keskiviikko 24. helmikuuta 2016

Talven loppuEilen vielä näytti tältä, mutta nyt olemme Barcelonassa, jee! Kerrotaanpas kännykkäräpsyjen kera miten matka meni, varmaankin aihe kiinnostaa monia koska meillä oli Siri ensimmäistä kertaa mukana...


Alkaessamme pakkailla Siri oli aika ihmeissään. Miksi keräilemme tavaroita, pesemme pyykkiä enemmän kuin normaalisti ja mikä ihmeen iso laatikko keskellä lattiaa oli?

Meillä oli onneksi iltalento, joten aamu oli rauhallinen. Olimme hyvissä ajoin kentällä ja saimme ruumakassin pois käsistämme jolloin tarkastettiin myös Sirin lemmikkipassi. Kaikki rokotukset ok -tai eihän Barcelonaan tähän vuodenaikaan tarvinnut mitään erikoisia rokotuksia. Kannattaa aina silti tarkistaa asia eläinlääkäriltä.


Lentokentällä näimme joitain muitakin koiria. Siellä Siri ei ihmetellyt mitään kummempia, olemme kierrättäneet sitä välillä ostoskeskuksessa joten ihmisvilinät ja kahvilat ovat sille tuttuja paikkoja.

Itse lento meni todella hyvin. Siri oli koko ajan omassa pikku kassissaan edessä olevan istuimen alla. Kurkimme sitä välillä ja se pääasiassa torkkui siellä. Varmaankin oli vähän hämillään kovista äänistä mutta tyynesti se siellä odotti vaan. Lopulta se oli tosi iloinen kun pääsi juoksemaan lentokentälle ja oikomaan jäseniään.

Barcelona näytti tosi satumaiselta pimeällä..huono kuva tosin ei anna oikeaa vaikutelmaa...
 Oli oma touhunsa saada yksi iso kassi ja pienempi kassi koiran, kantokopan ja käsikassin kanssa kannettua ylös ahtaita ullakkoportaitamme pitkin tänne ylös viidenteen (täkäläisittäin neljänteen) kerrokseen saakka. Onnistuihan se ja täällä riitti Sirillä taas ihmeteltävää ja haisteltavaa...mikä ihmeen paikka tämä oli?Ressulla oli sen verran jännittävä päivä ettei se kotipihalta lähdettyä pissinyt kertaakaan ennenkuin täällä kämpillä vasta omalle tutulle alustalle. Varmaan menee siisteyskasvatus vähän takapakkia, mutta ei mikään ihme, kun ympäristö ja koti on täysin erilainen.

Minulla muuten iski eilen jokin ihme allerginen reaktio tms kivaa naamaan; heti herättyä oli naama turvoksissa ja ihan punainen. Pakko oli vähän puuterilla peittää muttei se paljoa auttanut. Tänään hain apteekista jotain salvaa, toivottavasti auttaa pian...ei ole kivaa olla sen näköinen että olisi bilettänyt viikon rankasti heh.Nukuimme ensimmäisen yömme Sirin kanssa täällä Barcelonan kodissa erittäin hyvin. Oli muuten aivan ihana herätä täällä, aurinko paistoi ja heräilevän kaupungin tutut äänet kantautuivat ylös. (Koittakaa kestää tätä hehkutusta) 

Nappasin koiran noustuani ja puettuani kainaloon ja vein rappuja pitkin alas. Kävelimme läheiseen pieneen puistontapaiseen tutkimaan paikkoja. Vaan olihan se uusi maailma niin outo ettei tullut aamupisut yhtään toiselle mieleen...Paljon muita koiria, uusia hajuja, puluja jotka lehahtivat karkuun kun niitä lähestyi...ja lämmintä. Ihmetteliköhän Siri miksei täällä ole lunta?


Aamupalan jälkeen lähdimme uudelleen porukalla ulos Ciutadella-puiston kautta kauppaan. Siri sai taas haistella outoja hajuja ja tutustua uusiin koiriin. Moni kävi häntä heiluen nuuskimassa Siriä. Kiva kun täällä on vähän seurallisempi koirakulttuuri kuin Suomessa -tuntuu että siellä moni närkästyy jos oma koira haluaa tehdä tuttavuutta. Uskon että meidän Sirimme tulee oppimaan täällä hyviä juttuja.
 Lämmin nurmikko tuntui varmaan mukavalta talvipennun tassujen alla...vai mitä luulette?
Itse asiassa Sirillä oli niin kivaa ulkona ettei se olisi sisälle vielä halunnutkaan. Emmekä mekään sen puoleen. Oli kuitenkin juustoa ja muuta purtavaa jääkaappiin vietäväksi. Paljon on vielä ruokavarastoja täydennettävä ennenkuin kotiudumme kunnolla. Onneksi koti oli hyvässä kunnossa ja kaikki toimii niinkuin pitääkin. 

