tiistai 7. kesäkuuta 2016

Kivi kerrallaan


Pihapiirimme Keltaisella tuvalla näyttää nyt tältä. Tuossa vasemmalla on auton parkkipaikka ja tuolla takana tuo valkoinen on ulkovarasto, talo jää tähän oikealle. Jännää, vain vähän reilu 2 vuotta sitten piha näytti vielä näin hurjalta.

Periaatteessa pihassa on tuo hiekkapohja toiminut, mutta aina välillä olemme leikitelleet ajatuksella miltä piha näyttäisi jos siinä olisi siisti pihakivetys. Vähän tänä keväänä on alkanut harmittaa kun ruohotupsut ovat alkaneet leviämään hiekan päälle aluskatteesta huolimatta. Reunus näyttää epäsiistiltä.

Siksi aloinkin haaveilla kivoista reunuskivistä. Niitä on "toisella silmällä" vähän katseltu nettikirppareilta.

(siis mitä: onko lipputanko vinossa vai vääristääkö kännykamera näin paljon...)
No, eräänä päivänä töistä tultuaan miehellä oli kivi mukanaan. Hän kertoi että eräs kaveri oli hommannut Aleksanterinkadun katuremontin ylijäämäkivet ja oli niitä myymässä edullisesti. Laskimme jo paljonko kiviä reunuksien siistimiseen menisi. Jokunen polkukin voisi toisaalta olla kiva ja ulkovaraston eteen se korkea kukkapenkki reunustaa...ja mitä kaikkea kivaa.

Huomasimme, että nälkä alkoi kasvaa syödessä. 

Harkitsimme, että samantienhän niillä voisi päälystää koko pihan ja miksei latoa niitä myös sokkelin ympärille? Voi apua, ajattelin. Mihin laittaa se kauhea tuleva kivikasa pihassa ja montako vuotta me sitä sitten teemme?
Kivet on suoraan kuljetettu kaupungin ulkopuolelle josta ne saa itse käydä kasaamassa lavoille. Tähän tyyliin: 


Laskimme, että tarvitsemme 30 lavallista kivilaattoja. KÄÄK!


 Sunnuntaina aloitimme kivien latomisen lavoille. Alkoi sataa vettä ja rakeitakin tuli jonkin aikaa...Tunnin verran siinä keräilimme kiviä ja saimme neljä lavallista täyteen. (Sitten tytär ilmoitti että olisi tuoreita lettuja tarjolla...no meitä vietiin...)

 Tavoite olisi juhannukseen mennessä kerätä kaikki 30 lavaa täyteen, jolloin ne voisi kuljettaa pihallemme...

Kyllähän laatoitettu piha paljon siistimpi ja helppohoitoisempi tulee olemaan, etenkin kun lehtiä ja omenoita tulee meillä paljon. Silti vähän hirvittää tämä urakka etukäteen. Kaikkea muutakin olisi vielä tekemättä. 

Vaan hiljaa hyvä tulee, mihinkäs tässä kiire jee...
 Ajatelkaa, pihallamme tulee olemaan pala Lahden keskustan historiaa!


18 kommenttia:

Nimetön kirjoitti...

Tehtiin justiinsa miehen kanssa käytävälaatoitus pihaan joten ei voi muuta sanoa kuin i feel you bro! Meillä meni vain reipas 90 laattaa mutta oli siinäkin homma. Tosiaan nälkä kasvaa syödessä ja ensi kesänä jatketaan pihaa laatoittaen. :D tsemppiä!

Pepi kirjoitti...

Oijoijoi 😄 - tuohan käy melkein harjoituksesta kun saa samat kivet latoa kahteen kertaan!
Vaan kyl määkin tommosii kiviä huolisin 😎

riitta k kirjoitti...

Kyllä siitä hyvä tulee, mutta hitsin iso homma! Meillä on pihapolut betonitiilistä ha hyvät ovat myös syysmärillä. Tehkää pohjatyöt kunnolla! Tuossa hommassa haba kasvaa ja peffa kiinteytyy :)

Kix kirjoitti...

