torstai 17. syyskuuta 2015

Remontti jatkuu (tai alkaa...)


Pihasauna-kesäkeittiöremontti etenee hissukseen. Miehellä on ollut aika paljon muita töitä joten ei tässä ihan vielä saunomaan päästä. 

Katto oli tarkoitus ensin tukea ja laittaa uudet laudat päälle, mutta se osoittautuikin aika mädäksi, joten se piti vielä purkaa. Inhoa puruhommaa siis oli taas tiedossa...


Tyttäremme Noora oli viikon Barcelonassa ja meillä oli Tito hoidossa. (Instagram -seuraajat varmaan jo huomasivatkin Titokuvien lisääntyneen...) Se hääräsi innoissaan apuna puutarhassa ja remontin keskellä.
Purujen seasta löytyi vanhoja 20- ja 30-lukujen lehtiä. Oli Etelä-Suomen Sanomia, Pirkkaa, Kotivinkkiä ja jotain säästölehtiä. Lueskelimme joitain juttuja välillä ja nauroimme hassun mahtipontiselle suomenkielelle.


Puruhommat ovat niin kurjia että niissä harmaantuukin hetkessä:


Aika kivan avara tilasta tuli kun loputkin vanhat laudat oli purettu. Leikittelimme hetken ajatuksella nostaa tilaa, mutta päätimme ettei se taida sentään olla tarpeen.


Saimme katosta jälleen lisää polttopuita pönttikseen kylmeneviä syysiltoja varten. Lähdin töiden jälkeen Titon kanssa usein läheiselle rannalle. Se ei mielellään tee pitkää lenkkiä, mutta onneksi oli niin lämpimiä päiviä ettei sitä ihan perässään tarvinnut raahata...Joku vanhempi rouva pulahti vielä uimaankin (juu en minä, vaikka vanhempi rouva taidan olla jo itsekin...)


Yritän syksyä kohti piristää jälleen blogia. Oman aikansa vie työ ja yhteinen harrastuksemme (remontin lisäksi) espanjan opiskelu. Käymme aikuislukiossa kaksi kertaa viikossa ja tahti on aika kova. Läksyjä tulee reilusti ja meillä on oikein kokeitakin. Vaan on mukavaa jälleen opiskella espanjaa...jos sitä taas osaisi hitusen paremmin seuraavalla Barcelonan reissulla...

Niin...moni jo kyseleekin koska taas lähdemme sinne. Itse asiassa liput on jo tilattu. Lähdemme muutaman viikon kuluttua, mutta minulla on työsopimus vuoden loppuun joten tulen sitten viikon päästä takaisin (sain tehtyä viikon sisään jee) Mies uhkasi jäädä sinne vielä sen jälkeen joksikin aikaa, pöö.

Talvesta ei tiedä vielä. Toki minua kauhistuttaa ajatus talvesta kylmässä Suomessa, mutta jos sattuisin saamaan jatkosopimuksen töissä, niin toki jäisin. Kyllähän rahaa aina tarvitsee. Mutta saa nähdä miten käy, ajattelen että minulla on tässä eräänlainen win-win -tilanne, kumpikin vaihtoehto on kiva. Jos työt tosiaan loppuvat, minähän painun takaisin Barcelonaan saman tien! 

Ainakin ikävä sinne on jo kova. 

Omppuja tulee tänäkin vuonna, mutta vähemmän ja ne ovat matoisempia. No, ei haittaa, hyvä välillä näin...

Viikonloppuja kaikille!


8 kommenttia:

Jael kirjoitti...

Te olette ahkeria remontoijia:) Osaispa itsekin.
Ja toivottavasti tulee sellainen vaihtoehto Barcelonan ja työn kanssa,joka on parhaiten sopiva:)
Que bien que estudian español,será muy útil en Barcelona;D

aimarii kirjoitti...

Remontti ei ole kaikkein kevyimpiä hommia. Purkamisen jälkeen alkaa mukava vaihe, kun pääsee tekemään uutta. On itselläkin melko paljon takana purkuhommia.
Taidat jo olla niin maailman kansalainen, ettet oikein rohkenekaan ajatella Suomen talvea. Tosin se voi olla todella kauniskin.

Tillariina K. kirjoitti...

Mietinkin tässä joku päivä, että miten teidän remppa etenee! Tytär tulee harjoitteluun kotipaikkakunnalle lokakuussa ja minäkin pääsen taas chihuhoitajaksi! Jännittävää seurata missä sun talvi kuluu...:)

Pepsi + Max kirjoitti...

Remontin keskellä tullut asuttua viimeiset 2,5 vuotta. Sinä aikana ei ole mm saunaa ollut. Nyt se on rakenteilla uuteen kohtaan. Olen tilannut joulusaunan, mutta saa nähdä miten sen käy.. Mutta voihan sitä vaikka kantaa tarvittaessa keittiöjakkaran saunaan ja ottaa joululöylyt (kiuas on jo) :D - Pepsin ja Maxin emäntä

Tiia K kirjoitti...

Kyllä olette sellaisia ahkeruuspakkauksia. Kivaa oli myös kuulla suunnitelmista milloin Barcelonan suhteen. Jännää nähdä miten käy. :) Kuvia odotellessa.

Satu Kukkaiselämää kirjoitti...

Hurrrja remontti, sanoisin. Varmasti tulee hyvä lopputulos, mutta työtä se vaatii.

Matkatar kirjoitti...

Jael: Kiitos :D

aimarii: Juu totta, purut laitetaan takaisin uudelle katolle ja sitten alkaa kivoimmat hommat. Puru on niin ikävää. Toki Suomen talvi on hyvin kaunis ja suomalaisena sitä tottakai tottuu varmasti jos täällä ollaan. Vaatetta vaan päälle. En silti koskaan ole pitänyt talvesta.

Tillariina: Aijaa kiva kuulla! Minäkin kävin eräänä päivänä tutkimassa blogistasi Teuvopostauksia, se on niin suloinen!

Pepsi+Max: Joo on meilläkin remonttia ollut kohteessa jos toisessa -itse asiassa koko yhdessäoloajan! (yht 17 vuotta kääk!)

Tiia: No välillä tuntuu että ollaan liikaa soffaperunoita :) Juu varmasti tulee taas Barcelonakuvia jahka sinne asti päästään...

Satu Kukkaiselämää: Kyllähän se tässä vaiheessa hurjalta näyttää kun joutuu kaikki purkamaan pois. Mies on aina niin positiivinen ja näkee jo mielessään valmiin. Ei se remontti silloin niin suurelta tunnukaan. Itsellä kesti jonkin aikaa päästä samaan visioon :)

Mine kirjoitti...

Meillä on kanssa rempat seisoneet, mutta nyt olisi tarkoitus huomenna taas sitä edistää. Kivijalka pitää siis vielä eristää ja pinnoittaa uusiksi. Vei vaan tuo kesä niin mehut, että monesti ei saada itseämme edes pakotettuna lähtemään hommiin.

Työniloa sinne ja toivottavasti saat niitä palkkatöitäkin.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...