tiistai 13. lokakuuta 2015

Onnellisuuden aiheita viikon varrelta

Sain Suvin Askeleita -blogista idean tehdä oman Onnellisuus -aiheisen postauksen. Näitä vastaavia haasteitahan kiertää vähän väliä Facebookin puolella, mutta blogissa tästä saa kokonaisen postauksen.

Minun viikkoni nykyään koostuu aika pitkälti työstä sekä espanjan opiskelusta. 
Teen kuusituntista työpäivää ja kahdesti viikossa pyöräilen suoraan töistä opiskelemaan. Aikuislukiossa on kiva opiskella ja motivaatio on onneksi edelleen nyt vitoskurssin alkaessa korkealla! Me encanta estudiar español!


Päivät siis aloittaa pieni pirteä pyöräilylenkki töihin. Vaikka aamuisin on jo aika kylmä, nautin kovasti tästä lenkistä ja kaikesta mitä ympärilläni näen. On kiva tutkia samalla miten luonto muuttuu syksyn edetessä. Toisinaan pysähdynkin ottamaan kännykuvaa jostain kivasta matkan varrella ja lähetän sen Instaan.Koska pääsen jo kolmelta töistä, minulla on illat mukavan pitkiä. Joskus illalla on kaikenlaista ohjelmaa, käymme miehen kanssa pikaisesti jossain kyläilemässä tai joku saattaa piipahtaa meille. Puutarhassa tulee joskus vietettyä aikaa arkisinkin, vaikka useimmiten ne hommat jäävät viikonlopulle. David haikailee jo kevään perään...
 Iltaisin on kiva istuskella pönttöuunin lähellä lämmittelemässä, katselemassa telkkaa toisella silmällä ja toisella silmällä surffailla netissä. Toisinaan innostumme lähtemään kävelyretkelle läheisen järven ympäri. Viikonloppuna oli kahden tyttäriemme synttärit. Ovat syntyneet kahden päivän välein joten niitä on ollut aina kiva viettää yhdessä. Ja jatkavat näköjään perinnettä vielä aikuisinakin. Meidät vanhukset pyydettiin päivällä hyvissä ajoin kahville ja lähdettyämme nuoret alkoivat valmistella "varsinaisia juhlia" eli iltabileitä kavereiden kanssa.

Erikan Elmerikissa korkealla


Erikan kauniit sisustustaulut, joista hän on suurimman osan tehnyt itse.


Kun koirat olivat riehuneet tarpeeksi, ne molemmat menivät miehen lähelle rapsuteltaviksi ja nukkumaan.

Eli näistä kuvista jo varmaan huomaa, että koti ja perhe ovat tärkeimpiä onnellisuuden aiheita minulle. 

Keltaisen tuvan olkkarimme on tilava ja hankimme sinne ison sohvan jonne mahtuu hyvin isompikin joukko vieraita istumaan. Ennenhän meillä oli molemmilla nojatuolit, mutta oli ikävää kun tuli vieraita eikä ollut kunnollisia istumapaikkoja joten halusin sohvan.

Olen myös onnellinen ja kiitollinen hyvästä terveydestäni. Sitähän ei koskaan saisi pitää itsestäänselvyytenä vaan vaalia.

Itse asiassa tulipa eilen taas muistutus miten suunnitelmat voivat yllättäen muuttua. Olin pyöräilemässä töistä espanjan tunnille ja ajoin kovaa vauhtia alamäessä. Yllättäen vasemmalta tunnelista tuli toinen fillaristi myös vauhdilla -ja törmäsimme täysillä toisiimme. 

Myöhemmin ihmettelin millainen soppa siitä syntyi. Tuli ambulanssia ja poliisia paikalle ja täytyi tehdä selvityksiä työpaikalle ja vakuutustoimistoon ja vaikka mitä. No pääasia että molemmat selvisimme ehjin nahoin. Toiselle tuli iso mustelma reiteen ja minulle vähän enemmän ruhjeita ja mustelmia sinne tänne sekä leuka venähti. Takahampaat eivät mene kunnolla yhteen, mutta täytyy syödä pehmeitä leipiä ja sosekeittoja jonkin aikaa.

Virolaisen lääkärin lausunnossa luki kyllä jotain hassua, voitte arvuutella mitä se tarkoitti: "häpäluun ja polvien nyrjähdys".


Kutkuttavaa odotuksen ja onnellisuuden tunnetta elämään tuo tällä hetkellä vielä kaksi kivaa asiaa: ensi viikkoinen Barcelonan matka sekä sen jälkeinen pikku chihuahuan kotiutuminen. Hassua miten malttamaton sitä meinaakaan olla että pääsee kasvattamaan omaa pikku koiraa!

Olettehan muuten kaikki halukkaat osallistuneet koiran nimikisaan oikealta ylhäältä kuvasta (tai tästä linkistä)? Parhaan ehdotuksen palkitsen kuun lopussa!

Mistä asioista sinä olet tällä hetkellä onnellinen?

13 kommenttia:

Marru kirjoitti...

Ihana postaus! Ja onneksi ei sen pahemmin käynyt yhteentörmäyksessä!!!

Pepsi + Max kirjoitti...

