torstai 19. marraskuuta 2015

Arc de Triomfin katolla


Viimeisenä viikonloppuna jonka olin Barcelonassa lokakuussa, siellä oli tapahtuma joka on vain kerran vuodessa. 48 tunnin ajan pääsee tiettyihin rakennuksiin ilmaiseksi sisään, jotka ovat muutoin aina kiinni.

Kovasti ihailemani Arc de Triomf oli tällä listalla, ja mehän riensimme miehen kanssa heti jonottamaan huomattuamme sen. Sen päälle on aina tehnyt mieli pääästä! Tämä riemukaarihan on rakennettu vuoden 1888 maailmannäyttelyn pääportiksi Barcelonaan.


Jono olikin aika pitkä ja meille kerrottiin jo heti alussa, että kestää tunnin verran päästä sisään. Vähän enemmänkin meni aikaa, sillä tunnin päästä pääsimme vasta seuraavaan jonoon saakka, joka ei ulkopuolelle näkynytkään. 


Tästä kohtaa pääsimme lopulta kiipeämään ahdasta ja hämärää porraskäytävää pitkin ylöspäin. Loppupäässä ei ollut edes tukea ja paikoin vähäinenkin valo sammui, oli siis aika jännittävää kiivetä sinne.


Vautsi miltä tuolla ylhäällä näyttikään! Tornit olivat tosi kauniit ja näköalat ihanat.

Taustalla Parc de Ciutadella, sen takana eläintarha ja kauempana ranta...Kauniit yksityiskohdat ovat katalonialaisten taiteilijoiden aikoinaan tekemiä.
***

Mieskin palasi vihdoin Barcelonasta kotiin. Hauska huomata miten ensimmäinenä iltana Siri ihmetteli kovasti että kuka on tämä tuttavallinen vieras joka ei ole ollenkaan lähdössä kotiin. No, seuraavaan päivään mennessä hekin olivat jo hyviä kavereita.
9 kommenttia:

Menninkäinen kirjoitti...

Meiltä jäi Barcelonan reissulla koko Ciutadellan alue tutkimatta. Kaunista tuolla ylhäällä ja kiva idea tuossa tapahtumassa.

Ihana tuo teidän perhepotretti!

anneaulikki kirjoitti...

En ole tiennytkään , että tuonnekin pääsee , vaikkakin vain kerran vuodessa. Noilla kulmilla pyörittiin ahkerasti viime viikolla , lempparipaikkoja tuo Ciutadella ja sen ympäristö ❤️

Tuula kirjoitti...

Oli varmasti hieno kokemus päästä tuonne Barcelonan riemukaarelle! Ciutadellan puisto on niin hurmaava, joten voin kuvitella, miten ihanalta kaikki näyttikään yläilmoista katsottuna. Ja sieltähän näkyi muutakin Barcelonaa. Hieno kokemus, varmasti!

Tillariina K. kirjoitti...

Satuitpa olemaan sopivaan aikaan! En ole edes tajunnut, että sinne portin päälle voi päästä. Sirille hauska juttu, että talosta löytyy mieskin! :) Hyvää viikonloppua!

Pepsi + Max kirjoitti...

Upea rakennus ja upeat maisemat! Oli varmaan jonottamisen arvoista! Ihana tuo yhteiskuva Siri keskellä :D

Elina / Vaihda vapaalle kirjoitti...

Ihan huippua, että pääsit tuonne! Hienot näkymät. :)

Eevastiina Lehtonen Vieira kirjoitti...

Voi kiitos taas ihanista kuvista! Ja pikkuinen koiruus on niiiiiiiiiiiiin söde, onnea teille kun saitte hänet seuraksenne!

Tiia K kirjoitti...

Tuolla emme ole käyneet, mutta onpahan taasen seuraavalle reissulle katsottavaa. Aivan uskomattomat nuo maisemat tuolta ylhäältä. <3

Voi että teidän pientä suloisuutta <3

Matkatar kirjoitti...

Menninkäinen: oi teillä on sitten seuraavalle kerralle kivaa tutkittavaa!

anneaulikki: Juu en minäkään ole kauaa tiennyt että sinne pääsee. En kyllä ihmettelekään että vain kerran vuodessa kun ne raput olivat sen verran vaaralliset. Minustakin tuo Ciutadellan ympäristö on lemppareita koko Barcelonassa :D

Tuula: Juu niin olikin!

Tillariina: Kiitos! Juu Siri otti miehen heti omaksi kamukseen, hyvä niin! :D

Pepsi+Max: Kiitos!

Elina/Vaihda vapaalle: Kiitos, juu se oli hienoa!

Eevastiina: Kiitos kiitos. Kyllä se niin ihana onkin, olemme tosi onnellisia siitä :D

Tiia: On hienot maisemat juu! Huomaa että tuonne ei pääse koko ajan, vain kerran vuodessa :D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...