Kiitos muuten mielenkiintoisista kysymyksistä edelliseen "Kysy pois" -postaukseeni. Vastailen niihin kunhan ennätän. Nyt on taas ohjelmaa tiedossa paljon..illaksi olemme menossa Ravalin kaupunginosan mysteereistä kertovalle kierrokselle, ja näemme siellä muutamia kavereitakin. Viikonloppuna on treffit sovittu erään paikallisen hyvän ystävämme kanssa ja ensi viikolla olisi kivat Vintagemarkkinat jajaja..... Huomenna muuten saamme vielä Suomivieraitakin!

No katsotaan miten tämä tästä taas lähtee, normimeininkiä niinkuin ennekin vai mitä? Pysykää kuulolla jos kiinnostaa meidän Barnatouhumme!


12 kommenttia:

Satu Kukkaiselämää kirjoitti...

Voi onnekkaat! Pääsitte pois täältä lumen keskeltä! Kivaa oleilua teille ja rapsuja Sirille!

Marru kirjoitti...

Voi miten ihanat kuvat... näin talven keskellä! Nauttikaa olostanne ♥

Pepsi + Max kirjoitti...

On se Siri ollut rohkea! Oliko lemmikkipassin hankinta kallista?

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä vaan kiinnostaa! Taidatte tulla näkemään tutun kaupungin hieman eri tavalla nyt kun Siri on matkassa :) Ja kyllä hän nopeasti kotiutuu, kun on oma lauma kuitenkin ympärillä. Ihanaa kevään odotusta teille ihanassa Barcelonassa! Justiinsa iski matkakuume, jospa sittenkin taas toukokuussa piipahtaisi, kuten jo neljänä vuotena. Rapsuja Sirille!
Terkuin, Paula

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Tuo saattaisi olla minun "se kuu taivaalta haave" eli koti kahdessa maassa. Mutta nyt se tyssää rahanpuutteeseen ja työtilanteeseen. Olen iloinen, että teille se on mahdollista.

Menninkäinen kirjoitti...

Te ootte jo etelässä! Kuvista päätellen pienen maailmanmatkaajan lentokin sujui hyvin. Niin on tarkkaavaisen näköinen uusissa maisemissa!

P.S. Enää 14 tuntia... Ei sillä, että laskisin... ;)

Matkatar kirjoitti...

Satu Kukkaiselämää: Kiitos! Oli kyllä ihanaa jättää talvi taa...

Marru: Kiitos kiitos

Pepsi+Max: Se on kyllä rohkealuonteinen tytteli <3 Ei passi paljoa maksanut. En muista mitä se eriteltynä maksoi mutta satasen taisi ell käynti maksaa yhteensä kun otin rokotuksen ja sen passin yhtäaikaa.

Paluumuuttajar: Voi varmastikin sinullekin sopisi kakkoskoti Istanbulista varmaankin? Ehkä joskus elämässä...

Menninkäinen: Juu kaikki meni loistavasti! Ihanaa matkaa teille!Matkatar kirjoitti...

Paula: kiitos kiva kuulla! Niin mekin odotamme uusia kokemuksia Sirin kanssa. Toivottavasti se kotiutuu tänne pian...kaupungin kovat äänet ovat sille vähän pelottavia mutta muuten kaikki on vaan mielenkiintoista.

Matkatar kirjoitti...

Paula: kiitos kiva kuulla! Niin mekin odotamme uusia kokemuksia Sirin kanssa. Toivottavasti se kotiutuu tänne pian...kaupungin kovat äänet ovat sille vähän pelottavia mutta muuten kaikki on vaan mielenkiintoista.

Jael kirjoitti...

Voi miten kivaa Sirille kun on ihan uudet maisemat ja hajut:) Onko Barcelonassa otettu koirat hyvin huomioon? Tel Avivissa monet paikat laittavat juomakupit esim. kahviloitten eteen koiria varten,entä siellä? Mukavaa kevättä Barcelonassa:)

Pauliina / PauMau kirjoitti...

Voi ihanaa, pääsitte karkuun näitä lopputalven viimeisiä kituviikkoja! Siristähän tulee varsinainen maailmanmatkaaja ja tottuu vilskeeseen, jota ei Suomessa pääse kokemaa. Näppärää matkustamista, kun koira on kokoa "kannettava". Meidänkin vanhempi koira lensi vauvana kassissa Italiasta, nyt ei taida samaiseen kassiin mahtua kuin kuono :))

Matkatar kirjoitti...

Jael: Juu kyllä on Sirille jännittävää!Kyllä täällä huomioidaan samoin koirat, niitä on paljon ja useimpiin kahviloihin saa ottaa koiran mukaan ja niissä on samoin juomakupit.Kiitos sinullekin mukavaa kevättä!

Pauliina: Niimpä taitaa tulla, onneksi on rohkea luonne. Se ei juuri pelkää ulkona muita koiria -joita on paljon. Ennemmin suurkaupungin kovat äänet hämmentävät sitä jonkin verran.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...