Espanjan kurssille minäkin haluaisin, mutta tällä paikkakunnalla ei ole :( Vuosia sitten muualla opiskelun innolla, mutta ne unohtuvat.. Ihana Elmeri!

Menninkäinen kirjoitti...

Kerrassaan hymyillyttävä postaus! Ja niin monta kommentoitavaa juttua...
1) Espanjan opiskelu - hyvä hyvä!
2) Sisustustaulut - kauniita tosiaan, ja hauskojakin!
3) Ihana irvikuva tuon taulukuvan jälkeen! :D Meidänkin Vinski tekee noin, kun sattuu oikeasta kohtaa rapsuttamaan!
4) Teillä on kivilattia!! Jos mulla olisi oma talo Suomessa ja varaa tehdä siitä omanlainen, siinä olisi takuulla kivilattia!
5) Onneksi ei käynyt hullummin kolarissa, ja "häpäluu" sijaitsee tietenkin häveliään ja hännän välimaastossa! ;)
6) Hyvää matkaa Barcelonaan!

Jael kirjoitti...

Kivoja asioita paitsi pyöräilyonnettomuus mutta kiva ettei pahemmin käynyt:) Ja ihanaa Barcelonan matkaa sekä chihun odotusta.Ja espanjaa on kiva opiskella,vaikka ne verbit ovat hmm,vähän hankalia;D

aimarii kirjoitti...

Onnella on monet kasvot ja yhdet niistä ovat sinun. Onnellisen ihmisen postaus kauniine kuvineen.
Mukavaa Barcelonan matkaa.

Tiia K kirjoitti...

Perhe on paras ja teillä on kaunis perhe. <3 Pyöräonnettomuus oli todella hurja juttu ja siinä olisi voinut käydä todella huonosti. Jotkut pyöräilijät ajavat hurjaa vauhtia, eivätkä edes rinkuuta kelloa. Hyvä että olet kuosissa. <3

Pepi kirjoitti...

Ei saa hurjastella!! (Eikä ajaa puolinukuksissa...meinasin vetäistä samalla lailla sillon ensimmäisenä Lillakesänä kun päivät oli pyöreitä, onneksi toisella pelas refleksit)

Harakka kirjoitti...

Vau, onneksesi ei käynyt pahemmin sulle,eikä hänelle toisellekaan.
Oikein pelästyin jo!
Mutta joka päivä on aina uusi, ei koskaan tiedä mitä tapahtuu seuraavana hetkenä, tai päivänä!
Toivon sulle sinne turvallisuutta liikennteessä ja muutenkin kivoja hetkiä sinne perheellenne!

Matkatar kirjoitti...

Marru: Kiitos! Kyllä ollaan itsekin oltu iloisia kun ei pahemmin käynyt.

Pepsi+Max: Oletko harkinnut itseopiskelua? Nykyään on aika hyviä sivustoja netissäkin.

Menninkäinen: Kiitos! Kohtaan 4: Itse asiassa meillä ei ole kivilattiaa vaan sen näköinen laminaattilattia. Ihan läheltä katsoen ei niin aidon näköinen mutta kivan tuntuinen jalalle, ei ole liukas eikä kova.

Jael: Kiitos...ja juu olen huomannut että verbeissä puuhaa riittää huh-huh!

aimarii: Kiitos kauniista sanoistasi!

Tiia: Juu sitähän lääkärikin sanoi että olisi voinut käydä aika köpelöstikin, monilta murtuu jäseniä. Olisiko siinä tapauksessa päässyt matkalle? Kääk...

Pepi: Yritän olla tarkkaavainen ja hurjastelematta. Sitä miehenikin aina sanoo. Vaan mulla on maastopyörä pienine renkaineen eikä sillä edes kovin kovaa pääse, yleensä kaikki menee ohi. Kyllä silloin alamäet täysillä mennään kun päästään.

Harakka: Juu ei koskaan tiedä, suunnitelmat voi aina muuttua jos jotain yllättävää sattuu.
Kiitos sanoistasi!

Marre kirjoitti...

Espanjaa haluisin itsekin opiskella jossain vaiheessa, koska haluaisimme talvehtia etelässä ja Espanjassa luultavimmin. Mies sitä jonkin verran osaakin, sekin vaikuttaa talvehtimispaikan valintaan :)

Vivi Vinna kirjoitti...

Teillä on tosi ihanan näköinen koti! :) Hui kauheeta sitä yhteentörmäystä, onneks ei käynyt pahemmin. Liikenteessä pitäisi olla silmät joka puolelle. :P Virolaisen lääkärin lausunto oli kyllä huippu, hehehe. ;) Mutta paranemisia! :) Ja kivaa, kun kohta teille tulee hauvavauva! :) Hyvää matkaa Barcelonaan, sehän on jo ihan kohta! :)

Matkatar kirjoitti...

Marre:Kiva kuulla että tekin haaveilette muuttamisesta talveksi etelän lämpöön. Kannattaa aloittaa ajoissa opiskelu!

Vivi Vinna: Kiitos! Kyllä tässä aletaan olla jo kunnossa ja kohta päästään pakkaamaan kassia jee :)

-K- kirjoitti...

Hyvä ettei sattunut pahemmin pyöräilytapaturmassa! Elmerillä on samanlainen väritys kuin meidän Mimmillä!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...