maanantai 27. kesäkuuta 2016

Pihasaunan huumaa


Muistatteko kun jätin teidät viime syksynä "jännitykseen" melkein jo saunotaan -postauksessa? Tuli eteen Barcelonan matka ja tuli kylmä ilma ja niin siinä kävi että pihasaunan remontti jäi kesken emmekä lopulta enää päässeet saunomaan.

Pari viikkoa sitten mies kaiveli työkaluja esiin ja alkoi suunnitella kääntyvää porrasta saunatilaan. Muutenhan se oli jo aika hyvällä mallilla, seinät lähes kasassa ja lauteetkin melkein paikallaan. 


Tarkoitus oli saada tuohon siis tilaa peseytymistä varten ja helposti sivuun käännettävä alarappu. Se oli parempi vaihtoehto kuin painava irtorappu jatkuvaa käyttöä ajatellen.

Kun suunnitelmat olivat valmiit, hän alkoi toteuttaa ideaansa.Eipä siinä montaa päivää mennyt. Ja kääntyvä rappu tuntui toimivan tosi hyvin! 


Juhannusaattona mies sanoi että tule testaamaan.
Ja niin minä sitten kiipesin lauteille!


Juhannuspäivänä taas hän haki lähes vuoden jemmassa olleet kiuaskivet ja pesun jälkeen kannoimme ne kiukaalle.

Suihkutimme myös lauteilta pahimmat pölyt letkulla pois ja haimme saman tien kylpytakit. 
Rappu käännettynä ylös:
Oli muuten älyttömän hyvät löylyt! Minullekin tuli ihan hiki vaikka yleensä vain kuivun saunassa. Ilmanvaihtokin oli hyvä ettei tarvinnut ikkunaa avata.

Pientä viimeistelyä ja sisustusta sauna vielä kaipaa, sitten olisi tarkoitus hyökätä tämän kesäkeittiön kimppuun:


Huh, hurjalta näyttää vai mitä? Mutta mies sanoo että pari päivää kun hän kunnolla ehtii tässä häärätä, on kesäkeittiö viittä vaille valmis. Aika sissi.

Wednesday around the world15 kommenttia:

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Hyvältä näyttää:). Nuo remppahommat on siitä kivoja, että niissä näkee työnsä tuloksen!

Marianna kirjoitti...

Nopeastikin se pihasauna valmistui loppujen lopuksi.

Hanne Valkoinenleinikki-blogi kirjoitti...

Ompas kätevä tuo kääntyvä askelma☺
Ihan kivalta saunassa näyttää. Onkohan tuo hikoamattomuus saunassa naisten vaiva, kun itsekin en enää hikoa, vaan tulee mielettömän kuuma ja polttava olo😕

Matkatar kirjoitti...

Paluumuuttajar: Kiitos! Sepä se :D

Marianna: Kyllähän se. Aina saa nopeasti valmista aikaan kun vaan ehtii ja jaksaa tekemään.

Hanne: Eikö vain!? Niin en tiedä, minä tosiaan hikoilen tosi harvoin. Sama treeneissä. Vaikka vetäisin kuinka täysillä, ei hiki valu mitenkään ihmeesti.

Kristiina Kortelahti kirjoitti...

Kelpaa tuolla saunoa!

Menninkäinen kirjoitti...

Onpas aika kätevä! Meidän sauna toimii orkideavarastona, kun ei oikein olla saunojia kumpikaan...

Kolilla oltiin vuokramökissä, jossa oli ihana sauna, siellä ei tullut sitä keuhkot-menee-kasaan-en-voi-hengittää-ilmiötä, vaan minustakin saunominen siellä oli suoraan sanottuna ihanaa.

Kix kirjoitti...

Tulipa kivan näköinen lopputulos ja porrasaskelma on vaikuttaa tosi käytännölliseltä. On kiva kun on noin taitava mies. Toivotaan, että saatte kesäkeittiönkin pian valmiiksi ja ehditte siitä tänä suvena vielä nauttimaan. Kesäkeittiö on kyllä ihan paras juttu jos säät ovat suotuisat...

enkulin käsityöt kirjoitti...

Ihana sauna. Kyllä tuolla kelpaa ottaa makoisat löylyt.

Pepi kirjoitti...

Remppahomnat on ihan parasta! Kivannäköinen sauna, tykkään 👍🏻

Satu kirjoitti...

Kätevä mies. <3 Ja kaunis nainen. :-)

Satu kirjoitti...

Voi miten hieno idea!!!! tosi kätevä!

meidän kesäkeittiön alku näyttää melekin yhtä *hienolta* :)

Unknown kirjoitti...

Hienolta näyttää!

Matkatar kirjoitti...

Kristiina Kortelahti: Kyllä vain, ei pihasaunaa mikään voita!

Menninkäinen: Juu, eikö vain. Emme mekään hurjista löylyistä tykkää vaan mennään saunaan jo kun siellä on 40 astetta ja hissukseen heitellään löylyä. Minä kestän vielä vähemmän ja menenkin usein makuulle rentoutumaan :)

Kikka Kainu-Lehto: Kiitos! Uskon kyllä että kesäkeittiökin valmistuu, on se niin kätevä käsistään tuo mies. Ja minä autan aina jossain jos voin :)

enkulin käsityöt: Kiitos!

Pepi: kiitos :D

Satu: Kiitos kehuista! :D

Satu/talossano23: Juu eikö vain? Kiva kun teillekin on tulossa kesäkeittiö, aika näppärää jos on sateinen kesä ja muutenkin sitä voi käyttää samalla pukutilana.

Satu V: Kiitos!

Anne Hagman-Niilola kirjoitti...

Hei! Vanha rakennus on ihana herättää henkiin. Pitikö teidän hakea korjaustöihin toimenpide- tai rakennuslupaa? Meillä menossa minun kotitalon kunnostus. Mietin purkaakko vai ei, vanha kallellaan oleva piharakennus pois.

Matkatar kirjoitti...

Anne Hagman-Niilola: Hei! Ei tarvinnut hakea, me vain korjasimme vanhaa. Meilläkin oli katto ihan notkollaan, saimme sen suoristettua ja vaihdoimme uudet laudat saunan ja kesäkeittiön puolelle. Ikkunaa nostimme kun se oli niin alhaalla yms. Eli vanhan kunnostus on ok, kannattaa yrittää korjata! :D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...