keskiviikko 7. lokakuuta 2015

Blogini tarina

Sain Anskulta Barcelonasta blogihaasteen, jossa on tarkoitus kertoa oman blogin taustaa. Miten olen ajautunut bloggaamiseen ja miten blogini on vuosien varrella muuttunut...

Aloitin bloggaamisen maaliskuussa 2011. Olin lueskellut jonkin aikaa tyttäriemme blogeja, joita he olivat jo vuosia kirjoittaneet mutta vasta myöhemmin kehdanneet julkistaa ne minulle ja miehelleni. Innoissani aloitin, mutten oikein osannut päättää aihepiiriä ja postailinkin aika paljon sitä sun tätä pitkän aikaa ja katsoin miten se lähtee etenemään.


Blogin nimikin taisi olla alussa jotain sellaista kuin "Matkantekijänä". Ajattelin kertovani pääasiassa matkoistani. Myöhemmin vaihdoin nimen "Minä nauran auringolle" Uuno Kailaksen vanhan runon mukaan. Sittemmin jätin vielä tuon "minä" -sanan edestä pois, jolloin nimi oli vieläkin yksinkertaisempi: Nauran auringolle. Sopii hyvin kuvaamaan rakkauttani lämpöön ja aurinkoon. Ehkä olisi saman tien voinut vaihtaa blogin osoitteenkin, mutta olin niin iloinen hissukseen kertyvistä lukijoista joten se jäi. Ajattelin että lukijat eivät löydä uuteen osoitteeseen. Kyllähän sen vieläkin ehtii vaihtaa, on vaan niin työlästä muuttaa osoite joka paikkaan ettei ole sitä tullut tehtyä.


Barcelonassa elämisestä ja asunnosta siellä on ollut kiva kirjoittaa blogiin ihan itsellekin muistoksi. Yllätyksekseni moni tuntui kiinnostuvan juuri niistä tarinoista ja sain vuosien varrella paljon lisää lukijoita. Pidän itsekin tosi paljon ulkosuomalaisista blogeista.


Sitten löysin erilaiset haasteblogit. Makrohaasteen, Valokuvatorstain, Mustavalkomaanantain jne. Ajoittain olen osallistunut aika moneen haasteeseen, myös ulkomaalaisiin haasteblogeihin kuvin ja postauksin. Tästä on tullut tosi kiva sivuvaikutus, nimittäin valokuvausinnostukseni on noussut huimasti. Se on ehkä suurin varsinainen hyöty mitä tästä bloggailusta on ollut. Toiseksi olen oppinut paljon uusia asioita. Aika monesta bloggailuun tai kuvankäsittelyyn liittyvästä asiasta joutuu ottamaan selvää ja usein parhaat neuvot löytyvät ulkomaankielisiltä sivustoilta. Kielitaitokin on siis parantunut.


Ostaessamme Keltaisen tuvan loppuvuodesta 2012 sai blogikin uuden ulottuvuuden.Yllätyin miten moni oli kiinnostunut nimenomaan talossamme tekemästämme remontista. Osa tuntuu suorastaan odottavan remonttipostauksia. Tosi hauskaa!

Kaksi vuotta sitten blogini sai kutsun liittyä Indiedays -portaaliin. Aluksi kieltäydyin (en pitänyt mainoksista), mutta hetken harkittuani päätin lähteä sittenkin mukaan. No, olen tottunut mainoksiin kun niitä ei sentään liikaa ole, ja olen saanut paljon uusia lukijoita Indiedaysin kautta sekä löytänyt itsekin sitä kautta uusia kivoja blogeja seurattavaksi.


Tänä vuonna olen ollut hieman väsynyt bloggaamiseen verrattuna muihin vuosiin. Se vie yllättävän paljon aikaa, vaikka onkin tosi hauskaa. Enää en seuraa tarkkana laskeeko vai nouseeko lukijatilastot tai lähteekö lukijoita. Ehkä parempikin niin, ei ole pakko postailla joka päivä tai edes joka viikko. Täällä blogistaniassa kuitenkin vielä roikutaan eikä loppua näy toistaiseksi, tämä on kuitenkin mukava harrastus!

Haastan mukaan seuraavat neljä blogia:

Minäkö keski-ikäinen
Lady of the mess
Paluumuuttajar
Pieni Lintu

Haasteen säännöt:
Haaste on avoin kaikille bloggareille (teema voi olla mikä tahansa). Haasteen saatuasi kirjoita ja julkaise oma tarinasi blogissasi: miten blogisi sai alkunsa, kuinka se on kehittynyt ajan saatossa ja mitkä ovat olleet merkittävimpiä taitekohtia. Tämän jälkeen haasta mukaa neljä blogia kirjoittamaan oma tarinansa. Huom! Muista ilmaista tarinasi yhteydessä linkkeineen päivineen, miltä blogilta sait haasteesi ja kenet haastat mukaan. Lopuksi, mikäli olet Instagramissa, käy lisäämässä jonkin kuvasi yhteyteen tagi#blogisitarina. Näin kaikki Instagramissa olevat bloggarit näkevät, kenen kaikkien blogeissa nuo tarinat ovat nähtävillä.
#Blogisitarina-haasteen käynnisti kototeko-blogi.

