sunnuntai 6. joulukuuta 2015

Kesäpäivä Miamissa


Keskellä pimeintä syksyä on kiva piipahtaa jälleen viime kesän aurinkoisen Floridan matkan muisteloihin. Olimme juuri palanneet risteilyltä takaisin Fort Lauderdaleen ja meillä oli vielä viikko lomaa jäljellä. 

Erään kauniin päivän vietimme Miamissa. Hotelliltamme ei mikään kauhean pitkä matka Miamin keskustaan ollut mutta ruuhkia oli sen verran että matkaan meni yllättävän kauan.


Auton ikkunasta kuvasin rikkaiden asuma-aluetta rannassa.


Ensimmäinen päämäärämme oli mennä katsomaan holokaustin muistomerkkiä. Se oli rauhallinen ja pysäyttävä paikka lähellä kaikkea suurkaupungin hälinää. Teos oli upeasti toteutettu, keskellä kaunista lampea oli suuri kauas näkyvä käsi, jonka juurella lähes oikean kokoiset ihmishahmot kiipeilivät.


Lammen ympärillä oli rauhallinen kuja jossa oli aitoja kuvia keskitysleireiltä. Kyllä tuolla oli tunteet pinnassa, ei voi ymmärtää ihmisten julmuutta toisiaan kohtaan.
Yhtäkkiä näimme valtavan kokoisen leguaanin aidan päällä korkealla. Se näkyi vieläkin paremmin mutta minulle sattui juuri tässä tilanteessa jokaisen matkailijan ja kuvaajan pahiten pelkäämä juttu: kamera jäi jumiin, se ei vaan suostunut ottamaan kuvaa. Se on tehnyt sitä ennenkin helteellä, ja putsailin objektiivin kiinnityspintoja jos niissä olisi taas jotain kosketusongelmaa. Ei mitään. 

Lopulta huomasin näytössä ilmoituksen, että "muistikortti täynnä". Okei, vaikka ostin ennen matkaa 16 G kortin, sekin oli täyttynyt. Äkkiä poistin joitain vähemmän onnistuneita kuvia kortilta ja sain vielä jonkinlaisen kuvan tuosta uljaasta ja vähän pelottavastakin otuksesta:


Leguaani lähti hissukseen liikkeelle ja kiipesi miehen päällä olevan ristikkokatoksen päälle. Hän levitti käsiään josta päättelimme elukan olevan noin kaksimetrinen, huh!Muistomerkiltä suunnistimme keskustaan. Parkkiongelmaa pohtiessamme löysimme siihen helpon ratkaisun: vilkkaan rantakadun varrella oli eräänlaisia kioskeja, jotka myivät parkkikortteja. Auton sai jättää siihen ja tyyppi kävi parkkaamassa sen jonnekin lähistölle. Eikä maksanut paljoakaan.

Olimme paahtavassa helteessä käppäillessämme jo tosi janoissamme joten pysähdyimme rantakahvilaan välipalalle ja olusille. Olipas suuret tuopit mutta hyvin meni, kuumuus janotti niin kovasti!


Söimme samalla quesadillot, oli tosi herkullista!


Lounaalta suunnistimme rannalle päin. Siellä oli paljon tyyppejä viettämässä rentoa iltapäivää, ihan kuin Barcelonassakin.


  Ranta oli uskomattoman kaunis ja suuri. Jännän valkoista hiekkaa. Vesikin oli tosi lämmintä, tosin emme menneet uimaan. Halusimme vain käydä katsastamassa rannan.
Rannalta pois tullessamme poikkesimme joihinkin putiikkeihin (ilmastointi tuntui ihanalta...) ja bongasimme rantakadulta kauniita vanhoja autoja sekä art deco -rakennuksia.

Itse asiassa kauemminkin tuolla olisi viihtynyt, mutta alkoi sataa. Kävimme vielä kahvilla mukavassa sivukadun kahvilassa ja sitten lähdimme ajamaan Fort Lauderdalea kohti. Harmi kun hotellimme oli kaukana Miamista tylsässä paikassa, tässä kauniissa kaupungissa olisi olisi ollut mielenkiintoisempaa. Ajomatka takaisin hotellille oli jälleen aika hermoja raastava ruuhkan vuoksi, joten emme halunneet uudelleen Miamiinkaan ajella.

Muuten jäi kyllä tosi hyvät muistot kaupungista! Jos joskus menen elämässä Floridaan uudelleen, Miami olisi se paikka, muualle tuskin olisi niin suurta intoa.

***

Hyvää Itsenäisyyspäivän illan jatkoa kaikille!


6 kommenttia:

Menninkäinen kirjoitti...

Juuri sen näköistä, mitä kuvittelinkin Miamissa olevan. Ihania otoksia!

Mä olen monesti miettinyt, että jos Ameriikkaan joskus suuntaisin, Miami voisi olla sellainen paikka, minne voisin mennä. Miestä taas kiinnostaa Los Angeles, mutta hän taas ei pidä lentämisestä. Siinä mielessä Floridan alue voisi olla fiksumpi matkakohde...

Olen kuullut puhuttavan, että kaikki on siellä kamalan kallista. (ruoka, ostokset jne.) Onko se totta vai onko se paikanvalintakysymys?

maiju kirjoitti...

Näyttää kyllä niin ihanalta paikalta. Koskaan ei tuollaiseen paikkaan pääse, vaikka tekisi mieli, mutta ihana on katsella kuvia ja haaveilla, että josko joskus sittenkin.

Vivi Vinna kirjoitti...

Minua ei jostain syystä Yhdysvallat kiinnosta matkakohteena... Mutta Miami kiinnostaisi, rannat, auringonpaiste ja Dexter. :D

Kivoja kuvia, joista välittyy lomatunnelma! :)

Ansku kirjoitti...

Kelpaisi nuo maisemat tähän harmauteen :D Siskon perhe lähtee Miamiin jouluksi. Olen vähän kade. Mutta onneksi pääsen itsekin reissuun, jo ensi kuussa! Panama <3

Matkatar kirjoitti...

menninkäinen: Miami oli kyllä ihan kiva, muten Floridassa ei paljoa ollut näkemistä. Kalifornian puoli on paljon mielenkiintoisempi, menkää vaan sinne suunnalle! Siellä on itse asiassa hieman edullisempaakin. Muuten olen turistina saanut sen kuvan että Jenkeissä on aika kallista, mutta hinnat vaihtelevat aika paljon niinkuin Suomessakin. Eli voi tehdä hyviä löytöjäkin kun vaan etsii. Sitä kyllä ihmettelin miten kasvikset ja hedelmät olivat tosi kalliita!

maiju: Niimpä, eihän sitä koskaan voi elämästä tietää... :D

Vivi Vinna: Yhdysvallat yllättää. Minullekin oli tietynlaisesta mediasta tullut siitä tiettyjä ennakkokäsityksiä, jotka murtuivat ensimmäisen Jenkkimatkamme aikana jokunen vuosi sitten. Mutta kuten jo Menninkäiselle mainitsin, Kalifornia on paaaaljon mielenkiintoisempi paikka!

Ansku: Juu kyllä aurinkoa on ikävä. Vau, Panama kuulostaa eksoottiselta, hyvää matkaa!

Tiia K kirjoitti...

OOh aurinkoa ja mikä puuteribiitsi! <3 Ihania kuvia tänne mustan talven keskelle. <3

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...