi pitää kivoja kampauksia hatun takia, pöö.

Vettä kului paljon...


Onneksi Fort Lauderdalessa oli parhaillaan menossa Frida Kahlon ja Diego Riveran taidenäyttely. Menimme innoissamme sinne, olen aina pitänyt Fridan taiteesta. Ja olivathan työt upeita, kuvata vaan ei tietenkään saanut. Harmi vaan näyttely ei ollut niin laaja kuin odotimme.

Toiletista tullessani näin upean valoteoksen (ja silloin kyllä kaivoin kamerani esiin):Norsufani löytää kavereita joka puolelta!

Vanha vai muuten vaan ryttyinen?


Toivottavasti jaksoitte katsella kuvia loppuun saakka. En vaan saa näistä millään tiivistettyä lyhyitä postauksia vaikka yritänkin. Aina löytyy lisää kuvia mitä haluan änkeä mukaan...

Seuraavassa matkakertomuksessa kerronkin jo risteilystä!

Hyvää viikonloppua kaikille!


13 kommenttia:

orvokki kirjoitti...

Kadehdittavan upea reissu ja kauniit kuvat.
Hattu on syytä pitää päässä auringossa vaikkei sitä alkaisikaan särkeä... Eikä se ole launkaan pahan näköistä.

Menninkäinen kirjoitti...

Tottakai jaksoin lukea ja katsella loppuun asti! Ihanan... no, amerikkalaisia kuvia ja tunnelmia! Tekikö tuo maailmanpyörä tai siis teittekö te sillä vain yhden kierroksen?

Lady of The Mess kirjoitti...

Hyvin jaksoi - eikä tehnyt tiukkaakaan;)
Tuonne maailmanpyörään ei minua saisi millään ilveellä - en pysty edes katsomaan kunnolla tuota kuvaa!
Teillä on ollut upea reissu - Fort Laudardelessä en ole käynyt kuin lentokentällä, kun vaihdoimme Nykistä tullessa Bahaman koneeseen vauhdilla;)

Satu kirjoitti...

Oo, mikä maailmanpyörä! Maailmanpyörät ovat ihania!

Ehkä munkin pitäisi alkaa käyttää hellehattua, niin ei tarvitsisi tuskailla aina tämän tukan kanssa. ;-)

aimarii kirjoitti...

Paljon mahtuu matkallesi.
Tuo kaikki on niin toista ja suurta maailmaa, missä itse täällä erämaassa elelen. Mukava katsella.

Matkatar kirjoitti...

orvokki: Kiitos! Mieheni ei hattua tarvitse vaikka kuinka paistaisi, hänellä on ihmeen kova pää. No, ehkä naiset ovat herkempiä paahteelle.

Menninkäinen: Kiitos! Juu, jenkkityyliähän näissä. Kyllä tuo maailmanpyörä teki vain yhden kierroksen, mutta se oli hidas.

Lady of The Mess: Voi sinua ressua, korkeanpaikankammo on kurjaa! Veljelläni on myös yhtä paha.

Satu: Juu kaunis maailmanpyörä oli ja oli kiva ihmetellä sen rakennelmia ja suuruutta. Hattu on kyllä näpsäkkä siinä mielessä huomasin itsekin :D

aimarii: Kyllä kuvia vielä riittää. Vaikka myönnän että näimme mielestämme vähemmän kuin odotimme, näitä kuvia katsellessa tuntuu että olimme koko ajan jossain menossa. Liikaakin oli lekottelua altaalla kuitenkin...Unknown kirjoitti...

Meitä olisi kyllä huimannut tuossa maailmanpyörässä!
Hienot kuvat lomatunnelmista.
Mukavaa viikonloppua :)

Rva Kepponen kirjoitti...

Kivoja paikkoja ja kuvia :)

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Helteellä ne hiukset läsähtää joka tapauksessa, joten ehkä on hyväkin kulkea hattu päässä:). En itse kaipaa helteitä ollenkaan. Mutta nyt kyllä Suomi saisi lämmitä sellaisella viidellä asteella, jottei tarvitse käyttää takkia.

Ja tuo puun runkokin näytti minusta norsulta.

Tiia Koivusalo kirjoitti...

Jänniä nuo paikalliset asumukset. Risteikykuvia en malta odottaa. Haaveissa päästä joskus itsekin vastaavalle. <3

Allu kirjoitti...

Hieno tuo punainen puu.

Matkatar kirjoitti...

Tiina: Kiitos:) Mukavaa alkavaa viikkoa teille!

Rva Kepponen: Kiitos :)

Paluumuuttajatar: Totta, helle ei tee hyvää tukalle eikä kampauksille. En minäkään niin kuumaa kaipaa mitä Floridassa oli mutta tosiaan 5 astetta lisää niin Suomi olisi paras :D

Tiia: Minustakin nuo jenkkien pikku mökit ovat aika jänskiä. Näyttävät niin haurailta. Kiva kun odotat kuvia risteilyltämme, täytyy yrittää ehtiä käsittelemään...

Allu: Joo mekin ihastelimme niitä kovasti, niitä oli paljon!

Linda kirjoitti...

Beautiful! :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...