Pst! Lähes kaikki postauksen kuvat kuvasin viime viikonloppuna velipuoleni upeassa kodissa.


11 kommenttia:

Ansku BCN kirjoitti...

Mahtavaa, kun tartuit haasteeseen :)

Pieni Lintu kirjoitti...

No tämän haasteen sain jo jostain muualta vaan en muista mistä. Teen tän jos ehdin/muistan :) Kiitos!

arleena kirjoitti...

Oli mukava lukea blogivaiheistasi.
Minulle on käynyt samoin, olen todella laiska ArleenaS-blogin suhteen. Oletan, että tämä on jokin välivaihe ja innostun uudelleen, toivottavasti.

Tiia K kirjoitti...

Tämäpä on kiva haaste ja vastauksia oli kiva lukea, tuli fiilis että kunpa olisin ollut matkassasi alusta alkean. Mielenkiintoisia taloremppahommat ja ah tietenkin Barcelona. <3

Kiitos haaste otetaan kunnialla vastaan ja tässä syksyn mittaan täyttelen. <3

Kirpsakkaa viikkoa <3

Matkatar kirjoitti...

Ansku: Tottahan toki :D

Pieni Lintu: Ahaa, toivottavasti ehdit, olen aina ollut kiinnostunut sinun blogistasi!

arleena: Kiitos! Juu eiköhän sitä jossain vaiheessa tule taas isompi innostus taas. Onneksi minullla on vain yksi blogi!

Tiia: Kiitos ja kivaa viikkoa sinnekin :D

Inna Vaara kirjoitti...

Nauran auringolle on osuva nimi. Olen uusi lukija, joten kiva lukea blogisi syntyjä. Olen niin vanha ja konservatiivinen, että vieroksun mainoksia, mutta silti seuraan blogiasi...

Marre kirjoitti...

Minä löysin sun blogin kun etsin matkailublogeja ja myös Espanjasta kertovia blogeja. Kunhan on aikaa, niin taidan lukea sinun vanhempia kirjoituksia enemmänkin. Matkailu ja Espanja kiinnostava :) Miehen kanssa matkaillaan kunhan keretään ja Espanjasta on tarkoitus jossain vaiheessa hankkia "talvikoti". Ensi talvena talvehditaan Singaporessa, joten sieltä tulee sitten juttua tai enemmänkin kuvia. Kävin keväällä valokuvauskurssin ja kiva kuvailla sielläkin nyt kun on saanut vähän oppia...vaikka hakusessa hyvät kuvat kyllä vielä on.. :D Mutta hauskaahan se on!!

Paluumuuttajatar kirjoitti...

KIitos haasteesta. Olen tehnyt tämän joku aika sitten, joten en nyt rupea toistamaan. Sama tarina edelleen. Sinun blogisi vaiheista oli kiva lukea. Hyytynyt on täälläkin. Johtuen ihan vaan siitä, että ehdin niin harvoin kuvaamaan:(.

Tillariina K. kirjoitti...

Aina uutta saa tietää näiden haasteiden kautta itse blogista tai kirjoittajasta. Minä olen tykännyt kaikista aiheistasi. Jos nyt jotain saa toivoa, kerro lisää shoppailusta Barcelonassa. Hmm...kyllä sä varmaan kaikkea kivaa siellä ostelet! :) Ihan vaikka ruuasta, jos ei muusta. Se on niin mielenkiintoista ja juomat bonuksena! :) Hyvää viikonloppua!

Lady of The Mess kirjoitti...

Olipa mielenkiintoista lukea vaiheistasi - ja aika monessa kohtaa löysin sieltä omiakin tuntojani vaikka blogimme erilaisia ovatkin.
Ja kiitos haasteesta - vastaan tähän ilman muuta jossain vaiheessa;)
Kivaa viikonloppua sinulle!

Matkatar kirjoitti...

Inna Vaara: Kiva kuulla, kiitos!

Marre: Vau, Singapore kuulostaa niin eksoottiselta, täytyy sitten lukea blogistasi kuulumisia!

Paluumuuttajatar:Ai en olekaan huomannut että olet jo tehnyt tämän! Mukavaa viikonloppua sinulle, toivottavasti ehdit jossain vaiheessa kuvailemaan!

Tillariina: Kiitos postausvinkeistä! Ei sitä aina itse tajuakaan niin arkisista asioista kirjoittaa. Täytyy laittaa korvan taakse.

Lady of The Mess: Kiitos ja kivaa viikonloppua!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...