maanantai 4. huhtikuuta 2016

Brat Pitt...vai miten se nyt oli


Parhaiten pääsiäisretkemme pikkukylän hassu nimi; Pratdip jäi mieleen juuri sen vuoksi että se muistuttaa kuuluisan Hollywood -tähden nimeä. Ystävämme oli löytänyt netistä tuolta hotellin jonne yövyimme koirinemme kolmeksi yöksi joten ehdimme hyvin kierrellä pikkukylää ristiin rastiin. 


Joka puolella oli tosi rauhallista pääsiäisen vuoksi, putiikit kiinni ja autojakaan ei paljoa näkynyt. Ei kaikilla kujilla voinut edes ajaa, sillä kylä oli jyrkässä rinteessä ja monet kuvauksellisista kujista erittäin kapeita.


Kylässä on vain alle 700 asukasta ja huomasimme sen kulkiessamme: kaikki tervehtivät iloisesti meitä ja huomasivat heti että olemme muualta. Ensimmäisenä aamuna leipomoa etsiessämme tutustuimme tosi vanhaan ja ryppyiseen mummoon joka oli itsekin menossa ostamaan leipää. 


Hassua että olen nuoresta saakka ollut haltioissani tämäntyylisissä boheemeissa kylissä ja pikkukaupungeissa. Näitä katunäkymiä ei kyllästy koskaan kuvaamaan...Ihanaa: nykylapsia pelaamassa lautapelejä ulkona!
Legenda kertoo että aikoinaan vampyyrikoirat ovat tuhonneet kylän ja että niitä voi edelleen nähdä kylässä tai kuulla niiden ulvovan vuorenrinteillä...Siri taisi ainakin saada vainun...


Kylässä oli korkealla pieni linnoitusraunio jonne pääsi kiipeämään, sieltä näkyikin kivasti kauas.


Tämä söpö kisu jutteli minulle mielellään mutta Siri vaan ärisi sille...


Kevät oli ihanasti puhkeamassa kukkaan ja mantelipuut kukkivat kauniisti.


Pratdip on muuten mainiossa paikassa vaeltajille. Sieltä lähtee monenlaisia reittejä eri suuntiin.


 Ehdimme pari reittiä kiertämäänkin...ja pari kertaa hieman eksymäänkin. Se ei haittaa sillä aina näkee jotain jännää, niinkuin tässä tämä bambuviidakko:


Pimeän tullen takaisin kylään ja baariin iltaolusille...oli muuten hauska kyläbaari. Siellä olikin paljon porukkaa: paikalliset olivat tulleet koko perheen voimin sinne iltaa istumaan. Lapset juoksivat piirileikkejä lattioilla ja vanhemmat ja kylän paapat istuivat suurten pöytien ympärillä juttelemassa ja olutta maistelemassa.

Meilläkin oli koirat tietysti mukana, mutta niistä saimme vain pienen huomautuksen.


Tornitalossa oli mukavan kotoisaa laittaa ruokaa. Se oli ihan hyvin varustettu vaikka olikin aika epäkäytännöllinen ahtaine huoneineen ja kapeine portaineen.Jos Tarragonan liepeillä liikkuu ja haluaa lähteä vaeltelemaan, voin ihan suositella tätä söpöä pikkukylää majoituspaikaksi!


7 kommenttia:

Marru kirjoitti...

Upea pikkukylä! Ja tuo viimeinen kuva Siristä on ihana :)

Vivi Vinna kirjoitti...

Kuulostaapas kivalta! :) Espanjassa olen kyllä nähnyt immeisiä, joilla on todella ryppyinen ja laikukas iho -verrattuna esim. suomalaisiin. Sen vaan näkee, auringolla on ollut osuutta asiassa. :P Kannattaa siis suojata iho! :)

Tuo kylä vaikuttaa tosi kivalta kuvienkien perusteella! Hih, me taas valkattiin pääsiäisreissulla kahvipaikka terassilta, koska juurikin oli koiria mukana ja ne ei (yleensä) ole tervetulleita sisätiloihin. Tosin täällä olen nyt nähnyt useampana päivänä sellaisen vanhan ajan parturin sisustusta myöten ja siellä sisällä on ollu yks ja sama koira monena päivänä. :) Jotenkin söpö näky! :)

Susanna kirjoitti...

Wau!

Tuollaiset vanhat pienet kylät ovat kutsuvia :-)

Sirpa kirjoitti...

Oli kiva kulkea kuviesi myötä noilla kapeilla kujilla!
Hieno kuvasarja!

enkulin käsityöt kirjoitti...

Upeat kuvat. Tuonne kun pääsisi.

Harakka kirjoitti...

Kiitos kivasta esittelystä!
Kiva olikin siellä kierrellä teidän kanssanne!
Ja Siri on sitten meidän Ticon kanssa niin samannäköiset, silloin kun Tico oli vielä sellanen vuoden ikäinen pikkupoika.
Nyt sillä on pitkät karvat, joita olenkin leikannutkin, kun kasvavat ihan maahan asti.
Kurja pestä, eli leikkasin mahanalusen ja kaulan alta karvat aika lyhyeksikin.Täällä kun aina sataa ja on märkää!

Matkatar kirjoitti...

Marru: Kiitos :D

Vivi Vinna: Juu olimme yllättyneitä miten kiva tuo paikka oli, suosittelen jos liikutte siellä päin!

Susanna: Juu!

Sirpa: kiva kun viihdyit!

enkulin käsityöt: Kiitti :)

Harakka: Kiitos! Juu jännä nähdä muuttuuko Siri tuosta vielä. On silläkin aika tuuhea turkki mutta ei kovin pitkä. Kestää tosi kauan kuivua...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...