sunnuntai 24. tammikuuta 2016

Matkamessuilla haaveilemassa


Olimme miehen kanssa ensimmäistä kertaa matkamessuilla tänään. Olikin varsin viihdyttävä päivä. Ensin kävimme ihastelemassa asuntovaunuja ja -autoja ja muistelimme miten vaunuilimme pitkin Eurooppaa lasten ollessa pieniä. Oli se hauskaa.

Espanja oli hyvin esillä messuilla, olihan se teemamaana tänä vuonna. Suurimmista itsehallintoalueista oli omat osastonsa.

Minkäs kaupungin heti kartasta bongasimme...
Turkilla oli kaunis ja viihdyttävä osasto. Matkakuume nousi ainakin heti nähdessäni näin kauniin kuvan Istanbulista:


Siellä oli vähän hankalampi arvonta...siihen pääsi osallistumaan vain jos sai minigolfissa 3 palloa tuohon reikään. Ei onnistunut meiltä, mutta ei kuulemma ollut onnistunut edes kovin monelta koko messujen aikana!


Ihanan näköisiä herkkuja myytävänä...

Bilbaon osaston koristelua

Suklaata oli monella osastolla houkuttimena ja emmehän me voineet pitää näppejämme kurissa...


Forsman -teellä oli messuilla myös suuri osasto täynnä mitä erilaisempia ihania teepusseja! Nuuskuttelin niitä ihastuksissani ja ostinkin kuusi pussia kotiin viemisiksi.


Thaimaalla ja Aasialla yleensä oli kauniita yksityiskohtia osastoissaan, niitä oli kiva kierrellä tutkimassa ja ihastellessa.


Näistä tuli taas meidän Thaimaan matkamme mieleen...vau miten taitavaa!


Oulun osaston mainio viihdyttäjä, joka ärisi meille

Perisuomalainen pelimanni


Löysimme myös Ilmailumuseoyhdistyksen osaston. Siellä oli vanha lentokone, jonka kimpussa isoja ja pieniä poikia... Kaikenlaista mielenkiintoista tietoa löytyi myös Suomen monista ilmailumuseoista. Täytyy käydä jossain vaiheessa, vanhat lentokoneet ovat mielestäni tosi kauniita!


Muutenkin Suomen kaupungit ja kylät olivat hyvin esillä tuolla. Keräsimme paljon esitteitä ensi kesää varten...sillä saatamme saada espanjalaisia vieraita. Muutenkin olisi kiva tutustua kotimaahan paremmin, onhan täälläkin paljon nähtävää.

Eniten alkoi innostaa Skotlannin matka...olen nimittäin jo pitkään haaveillut siitä ja tuolla messuilla juttelimme erään tyypin kanssa joka järjestää sinne kiertomatkoja!Tälläisiä ihania teepusseja löysin...yhden annoin Nooralle sillä hän hoiti Siriä koko päivän. Maistelin jo tuota Kissan päivät -teetä ja se oli ainakin tosi hyvää!

Jaksoimme messujen jälkeen käydä myös Ikeassa. Alkoi kyllä jo vähän jaloissa tuntumaan. Siri sai sieltä tuliaisiksi hiiren, josta se innostui heti.

Pirtsakkaa huomenna alkavaa viikkoa kaikille!9 kommenttia:

Marru kirjoitti...

Mein ihana Raumakin siellä esillä :D

Tillariina kirjoitti...

Olen usein miettinyt, miten nuo matkamessut järjestetään, että osastoista tulee kiinnostavia!? Onhan siellä monenlaista. Onneksi kiltti kotikoiruli sai noin kivan tuliaislahjan! Meidän "tytötkin" omistavat Ikean hiiren!

Elina / Vaihda vapaalle kirjoitti...

Skotlanti kuulostaisi kyllä hyvältä matkakohteelta! Ihanan onnellisen näköinen Siri hiirensä kanssa! Oli kiva "törmätä" messuilla pikaisesti. :)

arleena kirjoitti...

Hienot kuvat. Iski jo vähän matkakuume

Unknown kirjoitti...

Mielenkiintoinen katsaus matkamessuilta!
Ja suloinen Siri ♥
Mukavaa viikkoa teille :)
T&J

Matkatar kirjoitti...

Marru: Juu kiva, olin tosi iloinen miten Suomi oli niin hyvin esillä!

Tillariina: Siinäpä onkin pohtimista miten saadaan kävijät käymään. Oli siellä "tylsän" näköisiäkin osastoja, jossa pelkkiä esitteitä esillä. Ei minua sellainen ainakaan vedä, jotain kaunista yleensä odotan, tai mielenkiintoista. Tuo Ikean hiiri taitaa olla monella chihulla!

Elina / Vaihda vapaalle: Juu Skotlanti olisi ihana, täytyy tutkia hintapolitiikka omatoimiseen matkaan...Juu oli hauskaa nähdä!

arleena: Sehän tuolla varmaan on tarkoitus...

Tiina: Kiitos :D

Jael kirjoitti...

Hienot kuvat.Helsingin matkamessut ovat mahtavat,kävin niissä vielä Helsingissä asuessa ja nyt harmittaa etten päässyt (joka vuosi..) Veljenikin oli siellä italialaisen ruokansa osaston kanssa. Marraskuussa kun kävin messuilla Helsingissä Forsman teellä oli myös tosi suuri ja houkutteleva osasto ja ostin 3 pussia teetä ,jouluteetä,joista yksi jäi lahjaksi Suomeen.Ne ovat ihania ja juon niitä yleensä illalla jos on vähän kylmää.Tuoksuvatkin ihanalle!

Tiia Koivusalo kirjoitti...

Mahtava meininki, ihania kuvia ja bongasin niin kivoja mukejakin. Istanbul olisi nähtävä. <3

Tuula's life kirjoitti...

Olipa kiva katsaus matkamessuilta. Monta mielenkiintoista kohdetta. Tuo kuva Turkista on todella kutsuva. Ja tuossa vilahti Bilbaokin. Toivatko esille, että siellä on Guggenheimin museo? Suomessa kun aihe tuntuu olevan jatkuvasti tapetilla.
Kiitos kivasta matkakierroksesta!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...