maanantai 10. elokuuta 2015

Superdieetin päätös


Jiihaa, nyt on 6 viikon dieetti päättynyt. Parasta on se, että jaksoin viedä sen loppuun saakka enkä kyllästynyt kesken, eli motivaatiotaso ei lopahtanut. Ikäänkuin totuin ruokavalioon, ruokien punnituksiin ja siihen, että kaikkea ei nyt vaan "voi" syödä.

Olen varmaan aika askeettinen tyyppi, koska aloin oikeasti nauttia simppelistä ruuasta ja sen makuvivahteista. Ja koska kasvikset ovat aina maistuneet minulle, ei ollut ongelmaa syödä niitäkään reilusti. Parhaimmillaanhan niitä on mennyt lähes kilo päivässä.


Ideanahan oli syödä myös runsaasti proteiinia ja pikkuhiljaa viikkojen edetessä pudottaa hiilihydraatit minimiin. Viimeisillä viikoilla kun jäi loputkin riisit ja banaanikin pois, minulla oli aika voimaton olo ja treenit eivät tahtoneet kulkea niin hyvin. Otinkin toisinaan leivän tai perunoita ilta-aterialla saadakseni lisää virtaa.

Voi ei kyllä ole ollut listalla hih..kuva on vuoden takaa.

Onhan se kunto noussut roimasti, koska dieettiin kuului myös paljon treeniä niin lihaskuntona kuin aerobisenakin. Ihan en 100%:sti treenejä aina vetänyt läpi. Juuri se voimattomuus ja mitä nyt olikin välillä muuta tekemistä sai aikaan sen, että muutamana viikkona tein vain 3 treeniä neljän sijaan.  Ja joskus jouduin pitämään jalkaliikkeistä pari päivää taukoa kun polvi kipeytyi. Aerobiset matkat vedin toisinaan suosituksia lyhyempinä, mutta täysillä kuitenkin. Pyöräilin vielä joka päivä töihin ja takaisin, eli sain siitä hieman ekstraa, vaikken niitä laskenutkaan. Olen pitänyt treenipäiväkirjaa HeiaHeiassa ja värikkäitä liikuntapalloja on kyllä kertynyt mukavasti!
Iltapalalla takapihan marjapuskissa on tullut käytyä...

Moni ryhmäläisistä jatkaa Superdieetti ekstraan, joka on suunniteltu jatko tälle dieetille. Minä päätin laittaa vaa`an laatikkoon ja ryhtyä syömään normaalisti. Eihän tässä loppujen lopuksi suurta muutosta ruokavalioon tullut, en vain enää mittaile mitään, syön vähemmän herkkuja ja syön säännöllisemmin että verensokeri pysyy hyvänä. Ajattelin kokeilla maitotuotteiden vähentämistä tai jopa kokonaan pois jättämistä -tuntuu että ne vain turvottavat lisää ja aiheuttavat sitä limaa kurkkuun. 

Jee, herneitäkin saa taas syödä! Oli outoa että ne oli kiellettyjen listalla dieetin ajan.
Entäs tulokset? Ensisijaisen tavoitteen sain saavutettua, eli ne alkukesän matkakilot ja pöhötykset lähtivät, mutta ei enempää. Minulta lähti siis vain muutama kilo, mutta senttejä hävisi parisenkymmentä sieltä täältä! Kyllähän tässä supertyytyväinen voi olla, vaikka vähän tuntuu, että olisi enemmänkin voinut kiloissa lähteä. Ehkä olenkin saanut lihaksia?

(sori otin kuvan juuri herättyäni joten tukka on ihan pörrössä ja silmät sikkurassa...)

Kävin eilen shoppailemassa ja ostin pitkästä aikaa vartalomyötäisen mekon. Tästä on hyvä jatkaa!

13 kommenttia:

maarit kirjoitti...

onnea hyvin sujuneesta dietistä !
Joku dietti pitäis itekki kaivella jostaki näin kesän lopun kunniaksi :)
Kaunis mekko

Menninkäinen kirjoitti...

