maanantai 25. huhtikuuta 2016

Haikeutta ilmassa


Miten aika kuluukaan. On alkanut hissukseen tulla yhä haikeampi mieli, sillä kohta palaamme taas Suomeen ja jätämme Barcelonan taaksemme. En sano etteikö Suomeenkin olisi kiva mennä, mutta jotenkin täälläolo jää nyt kesken. Taas.

Aika on rientänyt ihan mieletöntä vauhtia, olemme koko ajan olleet menossa joka paikkaan, nähneet täkäläisiä ystäviä ja tuttavia siellä täällä ja tehneet kaikkea hauskaa. 


Täällä on ollut paljon tapahtumia ja juhliakin taas, kaikkea en ole edes ehtinyt postailla. Kävimme Fira de la terra -bileissäkin useaan kertaan. Ne järjestettiin Arc de Triomfin ja Parc de Ciutadellan alueella. Porukkaa riitti tosi paljon ja ilmat olivat mukavan lämpimät. Mukaan kojuista tarttui ainakin yksi pehmolelu Sirille ja herkullista lampaanjuustoa.


Olemme myös kierrättäneet totuttuun tapaan suomalaisia ympäri kaupunkia, mutta ehkä vähemmän kuin muina vuosina.  Kolme tuttua pariskuntaa ja yksi tuttavaperhekin on Barcelonassa vieraillut kevään mittaan, kaikki tosin eivät ole meillä yöpyneet. Aika paljon olemme käyneet ulkona syömässä ja vanhoja nähtävyyksiä kiertäneet. 

Katalonialaisia ihmistorneja Sagrada familian edessäIhanaa juustokakkua..jälkkäri eräässä lounaspaikassa

Vekkuli pyörävaunu vanhalla koirulilla -harmi vain sillä oli hampaat aika sikin sokin suussa.
Ulkoiltua on tullut myös tosi paljon. Minulla on uudessa kännykässä kiva sovellus joka mittaa askeleita ja käveltyjä kilometrejä. Keskimäärin täällä tuleekin 10 km päivässä liikuttua, ja se kertyy vielä ihan helposti. 

Poblenoun uimarannalla -tuona päivänä oli ihanan lämmin

Toisina päivinä taas on saanut kaivaa sateenvarjot esiin...

Sirikin on kulkenut mukana hyvin ravintoloissa, ostareilla ja tapahtumissa. Ruokakauppoihin emme sitä voi ottaa mutta useimmat kahvilat ja ravintolat hyväksyvät rauhallisen koiran mukaan. Kerran se kyllä oksensi melkein toisen asiakkaan päälle, mutta onneksi siitä selvittiin siivoamalla ja kaikki olivat vain kovasti huolissaan siitä...hih. Kun on kovin söpö saa paljon anteeksi!


Välillä on ollut kivaa lähteä ihan yksin liikkeelle. Mies kun ei pahemmin shoppailuista eikä ihmismassoista välitä. Minusta on ihanaa kierrellä itsekseni pikkukatuja, piipahtaa jänniin liikkeisiin, käydä gallerioissa, jutella katutaiteilijoiden kanssa ja kenties tehdä löytöjä. Saatan viihtyä pitkäänkin liikuttuneena jonkin teoksen edessä vain ihaillen sen täydellistä kauneutta. Joskus kaunis musiikki saa aikaan myös vastaavanlaisen reaktion.
Kivaa uutta viikkoa kaikille!


12 kommenttia:

riitta k kirjoitti...

Näin noita Castellierejä Merce-viikolla, muistaakseni Plaza de Jaumella. Koko aukio oli ihmisistä aivan täyteenpakattu ja onnekseni vieressäni seisova espanjalaismies selitti minulle koko ajan mitä tapahtuu. Hieno kokemus.

Täällä on ollut kylmää ja koleaa. Tuopa tänne se luuraileva aurinko ja lämpö!

Kikka Kainu-Lehto kirjoitti...

Kivoja, elämänmakuisia kuvia. Ihastelin ja katsoin monta kertaa tuota kuvaa, jossa ihmisvilinän yläpuolella näkyy sinistä taivasta, johon kaksi suihkukonetta on piirtänyt risteävät viivat. Levitessään ne muodostavat jättiläismäisen linnun muodon, kuin joutsen, kurki tai joku muu pitkäkaulainen lintu. Hieno kuva!

Satu Kukkaiselämää kirjoitti...

Taatusti haikeaa! Olisi minustakin. Täällä on vaihteeksi harmaata ja kylmää.

enkulin käsityöt kirjoitti...

Oi että on kauniit kuvat taas.

Pepsi + Max kirjoitti...

Onko Siri sopeutunut jo Barcelonan kerrostaloelämään (pissit ulos vai sisälle?)? Tuonne Barcelonaan minä haluan!

Hannele Ruusukummusta kirjoitti...

Upeita kuvi! Tervetuloa Suomeen♥

Matkatar kirjoitti...

riitta k: Juu tuollakin oli paljon porukkaa. Minäkin olen kerran nähnyt vastaavan tapahtuman Jaumella ja siellä oli tosiaan porukkaa vieläkin enemmän. Juu varmasti yritetään tuoda aurinkoa mukanamme!

Kikka Kainu-Lehto: Kiitos.

Satu Kukkaiselämää: Hrr...toivottavasti pian lämpenee ja aurinko tulee esiin...

Pepsi+Max: Joo täysin on Siri sopeutunut ja tekee kaikki pissit ja kakit ulos. Sillä on tutut ulkoilureitit mitä kierretään ja tutut paikat mitkä merkataan. Ja tietty paljon niitä tuttuja koirakamuja joita tulee reiteillä vastaan! Ihan on citykoira jo, heh.

Hannele Ruusukummusta: Kiitos kiitos :D

Tiia K kirjoitti...

Mahtavia kuvia ja tuo La Sagrada Familia jaksaa aina mykistää ja hieman pelottaa. Tervetuloa Suomeen ja toivotaan, että säät ovat paremmat ja tuotte kevään mukananne. :)

Satu kirjoitti...

Voi Siriä. ♥ Kyllä minäkin antaisin aika paljon anteeksi tuommoiselle ihanuudelle. :-)

Satu /Talossano23 kirjoitti...

Kyllä minäkin miettisin, jos pitäis takas Suomeen palailla. Kun asuimme ulkomailla, en kauheasti Suomea kaivannut, vaikka kiva täälläkin loppujen lopuksi on olla :)
En ole koskaan käynyt Barselonassa, joten kiva on katsella kuviasi...Jospa vaikka joskus sinne suunnistan.
Kivalta tuntui tuo pysähtyminen ja kauniin ihailu. Täällä toinen, joka 'unohtuu' tuijottamaan kaikkea kaunista.
Tervetuloa Suomeen!

Matkatar kirjoitti...

Tiia: Kiitos kiitos! Tarkoitus olisi tuoda taas lämpimämpiä kelejä mukana...eihän siellä muuten tarkene

Satu: Hihi :D

Satu/ Talossano23: Totta, äkkiä kotiutuu paikkaan kuin paikkaan. Onneksi meillä on Suomessa lapset joita tulee niin ikävä että heidän takiaan on kiva palata :D

orvokki kirjoitti...

Ihana kierros. Katselin vanhoja postauksiasi ja kivalta näyttää.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...