maanantai 20. kesäkuuta 2016

Valoa valokuvauskurssilta


Olipas mukava päivä sunnuntaina! Lähdin kahden lahtelaisen bloggaajan kanssa (Satu Talossanro 23 ja Taina Mansikkatilan mailla) bussilla aamulla Helsinkiin. 

Menimme sisustusputiikki Cilla`siin, jossa Frida Koti kaupungin laidalla -blogista piti joukolle innokkaita ja oppimisenhaluisia naisia mielenkiintoisen ja inspiroivan valokuvauskurssin.


Ensin kuulimme teoriaa kameran aukoista, ISO-arvoista ja suljinajoista sekä niiden yhteiskäyttämisestä. Tuttua juttua suurin osa mutta uuttakin opin. Oikein tuli ihana ahaa-elämys kun lopulta tajusin miten kameran M-asetusta käytännössä käytetään. Useimmiten olen saanut etsimäni tuloksen puoliautomatiikka-asetuksilla, mutten ole oikein tajunnut koskaan miten täysmanuaalilla kuvataan.

Teorian jälkeen tietysti kuvailimme Cilla`sin ihanaa putiikkia ja sen tuotteita!


Sieltä löytyikin vaikka mitä ihanaa: maalaisromanttisia sekä moderneja astioita, trendikkäitä julisteita, pesuaineita, koruja...
 Niin ja vaatteitakin löytyi...Lopuksi katsoimme jokaiselta yhden kuvan ruudulta ja saimme niistä palautetta. Fridalla on kannustava tapa opettaa!

Suuri kiitos kaikille mukanaolleille, Fridalle sekä tietysti Cillalle kauniista kurssipaikasta!


 Tarttuipa tuolta kaupasta muuten mukaan purkillinen aivan älyttömän herkullisia suklaa-lakritsipalloja! Nämä säästetään juhannuspöytään, jota varmasti täytyy kuvata uusien oppien mukaan.
15 kommenttia:

Aurinkokujalla kirjoitti...

Voi valokuvaus kurssi olis aina kiva.
Osallistu kastehelmi kakkuvadin arvontaan mun blogissa

Matkatar kirjoitti...

Kannattaa mennä kurssille jos sopii aikatauluihin ja löytyy lähistöltä. Minulla olikin edellisestä jo useampi vuosi...digiaikana en ole tainnutkaan käydä.
Olen jo osallistunut arvontaasi aiemmin kiitos muistutuksesta!

Tillariina kirjoitti...

Mä kuvaan lähes aina AV:nä elikkä aukkoa säädellen, jos jotain liikkuvaa niin Tv elikkä suljinajan kanssa puljaten. M-asetus vaatii aikaa ja sitä ei oo oikein luontokuvauksessa. Nopeus on valttia. Olisi kyllä aika erilaista kuvata esineitä, ne eivät juokse/lennä pakoon! :) Kivan rauhallinen kuvasarja sävyiltään niin harmoninen!

Annukka kirjoitti...

Voi että miten kivalta kuulostaa! Ja ihania kuvia oot ottanut. Iski ihan himo oppia itsekin lisää.

Marre kirjoitti...

Mulla oli ollut minijärkkäri jo vuoden ennenkuin lähdin kurssille opettelemaan sen käyttöä :) ja sen jälkeen olen käynyt muutamalla kurssilla. Aina niistä jää jotain uutta mieleen. Hauska harrastus muutenkin.

Matkatar kirjoitti...

Tillariina K:Joo sama täällä. Enkä tosiaan aio pelkkää M -asetusta tästä lähtien käyttää, tietty tilanteen mukaan! Hyvä sekin oli kuitenkin oppia :D

Annukka: Kiitos :D Kurssille vaan!

Marre: Juu valokuvaus on ihana harrastus. Minulla se alkoi kun 12 -vuotiaana "omin" vanhempien velipuolieni kameran. Tuntui heti niin kivalta ryömiä siellä täällä etsimässä kivaa kuvattavaa. Silloin joutui odottamaan niitä kuvia pidempään kun oli filmirullat. Taisin olla vähän alle 20v kun ostin oman järkkärin ja aloin kuvata diaa.Paluumuuttajatar kirjoitti...

Minulle tuollainen kurssi olisi tarpeen. En ole ikinä jaksanut opetella aukkoja ja vailoituksia. Räpsin vain automattisilla asetuksilla. Mutta aina ilman salamaa. Opettajia olisi ollut, mutta ei kärsivällisyyttä opetella.

Elsa kirjoitti...

Olipa kiva tavata, ja kurssi oli erittäin antoisa, suosittelen ehdottoomasti muillekin. Fridan opetusta helppo seurata ja omaksua.

Hienoja otoksia Sinulla runsaasti!

Jael kirjoitti...

Olipa kiva kurssi teillä,ja Fridan opastus varmaan loistavaa.Itsekin haluaisin joskus mennä jollekin valokuvauskurssille,mutta ovat pirun kalliita.

Katinka kirjoitti...

Kuvauskurssit ovat aina tosi kivoja ja joka kerta tulee uusia ideoita ja ahaelämyksiä. Valo on valokuvauksessa todella mielenkiintoinen ja osittain vaikeakin juttu =D. Onni on oppia siitä aina lisää =D. Ihanaa juhannuksen aikaa sinulle ja läheisillesi <3!

Matkatar kirjoitti...

Paluumuuttajar: Kyllä kannattaa mennä kurssille, kuvaaminen on antoisampaa kun ymmärtää kunnolla kameran päälle. Minäkin olen niin ei-tekninen ihminen että olen niitä asioita saanut opetella vuosien ajan kirjoista ja netistä. Sitten ne ovat unohtuneet ja taas olen opetellut uudelleen. Ja palannut itsekin automatiikka-asetuksiin monesti. Ei siinä mitään pahaakaan ole jos on tyytyväinen tuloksiin :) Opiskelua tämä elämä on koko ajan.

Elsa: Totta. Ja kiitoksia!

Jael: Kivoja ovat mutta tosiaan aika kalliita, ei sitä ihan jatkuvasti kursseille viitsi ja voikaan mennä. Joku kansalaisopiston juttu voisi olla kiva mutta siihen aikaan ehkä taas lähdetään Barcelonaan...

Katinka: Totta, aina on uutta opittavaa ja sehän siinä onkin kivaa! Hyvää juhannusta sinullekin! :D

Frida - Visualaddict kirjoitti...

Ihan mahtavaa oli tavata sinua ja vielä mahtavampaa on kuulla, että kurssi oli antoisa :)

Matkatar kirjoitti...

Frida: Kiitos vain, oli antoisa kurssi vaikka kamera on enemmän tai vähemmän ollut kädessä jo vuosikymmeniä. :D

Tellu T kirjoitti...

Oi ... teillä on ollutkin kiva päivä :)
Minä kuvaan nykyään enimmäkseen M:lla :D

Matkatar kirjoitti...

Tellu tom: Juu oli hauskaa! Kiva että olet ottanut jo M-asetukset haltuun. Minä en ole koskaan ollut mikään tekniikkaihminen joten vaikka vuosikymmeniä on kuvattu ja kuvausta harjoiteltu ja opiskeltu pääasiassa itsenäisesti niin silti löytyy vielä paljon mihin pitäisi paneutua. Seuraavaksi esim. tarkennusasioihin...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...