lauantai 25. heinäkuuta 2015

Vanhan pihasaunan uusi elämäPuutarhan perällä oleva vanha pihasauna-ulkovarasto rakennus on tänä kesänä odottanut kuivempia remonttikelejä ja oikeaa ajankohtaa. Sekä tietysti suunnitelmien hahmottumista. Nyt mies on ehtinyt sateiden välissä tarttua tuumasta toimeen.

Viime kesän postauksesta voit lukea millaista remonttia olemme suunnitelleet saunan sisäpuolelle, nyt oli tarkoitus keskittyä ulkopuoleen. Sateella voi rakentaa saunaa ja kesäkeittiötä, mutta varaston ulkoverhoilu täytyi tehdä kuivalla säällä. Saunan ikkuna oli tosi alhaalla, joten mies nosti sitä reilusti. Se oli muuten, paitsi maalin puolesta hyvässä kunnossa joten ei tarvinnut uutta ostaa.

Alaosassa oli jonkin verran mätiä lautoja, jotka mies joutui poistamaan. Mehän pohdimme pitkään, jättäisimmekö vanhat terveet laudat paikoilleen ja vain maalaisimme ne, mutta lopulta päätimme verhoilla koko varaston uudelleen pystylaudoituksella. Miehen rakentamat suuret liukuovet varaston ja kesäkeittiön puolelle ovat jo sen verran modernit, että tuntuivat vaativan uutta lautaa seinäpintaankin.

Tuo liukuoven yläosan siistiminen aiheutti meille hieman päänvaivaa -laittaakko siihen jokin siisti pelti vai jonkinlainen laudoitus. Pelkäsimme, että laudoituksesta tulisi liikaa 70-luvun laatikkoräystäät mieleen...

Päädyimme kuitenkin kokonaan pystylaudoitettuun ulkoverhoiluun, myös liukuovien yläosan kohdalta. Itse asiassa työn edetessä aloimme olla varmoja että tämä oli oikea ratkaisu.Naapuri lämmittää saunaa taustalla...


Pikkuisen jäi laudat puuttumaan että olisi saanut verhoilun valmiiksi. Tuon etualan "romuläjän" kohdalle suunnittelimme siistiä laatikkoa, jonne voisi laittaa kenties vihannespenkkiä tms. Tämä on puutarhan aurinkoisimpia paikkoja joten täytyy miettiä.

Lautojen vaalea pohjamaali sai meidät päättämään, että maalaamme ne samansävuisellä. Näin modernimpi ulkoasu korostuu. Jossain vaiheessa oli mielessä käyttää samoja värejä kuin talossa, mutta niin se mieli muuttuu työn edetessä.


Päätin kauniin sään kunniaksi vetää treenin ulkona tänään. Ei tehnyt mieli salille. Sitäpaitsi polkupyöräni takarengas on puhki, olisi pitänyt kävellä sinne.


Arvatkaas mitä meillä on takapihalla kypsymässä? Jes, valtaisa määrä vadelmia! Raakileita on paljon ja ihan näinä päivinä ensimmäiset herkkumarjat kypsyvät. Kyllä niitä on odotettukin, sillä viime vuonna emme marjoja saaneet leikatessamme pensaat. 


Alkukesän Floridan matkan aikana vadelmapusikot pääsivät villiintymään taas lisää... niitä nimittäin riittää...


Ja riittää myös koko takapihalle tuonne omppupuulle saakka ja vielä vähän nurkan taaksekin. On tuolla seassa punaista ja mustaa viinimarjaakin sekä karviaista, mutta nämä vadelmat pääsivät taas yllättämään sattuneesta syystä. Vaan nyt odotellaan marjoja ja syksyllä vasta raivataan ylimääräiset pusikot!


11 kommenttia:

Menninkäinen kirjoitti...

Hyvältä näyttää! Sekä rakenteluiden että marjojen suhteen!

Tiia K kirjoitti...

Superdieetin voimillakin remppakin sujuu. Olette te kyllä kerrassaan osaavia tehopakkauksia!

Näyttää muuten mielettömän hyvältä, sekä rouva että saunarakennus. :)

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Hieno tulee piharakennuksesta. Aurinkoisimmalla paikalla minä kasvatan tomaatteja ja munakoisoja. Tänään munakoiso jo kukki. Jännä nähdä, että ehtiikö siihen tulla mitään hedelmää.

Pepi kirjoitti...

Melkoinen muutos uuden laudoituksen myötä!
(Tuo olis muuten aika makee mustanakin)

Täällä on ensimmäiset vatut jo maisteltu, nammm ❤️

Matkatar kirjoitti...

Menninkäinen: Kiitos vain!

Tiia: Juu ihmeesti voimat ovat vähähiilihydraattisella toistaiseksi riittäneet. Vaan mieshän tuohon remppaan on nyt yksin keskittynyt. Minä olen kuvia räpsinyt ja ruokaa tehnyt. :D

Paluumuuttajatar: Kiitos! Omat tomaatit olisivat aika herkkuja, en ole vielä koskaan niitä kasvattanut...

Pepi: Ai mustana, kääk! Kesäkeittiön sisäpuoli on suunniteltu aika tummaksi joten eiköhän se riitä...

Arvasinkin että sinulla jo vadelmat ovat kypsiä!

anneaulikki kirjoitti...

Kyllähän tuossa kelpaa saunoa ! Hienoa jälkeä, teillä on remonttitaidot hyppysissä, se on nähty ennenkin ;) Vadelmat ovat marjoista parhaita, teillä on makeat marjapaikat,nam!

Jael kirjoitti...

Hieno projekti teillä taas menossa. Ja oi mikä ihana vadelmasato kypsymässä:)

Kikka Kainu-Lehto kirjoitti...

Pihasauna puhkeaa kukkaan uuden laudoituksen myötä. Oikein kivalta näyttää! Meillä on myös mökkitontin perukoilla valtavat vattupuskat, mutta jostain syystä ne ei tuota marjaa. On ollut jo kohta kymmenen vuotta projektina raivata ne pois, mutta eipä ne tuolla perällä ketään haittaakaan. Ehkä sitten joskus...

enkulin käsityöt kirjoitti...

Upea saunaprojekti.

Matkatar kirjoitti...

anneaulikki: Kiitos, kyllä pihasaunassa on hohtoa...toivottavasti saadaan valmiiksi vielä tämän vuoden puolella!

Jael: Onhan tuossa puuhaa :D

Kikka: Juu, on se kiva kun sekin uudistuu. On näyttänyt jo pitkään talon rinnalla aika hurjalta.

enkulin käsityöt: :D

PauMau kirjoitti...

Aikaansaavia olette ja lopputulos takuulla palkitsee lämmittävillä löylyillä :) Meillä rehottaa tuossa pellonkulmalla mieletön määrä vadelmapuskia, mutta myös nokkosia, joten kerääminen vaatii kunnon taisteluvarustuksen. Peukunpään kokoisia ovat jo, kyllä maistuvat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...