sunnuntai 4. lokakuuta 2015

Namit testissä


 Sain reilu viikko sitten Cloetalta karkkisäkin testiin. Kun kerroin etukäteen miehelle että sellainen on tulossa, hän kyseli joka päivä että eikö se jo tule, suklaata tekee mieli...

Tuli se sieltä lopulta, mutta suklaata ei paljoa ollutkaan mukana. Oikeastaan vain tuo etualalla oleva uutuuslevy, Latte crunchiatto -suklaa. Ajattelin ensin sen olevan aika imelän makuista, mutta se yllätti, olikin tosi herkullista ja rapeaa. Varmaankin tulee ostettua suklaanhimoon!


Onneksi Cloetta on tehnyt nyt näitä 110g:n minipusseja, nimittäin yhdestä pussista riittää hyvin kahdelle leffan ajaksi ja makeannälkä menee sillä ohi. Isoista säkeistä en ole koskaan pitänyt niiden koon vuoksi -aina tulee vaan ahmittua liikaa vaikka kuinka yrittäisi rajoittaa.

Hedelmäkarkit eivät ole koskaan olleen minun lemppareitani, joten avasimme näitä pusseja nuorison ollessa meillä. Yllättäen niitä maistui kuitenkin meikäläisellekin kun niitä kerran oli. Etenkin nämä kirpeät namut:


Salmiakkipussit päätimme säästää kahdenhetkisiin herkutteluihin...Nämä salmiakinmakuiset pastillikarkit ovat sokerittomia. Raikastavat ihan kivasti, mutta ovat ehkä liian mietoja maultaan, minä pidän vahvoista mauista:


Näistä salmiakkiaakkosista tuli nostalginen olo, nimittäin miehen äiti tarjosi näitä eläessään aina kun kävimme hänen luonaan kyläilemässä:Yllättävä uutuus oli se, että Tuplasta on tehty urheilupatukat. Toinen oli tarkoitus syödä ennen treeniä energianlähteeksi, toinen treenin jälkeen palautumiseen. No, me pistimme ne puoliksi ja maistelimme näitä eräänä päivänä ihan vain päiväteellä.

Minähän olen jossain vaiheessa elämää ollut hieman koukussa protskupatukoihin joten oli hieman vertailupohjaa. Tuo "before exercise" oli aika neutraalin makuinen, ihan ok, mutta ei mitään suurta herkkua. 

Tämä "after exercise" -patukka taas maistui kivasti toffeen ja suklaan yhdistelmälle ja oli tosi herkkua. Protskuja patukassa on 17g, hiilihydraatteja 22g ja rasvaa 9,9g (4,1g tyydyttynyttä) Eli ihan ok, mutta sokereita oli hieman liikaa, nimittäin 15g/100g:ssa. Jos treenipatukkaa valitsen, ostan mieluummin vähäsokerisen vaihtoehdon. Mutta miksei tämä käy hieman terveellisempänä vaihtoehtona välipala/leffanamiksi suklaapatukan sijaan!


(postaus ei ole mainosmielessä tehty enkä hyödy tästä muuten kuin nameja maistelemalla, nam!)

Kummista sinä pidät enemmän, salmiakeista vai hedelmäkarkeista? Vai onko kenties suklaa ehdoton ykkönen?


7 kommenttia:

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Karkkilakko. TAAS vaihteeksi. Olen toivoton. Ja siksi vain vilkaisin tämän postauksen TOSI nopeasti.

Tiia Koivusalo kirjoitti...

Suklaa on ehdoton ykkönen, mutta onneksi sukulakko pitää ja pitää. :) Välillä sitten makeanhimoon hedelmänamuja tai lakuja, mutta kumpaisestakaan en niin kovin välitä, joten ei tule paljoa ahmittua. :) Hirmuisen kiva yhteistyöhommeli <3

Matkatar kirjoitti...

Paluumuuttajatar: Hih, tsemppiä karkkilakkoosi!

Tiia: Hyvä sinä, vaatii aika paljon itsekuria pysyä erossa suklaasta. Juu kiva yhteistyö, vaikka tarkkana saa olla ettei jää herkuttelu päälle...

mustakissa kirjoitti...

Aika vähän tulee namuja syötyä nykyään, mutta jos pitää valita hedelmän ja salmiakin välillä, on valinta ehdottomasti salmiakki. Nuo pienet pussit ovat tervetulleita, tuollaisen voisin minäkin ostaa, jättisäkit ovat ikäviä ja saa vain huonon olon kun ei osaa ajoissa lopettaa...

aimarii kirjoitti...

Periaatteessa kaikki karkki menee, mutta suklaasta pidän eniten. Silloin kun karkkia ostan, niin jättisäkki ilman muuta, ettei tartte heti uudelleen lähteä karkkikauppaan.

Katja - Tässä ja Nyt kirjoitti...

Suklaa, mutta näitä kuvia ei olisi tarttenut nyt nähdä - karkkihammasta kolottaa :)

Matkatar kirjoitti...

Mustakissa: Totta, pikkupussit on hyvä juttu!

aimarii: Juu hyvästä suklaasta minäkin pidän, mutta sitä on aika vaikea löytää. No, sama juttu salmiakin kanssa -kaikki salmarit eivät todellakaan ole hyviä.

Katja: hih, sori... :D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...