Hurja urakka, mutta lopputulos on varmasti kaiken vaivan väärtti! Minä myös olen haaveillut vapaa-ajan asuntomme etupihan kiveämistä, koska se olisi niin paljon siistimpi kuin hiekka, jossa voikukat ja juolavehnät rehottaa, -tosiaankin aluskankaasta huolimatta. Ja sitäpaitsi koiran tassuista kantautuisi paljon vähemmän roskaa sisälle. Mutta katsotaan toteutuuko unelmani koskaan. Teillä se on hyvällä mallilla, kun olette päässeet jo haaveesta toteutusvaiheeseen.

aimarii kirjoitti...

Haasteita pitää olla. Ilman projekteja elämästä puuttuu särmää. Ja sitä paitsi hyvää kuntoilua ja ulkoiluahan tuo kivihomma on.

http://tuijankortteilua.blogspot.com kirjoitti...

No olipas aikamoinen muutos pihassa. Tuossa kivien lastauksessa on kova työ, mutta varmasti kannattaa.
Laitoin blogisi lukulistalleni, mielenkiintoinen blogisi on !
Voit piipahtaa myöskin minun blogissani.

Matkatar kirjoitti...

Anonyymi: Kiitos, joo uskon että aika kova homma tulee olemaan...

Pepi: Niimpä, treeninä se täytyykin ottaa. Juu on kyllä tosi komeita kiviä, valmiiksi kivasti kuluneita!

riitta k: Juu eiköhän! Kiva kuulla että syksylläkin on hyvä. Ja talvella ei lunta luodessa mene hiekkaa enää nurtsille jee!

Kikka Kainu-Lehto; Joo tämä toteutusvaihe alkoi vähän yllättäen ja suunnittelematta, mutta hyvä että ollaan nyt päätetty ja aloitettud!

aimarii: Joo tottakai!

tuijankortteilua: Joo hyvältähän tämä entiseen verrattuna jo nytkin näyttää, mutta aina paranee! Täytyy tulla vastavierailulle!

enkulin käsityöt kirjoitti...

Onpa teillä urakkaa kerrakseen

Menninkäinen kirjoitti...

On tuossa pikkusen hommaa... Mutta miten hienoa tosiaan sitten kertoa, mistä kivet ovat peräisin. :)

Tillariina kirjoitti...

Voitin jossain kilpailussa pihakiviä aikoinaan. Se määrä ei riittänyt läheskään koko piha-alueen kattamiseen, että vieläkin on 1/3 soralla. Minusta niiden kivien latominen ei oo se raskain homma, vaan ne perkuleen pohjatyöt...:) Onnea kivihommiin!

Hannele Ruusukummusta kirjoitti...

Kova urakka teillä edessä, mutta uskon, että kannattaa..:)

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Eniten minua pelottaa se pohjien tekeminen. Sen jälkeenhän sitä vaan pistelee kiviä paikalleen:). Että helposti menköön sanoisi turkkilainen. Ja siinähän sitä on hyötyliikuntaa tarjolla heti oven takana...

Satu kirjoitti...

Hih...kun on napansa ahtanut täyteen, voi tulla huono olo hetkeksi...mutta kyll se siitä :) Ja lopputulos on aina vaivan ja pahoinvoinnin väärti!
Tarviitteko talkooapua? ;)

Matkatar kirjoitti...

enkulin käsityöt: Niimpä niin...

Menninkäinen: Joo, totta sekin!

Tillariina: Niin taitaa olla, onneksi meillä on jo aika hyvin pohjatyöt silloin pari vuotta sitten tehty.

Hannele Ruusukummusta: Joo, täytyyhän sitä itsekin uskoa :D

Paluumuuttajar: Hyötyliikunta on kyllä hyvä juttu, ei tule jämähdettyä soffalle liikaa. On hyvä pitää mielessä että kivien kantaminen tekee hyvää lihaksille kun meinaa väsyttää :)

Satu / Talossano23: Ainahan talkooapu tervetullutta on, ei ylimääräisiä käsiä koskaan liikaa ole! Eli tervetuloa jos kiinnostaa hyötyliikunta. Noita tyttäriä yritin jo houkutella mutta aina heillä on jotain muuta olevinaan...

Iloinen Kulkuri kirjoitti...

Huh, arvostan😊 Tsemppiä urakkaan😊

Matkatar kirjoitti...

Iloinen kulkuri: Kiitos kiitos hih :D

-K- kirjoitti...

Olette te ahkeria! Tulkaa tännekin hommiin :D

-K- kirjoitti...

Ja mieletön muutos tapahtunut kahdessa vuodessa!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...