perjantai 26. helmikuuta 2016

Barcelonan vampyyri ja muita kauheuksia


Eilen olimmekin jännittävällä kävelykierroksella Ravalin kaupunginosassa. Oppaanamme oli paikallinen kirjailija ja historiantutkija Miguel Aracil, hauska boheemi mies joka olis selvästi innostunut kertomaan meille Ravalin mysteereistä ja synkästä historiasta. 

Olen tiennyt että Raval on Barcelonan vaarallisimpana pidetty kaupunginosa. Se on kuuluisa prostituutiosta ja rikollisuudestaan. Nykyään alue on paljon siistiytynyt ja erilaisten taiteilijoiden suosiossa, mutta vieläkään siellä ei mielellään yksin yöllä liikkuisi.

,

Saimme heti ensi alkuun kuulla Barcelonan pahamaineisimmasta sarjamurhaajasta, joka eli 1800-luvun loppupuolella. Ja oli vielä nainen! Hänen nimensä oli Enriqueta Marti ja hänet tunnetaan myös Barcelonan Vampyyrina. Vaikka vähän harmitti etten ihan kaikkea ymmärtänyt espanjan kielisestä kerronnasta, ymmärsin kuitenkin sen verran että oikeastaan hyvä että tarkempia yksityiskohtia meni ohi...prostituutiota, pedofiliaa, kummituksia, seinän sisään haudattuja naisia...


Tuo paha nainen harrasti mustaa magiaa ja kidnappasi, möi ja tappoi pieniä lapsia vuosikymmenien ajan. Hän valmisti muka lääkkeitä rikkaille lasten verestä ja ruumiinosista. Jotain ihan käsittämättömän pahaa. Lisäksi hän itsekin oli prostituoitu ja piti lapsibordellia.

Täällä hänen viimeisin asuinpaikkansa, niin tavanomaisen boheemin ja nätin näköinen rakennus vai mitä: Tällä kapealla kadulla kuulemma on asunut itse paholainen:


Ja tämä on ollut Poltergeist talo:


Kävelimme hissukseen pitkän matkan ja pysähdyimme yli 20:ssä kohteessa, rakennuksen tai kirkon kohdalla ja oppaamme Miguel kertoi mitä siellä oli ennen muinoin tapahtunut. Monissa oli nähty kummituksia, kuultu ääniä tms...

Siri oli muuten reippaasti mukana koko kiertokävelyn ajan. Välillä se huili sylissä ja sitten jaksoi taas vipeltää muiden mukana.


 Tämänkin söpön pinkin talon kohdalla on ollut ennen palatsi jonka tornissa noidat ja muut pimeiden taikojen harjoittajat kokoontuivat harjoittamaan mustaa magiaa. Tässä vanha kirkko jonka tiloissa kuulemma viitisen vuotta sitten oli vielä supermarketti.


 Tämän vanhan majatalon edessä on nähty myös kummituksia. Seinässä on vuosiluku 1701, taitaa olla täällä vanhin näkemäni.


Fernando Boteron jättimäinen kissapatsas Ravalissa oli jo tuttu, mutta uutena tietona tuli sen liittyminen noitiin ja sen alla olevaan lähteeseen. Sen viiksien koskeminen tuo onnea niin rakkaudessa kuin taloudellisestikin. Värikkäin raitapaidoin puetut ihmisjoukot taas koskettelevat samasta syystä kissan palleja.


Ilta alkoi pimetä ja varjot syventyä. Miguel varoitti meitä välillä vaarallisista paikoista joissa kävimme. Itse asiassa saimme jo varkaita peräämme, mutta onneksi poliisi huomasi heidät...

Läheltä Ramblaa löytyy Barcelonan vanhin entinen apteekki mystisten lääkkeiden ja ainesosien ostoa varten. Se on nykyään kyllä jo suljettu mutta tila on vielä olemassa ja tyhjillään. 


Tämän upean vanhan Sant Pau del Camp -kirkon ohi olemme menneet myös useasti ohi, mutta se on ollut aina kiinni koska se oli restauroitavana. Onneksi se oli nyt auki, ja olikin sisältä huikean kauniin näköinen:


Kirkko on ollut ennen luostarina ja historian ensimmäiset muistiinpanot siitä on tehty 977 -luvulta. Se on siis Barcelonan toiseksi vanhin kirkko, meidän lähikirkkomme Sant Pere de les Puelles on vielä muutamia vuosikymmeniä vanhempi. 
Kiertomme loppupäässä alkoi pää olla jo puuduksissa espanjan kieliseen sepustukseen keskittymisestä joten ohi meni enemmänkin. Tässä kiersimme vielä Barcelonan ensimmäisen entisen sairaalan tiloissa, nykyään siellä on mm. kirjasto.


Kävimme vielä lämpimillä teekupposilla retkemme päätteeksi, ilta oli kuitenkin vähän viileä. Oli kiva retki vaikka pää oli vähän pyörällä, onneksi kaikki kuulemamme raakuudet ja julmuudet eivät tulleet uniin...

Tarkempia tietoja retkestä saat Anskun blogista jos kiinnostaa!


6 kommenttia:

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Olipas mielenkiintoinen kierros. Järjestetäänkö sitä esim. englanniksi?

Kikka Kainu-Lehto kirjoitti...

Hurjia tarinoita, ihan käsivrren karvat nousi pystyyn sarjamuurhaajasta lukiessa... Vuosia sitten eksyimne kerran ystävättäreni kanssa Ravalin sokkeloisille kujille. Umpikujia ja pimenevä ilta, narkkari piikitti itseään ovisyvennöksessä ja ilotyttö retuutti parkuvaa lasta käsivarresta johonkin. Pelotti ihan vietävästi, mutta etenimme varmoin askelin kuin olisimme muka tienneet mihin olimme menossa. Onneksi selvisimme ehjin nahoin emmekä tulleet ryöstetyiksi. Kierroksenne päätös tuohon kirkkoon on kuin sadun huipennus. Goottilaisia holvia, kaaria, askeettista tunnelmaa. Kauniita kuvia tarinasi tueksi!

Katinka kirjoitti...

No hui mikä nainen, ihan käsittämätöntä. Vaikkakin täytyy myöntää, että tuollaiset vanhat tarinat kaikessa kauheudessan ovat kuitenkin jotekin kiehtovia. Kauniita kuvia ja upeita paikkoja olette nähneet. Ihanaa viikonloppua!

Matkatar kirjoitti...

Paluumuuttajar: Ei ikävä kyllä ainakaan tuo kirjailija Miguel järjestä englanniksi näitä. Hänellä on muitakin mielenkiintoisia kierroksia, varmaan tulee osallistuttua toistekin vastaavalle. On mielenkiintoista kun joku on niin asialleen intoutunut ja haluaa jakaa sitä muille. Täytyy vaan opiskella lisää espanjaa että saisi enemmän irti...

Kikka Kainu-Lehto: Juu Ravalissa näkee toisinaan hurjia juttuja, siellä saa olla oikeasti varuillaan nykyäänkin. Mutta silti mielenkiintoista ja kaunista siellä on!

Katinka: Niimpä, tosi kauheaa. Kiitos sinullekin ihanaa viikonloppua!

Tiina V. kirjoitti...

Mielenkiintoinen kierros Ravalin alueella.
Hienot kuvat!

Mamma N kirjoitti...

Aikamoinen kierros!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...