keskiviikko 10. helmikuuta 2016

Lion country safari


Palaan vielä yhden postauksen verran viime kesän Floridan matkaan. Tästä "löydöstä" nimittäin voi olla muille sinne matkustaville hyötyä. Satuimme sattumoisin esitteitä ja kuponkeja plaratessamme löytämään hieman syrjäisen Leijonasafarin. Siitä ei edes löytynyt kovin paljoa tietoa, mutta päätimme mennä katsomaan.

Ja kyllähän kannatti. Oli nimittäin ihan loman huippupäiviä. Hinta oli todella edullinen (33 dollaria + parkkimaksu) ja sillä sai ajaa vapaasti ison safarialueen läpi ja mennä sen jälkeen vielä kiertelemään eräänlaiseen puuhapuistoon.

Saimme portilta cd:n, jolla kerrottiin mitä eläimiä puistossa oli. Kaikki muut eläimet olivat itse asiassa vapaana paitsi leijonat. Niillä oli korkeat aidat ja varoitettiin ettei saa avata ikkunoita tai nousta autosta.


Erilaisia pikkukauriita oli monenlaisia. Ajelimme ihan hissukseen tietä pitkin, täällähän eläimillä oli etukulkuoikeus.


Muhkean näköisiä sarvikuonojakin näimme päivää paistattelemassa.Seeprat ruokailemassa


Vauva-sarvikuono oli maminsa kanssa erillään aitauksessa. Näimme pikkuisen vilaukselta, olipas se suloinen!Uljaita kirahveja oli paljon...

Olimme tosi innoissamme kierrettyämme tuon safarin, joten emme enää odottaneet puuhapuistolta paljoakaan. Silti sekin yllätti, siellä oli pienempiä eläimiä kuten lintuja, kilpikonnia, kaloja jne...sekä lapsille karuselleja ja muuta hauskaa. Moni koululuokka olikin siellä retkellä.

Ihania jenkki-koulubusseja!Löysin ihanan norsun puistosta!


Ja mies kaveerasi dinosauruksen kanssa...


Eli jos joskus matka Floridaan on suunnitteilla, suosittelen tätä Lion Country safaria kaiken ikäisille! (nettisivut löytyvät täältä)

Kävimme vielä syömässä tuolla seikkailumme päätteeksi eikä ruokakaan tuottanut pettymystä, vaikka olikin pikaruoka-tyyppistä. Valinnanvaraa löytyi paljon ja herkullista oli.

***

Olipas kivaa itsekin muistella taas tuota lämmintä matkaamme täältä sateen, rännän ja jään keskeltä. Huomiseksikin luvattiin vielä vesisadetta plääh.

Vaan kyllä se aurinko vielä taas paistaa ennen pitkää!

***

edit: Kommentoinnissa kyseltiin miten tyytyväisiltä eläimet tuolla puistossa vaikuttivat. Kiinnitän kyllä sellaisiin asioihin huomiota jos eläintarhoissa käyn. Kyllä tuolla oli eläimille tilaa liikkua ja juosta ja kaikki näkemämme näyttivät tyytyväisiltä. (Olen liian usein eläintarhoissa nähnyt ahdistuneita ja tylsistyneitäkin eläimiä...) Ajoimme siis ihan kunnon reitin. Sen takia alue olikin asutuksesta erillään aika syrjässä että sinne mahtui.

10 kommenttia:

Pepsi + Max kirjoitti...

Minähän olen ollut tuolla!! Muistaakseni vuonna 2003 eli sen ainoan kerran kun olen Floridassa ollut. Mutta leijonat olivat vapaana ja se oli aika pelottavaa, kun yksi suuri leijona tuli auton eteen ja alkoi mittailemaan hyppäisikö auton päälle.. ei onneksi hypännyt. - emäntä

Menninkäinen kirjoitti...

Toi on varmaan hieno paikka! Olis ehkä jotenkin epätodellista, kun kirahvi kävelee pitkin ajotietä... Suloinen tuo pikkusarvikuono. <3

Angelina kirjoitti...

Oletko joskus ollut Espanjassa Aitanan-eläinpuistossa? Ihan vastaavanlainen paikka. Costa Blancalla jossakin se oli, vuoristossa, sisämaassa. Upeat maisemat ja tosi kiva retkikohde helteisellä kelillä. Kannattaa mennä kun eläimiä ruokitaan. Tulevat hyvin lähelle ja ovat pirtsakoita!

Angelina kirjoitti...

Eli, tuollainen....

https://www.youtube.com/watch?v=DHE4lK2J98o

Matkatar kirjoitti...

Pepsi+Max:Vau, hieno juttu! Jännä että leijonat olivat oikeasti irrallaan ennen, söivätköhän ne silloin noita kauriitakin?

Menninkäinen: Juu oli aika epätodellinen olo vaikka olimmekin siististi autoissa. Silti, ei sitä ihan joka päivä kirahvia tule vastaan :D

Angelina:En ole ollut, hei kiitti vinkistä! Täytyypä käväistä joskus kun siellä suunnalla liikutaan!

PauMau kirjoitti...

Vau! Mulle suurena eläinten ystävänä aina herää tällaista puistoista kysymys kuinka tyytyväisille eläimet vaikuttavat eli onko panostettu eläinten hyvinvointiin ja tehty mahdollisimman luonnolliset olot elää. Mutta on varmaan uskomaton tunne nähdä kuvissa ihalemiaan eläimiä vapaana liikkumassa :)

mustakissa kirjoitti...

Varmasti hieno paikka. Ja onneksi leijonat olivat kiinni. Meillä on kauhukokemus Kolmårdenista, kun leijona hyökkäsi automme kimppuun. Onneksi henkilökunta oli valppaana ja ajoi jellonan tiehensä, mutta puskuri sai hampaan jäljet ja roikkui ikävästi ja auton kyljessä oli kynnen jäljet. Ei oltaisi kyllä menty toista kertaa. Ja nykyisin sielläkin leijonat ovat kiinni.

Katinka kirjoitti...

Voi, tuolla olisin viihtynyt minäkin vaikka kuinka pitkään! Rakastan eläimiä. Tuolla kirahvilla oli melko metka asento tuossa yhdessä kuvassa =D. Ihanaa viikonloppua ja sydämmellistä ystävänpäivää ♥

Matkatar kirjoitti...

PauMau: Minä olen myös eläinten ystävä kaikin puolin. Täytyykin itse asiassa tehdä lisäys tuohon postaukseen, hyvä kun otit asian esille. Tuolla nimittäin oli paljon tilaa kaikille eläimille, ehkä se ei käy ilmi kuvista. Ajoreitti oli siis oli pitkä ja eläimet vaikuttivat ihan tyytyväisiltä.

mustakissa: Hui, minäkin olen nuorena käynyt Kolmårdenissa...eipä tullut edes mieleen että noin kävisi...

Katinka: Samoin sinulle hyvää ystävänpäivää!

Kikka Kainu-Lehto kirjoitti...

Mielenkiintoiselta vaikuttava eläintarha. Nämä safarityyppiset on varmasti niitä kaikkein eläinystävällisimpiä. Suosikaamme niitä!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...