Hyvältä näyttää! Ei ihme, jos tuollaisen treenaamisen jälkeen lihastakin on, joten siitä varmaan selitys vähälle painonpudotukselle. Ruoka"ohjeista" jäi varmaan takaraivoon oppeja vaikkei syömisiään enää niin tarkasti seuraisikaan.

Taina K kirjoitti...

Upeaa! Kauniisti treenatulta näytät.:) Mulla lähti kiloja aluksi ihan ropisemalla, mutta parit kesäreissut tässä välissä toivat heti jotain takaisin. Olen kuitenkin hurjan tyytyväinen noin neljän kilon pudotukseen. Tästä on hyvä jatkaa! Jatkokurssia en ostanut, sillä mua alkoi vähän nyppiä, kun tässä erässä aloittaniden nettisivut eivät ihan täysin toimineet...ainakin mulla lakkasi harjoitusvideo toimimasta. No, suunnitelmissa on jatkaa näillä opeilla, ja kantaa jatkossa eväitä töihin.

Annukka kirjoitti...

Hyvältä näyttää ja kuulostaa :). Ja mekkokin istuu kuin valettu. Onnittelut hyvin sujuneesta 6-viikkoisesta!

Matkatar kirjoitti...

Maarit: Kiitos!

Menninkäinen: Kiitos! Joo toki seuraan aika pitkälle tuota ruokavaliorunkoa, se rytmi tuntui sopivan itselle hyvin. En vaan niin tiukkapipoisesti, eli kylässä voin toki ottaa kakkua tai muuta. Yritän vaan pitää sen kohtuuden.

Taina K: Kiva kuulla että sinäkin olit mukana ja noin hyvä tulos! Hyvä että sinäkin päätit lähteä omin päin jatkamaan, yllätyin miten moni tunsi tarvitsevansa vielä "jatkokurssin"..en usko että se edes kovin paljoa muuttuu...

Annukka: Kiitos kiitos! :D

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Dieetti ei olisi pahaksi täälläkään. Yritin aloittaakin, mutta sen jälkeen ei työnteosta tullut mitään. Siis lapioimisesta. Nyt kun on kevyempää työtä, voi taas yrittää keventää ruokavaliotakin. Hienolta näytät!!!

Satu kirjoitti...

Onnittelut hienoista tuloksista! Pirun hyvän näköinen nainen tuossa kuvassa. :-)

Jael kirjoitti...

HYvä sinä,hienosti sujui tuo dieetti sinulta.Minä yritän mutta ei ne kilot lähde minnekään...Ehkä tuollainen juttu olisi hyvä...

Tellu Tom kirjoitti...

Wautsi, sä näytät tosi hyvältä :)

Tiia K kirjoitti...

Voi vitsi kun näytät hyvältä tuossa mekossa. <3 Totta kun aloittaa elämäntaparempan, eikä tunge kaiket nassuun (siis minä) suklaata ja leipää, alkaa huomaamaan aivan erilaisia makuvivahteita. Eritoten nälkäisenä. ;)

Matkatar kirjoitti...

Paluumuuttajatar: Uskon että lapioimiseen tarvii vähän enemmän energiaa, se on raskasta hommaa!

Satu: Kiitti :D

Jael: Kyllä minä suosittelen tälläista, turhaa näitä Superdieettijuttuja arvostellaan pelkäksi rahastukseksi tms, suurin osa mukanaolijoista laihtuu ja pääsee terveellisempiin elämäntapoihin kiinni -ja pitävät sitä edullisenakin!

Tellu Tom: Kiitos kiitos!

Tiia K: Kiitos Tiia! Juu se on hassua. Entinen ei maistu enää samalta ja tottuu uusiin. Kivointa on, ettei koko ajan ajattele että mitähän "kivaa" sitä vielä kaapista löytäisi...

Hänskätär kirjoitti...

Näytät raikkaalta. Painon tipunut ja terveellinen elämä nuorentaa ja raikastaa. Olen itse kuntoillut ja syönnyt terveellisesti. Mielestäni peilikuvani on parempi kuin talvella

-K- kirjoitti...

Hyvältä näyttää ja varmasti vähäiset kilomäärät selittyvät lihasmassan kasvulla. Toisekseen olet kovin solakka jo nyt, ei tuosta enempää tarvi lähteä :) Kaunis mekko!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...